12 Ιουλίου 2020
Δημοσίευση19:37

Καντέρ για Αγιά Σοφιά: «Πολιτικό σόου Ερντογάν για να κερδίσει ψήφους» (Βίντεο)

Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, εξαπέλυσε ο τούρκος NBAερ, με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ALPHA

Δημοσίευση 19:37’
3yr2a41590393835987

Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, εξαπέλυσε ο τούρκος NBAερ, με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ALPHA

Ο Τούρκος σέντερ των Πόρτλαντ Μπλέιζερς, Ενές Καντέρ, έκανε λόγο για πολιτικό σόου του Ερντογάν, το οποίος έχει ως στόχο την εξασφάλιση ψήφων.

«Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση. Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες», είπε αρχικά ο Καντέρ, ο οποίος έχει «διωχθεί» από τον Ερντογάν και συνέχισε:

«Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ’ αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023.

Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: “Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω”.

Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show. Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα «ευχαριστώ» που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ».

 

 


σχετικα αρθρα