23 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση11:00

Σαλβίνι για τον προϋπολογισμό: Τα μέτρα για το εισόδημα του πολίτη και τις συντάξεις δεν θα αλλάξουν

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να “επαναδιατυπώσει” μέρος των κοινωνικών μέτρων της για να «ηρεμήσουν» οι αγορές.

Δημοσίευση 11:00’
salvini quotuniche macerie sono del sogno ue distrutto da junckerquot

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να “επαναδιατυπώσει” μέρος των κοινωνικών μέτρων της για να «ηρεμήσουν» οι αγορές.

Ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι επανέλαβε αργά χθες βράδυ ότι «τα μέτρα για το εισόδημα του πολίτη και τη μείωση της συντάξιμης ηλικίας δεν θα αλλάξουν», έστω και αν «είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Κομισιόν θα απορρίψει τον ιταλικό προϋπολογισμό. Τραβάμε μπροστά γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ορισμένα ιταλικά μέσα ενημέρωσης όμως, η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο να “επαναδιατυπώσει” μέρος των κοινωνικών μέτρων της, για να σταλεί με τον τρόπο αυτό ένα πιο καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χθες βράδυ, μετά τη συνεδρίαση στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι συζήτησαν τις εξελίξεις και τα πιθανά σενάρια σε δείπνο, σε εστιατόριο του ιστορικού κέντρου της Ρώμης. Εν αναμονή της σημερινής απάντησης από μέρους των ευρωπαίων επιτρόπων, που συνεδριάζουν στο Στρασβούργο.

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα