23 Μαΐου 2018
Δημοσίευση04:46

Νέες μειώσεις φόρων εξαγγέλλει ο Τραμπ εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών

Oι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Δημοσίευση 04:46’
19479995 scaled

Oι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι θα προωθήσει νέες φοροαπαλλαγές πριν από τον Νοέμβριο, όταν θα διεξαχθούν οι ενδιάμεσες εκλογές στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ είπε ότι θα συναντηθεί με τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μπρέιντι, τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, για να συζητήσουν την ιδέα αυτή. «Θα υποβάλλουμε (προτάσεις για) επιπρόσθετες περικοπές των φόρων κάποια στιγμή πριν από τον Νοέμβριο», εξήγγειλε ο Τραμπ στη διάρκεια ομιλίας του στις εγκαταστάσεις μιας οργάνωσης η οποία εναντιώνεται στις αμβλώσεις.

Ο Τραμπ υπέγραψε τον Δεκέμβριο τον νόμο με τον οποίο εγκρίθηκαν μειώσεις φόρων συνολικού ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που οι Ρεπουμπλικάνοι προβάλλουν ως το πιο εμβληματικό επίτευγμα της θητείας του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν την καλή πορεία της οικονομίας εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, τονίζοντας κυρίως τη μείωση της ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών και πλέον.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου κρίνονται όλες οι έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα ανανεωθεί το ένα τρίτο της Γερουσίας. Αν θέλουν να αποσπάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων (435 έδρες) από τους Ρεπουμπλικάνους, οι Δημοκρατικοί πρέπει να κερδίσουν άλλες 23, επιπλέον αυτών που ελέγχουν ήδη. Στη Γερουσία, η πλειοψηφία των ρεπουμπλικάνων είναι οριακή (51-49).

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters


σχετικα αρθρα