31 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση16:29

Ο Τζ. Πιτέλα αποχωρεί από την ηγεσία της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών

Κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές στην Ιταλία 

Δημοσίευση 16:29’
pitella562623

Κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές στην Ιταλία 

Την παραίτησή του από την προεδρία της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών ανακοίνωσε ο Τζιάνι Πιτέλα προκειμένου να είναι υποψήφιος για τις εκλογές στην Ιταλία, στις 4 Μαρτίου.

Προσωρινός διάδοχος του κ. Πιτέλα ορίστηκε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός Ούντο Μπούλμαν, ως την εκλογή νέου Προέδρου από την ομάδα των Σοσιαλιστών, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα Μαρτίου.

Κληθείς να σχολιάσει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν στις επόμενες ευρωεκλογές υπάρχει πιθανότητα το ιταλικό κόμμα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών, μαζί με άλλα εθνικά σοσιαλιστικά κόμματα να δημιουργήσουν μια κοινή – πιο ισχυρή φιλοευρωπαϊκή πολιτική ομάδα με το κόμμα του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο Τζιάνι Πιτέλα υπήρξε σαφής: «Το ιταλικό κόμμα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Ρέντζι ανήκει στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σχολιάζοντας, δε, τη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Νοέμβριο ο Ματέο Ρέντζι και ο Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, ο Τζιάνι Πιτέλα είπε ότι ήταν μια πολιτική συνάντηση και όχι γάμος. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το ιταλικό σοσιαλιστικό κόμμα είναι ανοιχτό για διάλογο με όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που τάσσονται κατά της οικονομικής λιτότητας. Εξέφρασε πάντως την αντίθεσή του με τα σενάρια περί «Μακρονοποίησης» του κόμματος των Σοσιαλιστών.


σχετικα αρθρα