28 Νοεμβρίου 2019
Δημοσίευση19:20

Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη

Ο πρίγκιπας Άντριου διαψεύδει τις κατηγορίες

Δημοσίευση 19:20’
a71dtr1574968134555

Ο πρίγκιπας Άντριου διαψεύδει τις κατηγορίες

Νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως καίνε τον πρίγκιπα Άντριου. Μια γυναίκα, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, ισχυρίζεται ότι εκείνη την περίοδο, όταν ήταν ακόμη ανήλικη, 17 ετών, υποχρεώθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον πρίγκιπα Άντριου, αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια άλλες δύο φορές, στη Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική. Ο πρίγκιπας Άντριου διαψεύδει την συγκεκριμένη κατηγορία.

Η βρετανική αστυνομία, πάντως, επιβεβαίωσε ότι δεν θα ξεκινήσει ποινική έρευνα για την υπόθεση Επστάιν, στην οποία ο πρίγκιπας Άντριου έχει κληθεί από τις ενάγουσες να καταθέσει ως μάρτυρας για τα όσα γνώριζε για τις δραστηριότητες του φίλου του.

Στην ανακοίνωσή της η βρετανική αστυνομία υπενθυμίζει ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2015 ήταν ενήμερη για τις κατηγορίες σε βάρος του Τζέφρι Επστάιν και μιας Βρετανίδας, για γεγονότα που συνέβησαν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από τις κατηγορίες που αφορούσαν άλλα συμβάντα που χρονολογούνται από τον Μάρτιο του 2001 στο Λονδίνο.

Αφού εκτίμησε τις διαθέσιμες αποδείξεις και άκουσε την ενάγουσα, η βρετανική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι έρευνες αφορούν υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης που έγιναν «κατά κύριο λόγο» εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Για αυτό είχε αποφασίσει ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 να μην ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Μετά την αυτοκτονία του Επστάιν στη φυλακή, τον περασμένο Αύγουστο, η απόφαση εκείνη επανεξετάστηκε. «Η θέση μας παραμένει η ίδια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διοικητής Άλεξ Μάρεϊ.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και όγδοος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, διέψευσε «κατηγορηματικά» όσα καταγγέλλονται σε βάρος του, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο BBC. Μετά την προβολή της συνέντευξης αυτής κατηγορήθηκε ότι δεν έδειξε καμία συμπόνια για τα θύματα του Επστάιν. Έκτοτε, ο 59χρονος Άντριου έχει αποσυρθεί από τα επίσημα καθήκοντά του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.


σχετικα αρθρα