28 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση05:28

Ναυτική βάση στα Κατεχόμενα δημιουργεί η Τουρκία

Τι αναφέρει σε δημοσίευμά της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Δημοσίευση 05:28’
tourkikaploia1

Τι αναφέρει σε δημοσίευμά της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Ενισχύουν την παρουσία τους στα Κατεχόμενα της Κύπρου οι Τούρκοι καθώς ετοιμάζονται να κατασκευάσουν μεγάλη ναυτική βάση.

Στα Κατεχόμενα δημιουργούνται ήδη μόνιμες εγκαταστάσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για την υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεών του στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Επειγόντως μεγάλη ναυτική βάση στο Νησί (Κύπρος)» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», η οποία αναφέρει ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει καταθέσει ήδη αίτημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε τα τουρκικά πολεμικά πλοία να ελλιμενίζονται σε βάση που θα κτιστεί σε «κατάλληλο μέρος».

yenisafak

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μία από τις πιο κρίσιμες περιοχές του κόσμου όσον αφορά τόσο την ενέργεια όσο και την στρατιωτική ασφάλεια. Σχεδόν όλα τα έθνη είναι εδώ. Υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια στην Τουρκία Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να καθιερώσει μια συνολική ναυτική βάση στην Βόρεια Κύπρο. Μια βάση εκεί θα ενισχύσει την Άγκυρα στην περιοχή» γράφει η Yeni Safak.

Οι εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης θα φιλοξενούν φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια.

Παράλληλα, η Τουρκία ενισχύει και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου μεταφέροντας ελικόπτερα και UAV, για τα σχέδια της στην Ανατολική Μεσόγειο.

tourkika ploia


σχετικα αρθρα