10 Οκτωβρίου 2021
Δημοσίευση13:37

Τσεχία: Δύσκολες ώρες για τον πρόεδρο Ζέμαν, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – Τι είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, έχει γίνει διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του, αλλά αυτή δεν θα δημοσιοποιηθεί.

Δημοσίευση 13:37’
rj37q1633873150020 scaled

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, έχει γίνει διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του, αλλά αυτή δεν θα δημοσιοποιηθεί.

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κεντρικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πράγας νοσηλεύεται ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν από σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε νωρίτερα ο διευθυντής του νοσοκομείου.

Ο Μίροσλαβ Ζαβόραλ είπε ότι χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο τσέχος πρόεδρος εξαιτίας επιπλοκών που του προκάλεσε μια χρόνια πάθηση, γεγονός το οποίο θα επέτρεπε στους γιατρούς να του χορηγήσουν μια στοχευμένη θεραπεία.

“Γνωρίζουμε με ακρίβεια την διάγνωση, το οποίο μας επιτρέπει μια στοχευμένη θεραπεία”, είπε ο Ζαβόραλ και πρόσθεσε ότι δεν έχει την έγκριση του προέδρου για να αποκαλύψει λεπτομέρειες της πάθησής του. Ο διευθυντής του νοσοκομείου δεν αποκάλυψε επίσης πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του προέδρου.

Ο 77χρονος πρόεδρος αρνήθηκε δύο φορές αυτή την εβδομάδα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παρότι αναγκάστηκε να ματαιώσει την μετεκλογική του ομιλία.

Το προεδρικό γραφείο είχε προηγουμένως αναφέρει ότι ο Ζέμαν ήταν άρρωστος και ότι είχε νοηλευτεί για οκτώ ημέρες τον περασμένο μήνα. Τότε το γραφείο είχε ανακοινώσει ότι ο Ζέμαν δεν έπασχε από κάποια απειλητική για τη ζωή του πάθηση, αλλά ήταν εξουθενωμένος και αφυδατωμένος. Ο Ζέμαν χρησιμοποιεί αμαξίδιο εξαιτίας νευροπάθειας στα πόδια του από τις αρχές του χρόνου.

Την Παρασκευή ματαίωσε την μετάβασή του στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει και εκλογικοί αξιωματούχοι του μετέφεραν μια κάλπη χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Το δημόσιο Τσεχικό Ραδιόφωνο και η εφημερίδα denikn.cz επικαλούμενα επτά πηγές μετέδωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρόεδρος πάσχει από ασκίτη (Σ.τ.Σ: είναι η συσσώρευση παθολογικής ποσότητας υγρού μέσα στην κοιλιά), όπως είχε διαγνωστεί κατά την τελευταία νοσηλεία του. Ο εκπρόσωπος του προέδρου τότε είχε αρνηθεί να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο Ζέμαν είναι πρόεδρος από το 2013 έχοντας διατελέσει πρωθυπουργός από το 1998 ως το 2002. Είναι ο πρώτος πρόεδρος της χώρας, ο οποίος έχει εκλεγεί δύο φορές απευθείας από τον λαό έπειτα από μια τροποποίηση του Συντάγματος.


σχετικα αρθρα