24 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:32

Η Ρωσία εγκαινιάζει το νέο θανατηφόρο υποβρύχιο της – Κερδίζει το αμερικανικό αντίπαλο δέος

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε τον ισχυρότερο πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο που ξεπερνά με άνεση το αντίστοιχο αμερικανικό

Δημοσίευση 14:32’
submarine 1

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε τον ισχυρότερο πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο που ξεπερνά με άνεση το αντίστοιχο αμερικανικό

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε τον ισχυρότερο πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο που ξεπερνά με άνεση το αντίστοιχο αμερικανικό.

Το «Knyaz Vladimir» είναι σε θέση να εκτοξεύσει 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) που μπορεί να πλήξει στόχους 5.778 μίλια μακριά.

Παρότι το αντίστοιχο αμερικανικό υποβρύχιο, κλάσης Ohio, φέρει 24 πυραύλους ICBM, αυτοί έχουν μόνο μια εμβέλεια 4.846 μίλια και δεν μπορούν να βυθιστούν στο ίδιο βάθος.

Το πυρηνικό, κλάσης «Borei A», υποβρύχιο της Ρωσίας έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε περίπου 400 μέτρα, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό του από το σόναρ.

amerikaniko

ΦωτογραφίαΤο αμερικανικό υποβρύχιο, κλάσης Οχάιο, μπορεί να μεταφέρει 24 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους 

Η Ρωσία σχεδιάζει τώρα να κατασκευάσει συνολικά οκτώ τέτοια υποβρύχια μέχρι το 2025.

Ο Βλ. Πούτιν ξοδεύει τα διπλάσια ποσά από ότι η Βρετανία, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας Σερ Μάικλ Φάλον.

Ανώτερος αξιωματούχος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας δήλωσε «Ο κύριος σκοπός του υποβρυχίου είναι να προστατεύσει ομάδες υποβρυχίων που μεταφέρουν βαλλιστικούς πυραύλους και να πολεμήσουν εχθρικά υποβρύχια».


σχετικα αρθρα