3 Οκτωβρίου 2022
Δημοσίευση20:13

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι προτείνει το ειρηνευτικό σχέδιο του… Ελον Μασκ

Προτείνει καταρχάς ο Έλον Μασκ να ξαναγίνουν οι εκλογές στις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία.

Δημοσίευση 20:13’
t8awfu1664828508756 scaled

Προτείνει καταρχάς ο Έλον Μασκ να ξαναγίνουν οι εκλογές στις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία.

Έξι και πλέον μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ελον Μασκ «κατέθεσε» το ειρηνευτικό του σχέδιο για τον τερματισμό της σύγκρουσης ζητώντας από τα εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter να ψηφίσουν σε μια μικρή δημοσκόπηση.

Το σχέδιο αποτελείται από τέσσερα σημεία αλλά χωρά στους 280 χαρακτήρες ενός tweet.

Προτείνει καταρχάς ο Έλον Μασκ να ξαναγίνουν οι εκλογές στις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Μόσχας θα πρέπει να αποσυρθούν αν «αυτή είναι η θέληση του λαού».

Η Κριμαία, πάντως, θα γίνει τμήμα της Ρωσίας «όπως ήταν από το 1783 (μέχρι το λάθος του Χρουτσώφ)». Ο σοβιετικός ηγέτης είχε εντάξει το 1954 την Κριμαία στην Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας, στην επικράτεια της οποίας έμεινε μετά την ανεξαρτητοποίησης.

Τρίτο σημείο: η παροχή νερού προς την Κριμαία πρέπει να διασφαλιστεί και, τέλος, σε ένα τέταρτο σημείο, η Ουκρανία πρέπει να μείνει ουδέτερη.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, ρωτά τους ακολούθους του ο Μασκ, στήνοντας μια μικρή δημοσκόπηση στο Twitter.

Ο Μασκ εκτιμά ότι «είναι πολύ πιθανόν αυτό να είναι τελικά το αποτέλεσμα του πολέμου» και προσθέτει ότι το ερώτημα είναι πόσοι θα πεθάνουν μέχρι τότε.

Και σε ένα τρίτο tweet ο Μασκ θεωρεί ως ελάχιστα πιθανή επίπτωση της ρωσοουκρανικής σύγκρουσης ότι θα φτάσουμε σε πυρηνικό πόλεμο.


σχετικα αρθρα