LIFESTYLE

Η σκηνή αντέχει τη Ναταλία Γερμανού!

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2013, 19:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η σκηνή αντέχει τη Ναταλία Γερμανού!
Facebook Twitter Whatsapp
Από τη Φανή Πλατσατούρα
Από τη Φανή Πλατσατούρα
Η επιτυχία προυποθέτει συλλογική δουλειά, ομαδικό πνεύμα, συνεχή εγρήγορση. Η Ναταλία Γερμανού βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε μία τηλεοπτική αρένα και κάθε φορά καταφέρνει να βγει νικήτρια από αυτήν. Κάθε χρονιά και πιο δυνατή, πιο έτοιμη για δράση, πιο αγαπητή στο κοινό της. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως σε πείσμα των καιρών και της δουλειάς της παρουσιάστριας, μια δουλειά σκληρή, επίπονη, ψυχοφθόρα με συνεχείς προκλήσεις και εντάσεις, εκείνη συνεχίζει να διατηρεί την παιδικότητά της και να φέρνει συγχρόνως νούμερα στο κανάλι της. Η συνταγή της επιτυχίας της βρίσκεται μάλλον στην αλήθεια της.

Κατατροπώνει όσες φλερτάρουν τη θέση της, αλλά με μια μαεστρία που σε εντυπωσιάζει. Γυρίζει πίσω τα βέλη που δέχεται με τέτοια επιδεξιότητα που θα ζήλευαν κορυφαίες παρουσιάστριες, με τα διπλά χρόνια και την εμπειρία της Ναταλίας.

Διάβασα τη συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Κατσαντώνη και πραγματικά την απόλαυσα. Είναι εκείνα τα ψήγματα αλήθειας που η ίδια αφήνει να βγουν έκθετα στο χαρτί. Μίλησε μεταξύ άλλων για το «Μέσα στη Καλή χαρά» και δεν παρέλειψε να αναφέρει τους συνεργάτες της. Σε εκείνους απέδωσε τα εύσημα για την επιτυχία που γνωρίζει η εκπομπή, εκείνους ευχαρίστησε δημόσια. Τον επί πολλά χρόνια σκηνοθέτη της, Περικλή Ασπρούλια που πρόσφατα αντικαταστάθηκε με απόφαση των ιθυνόντων του ALPHA, την Μαίρη Κούσουλα, για 5,5 χρόνια αρχισυντάκτρια της εκπομπής, το κοινό της που την ακολουθεί σε κάθε της βήμα.

Πόσοι παρουσιαστές πρώτης γραμμής δεν έχουν μεταλλαχθεί σε αδηφάγα ζόμπι προκειμένου να διατηρηθούν στην TV; Και πόσοι λόγω της αήθης συμπεριφοράς τους κατέληξαν μέσα σε ένα βράδυ σπίτι τους; Τα παραδείγματα πολλά. Η κάμερα εστιάζει πάντα στο πρόσωπο, τα μάτια και από το κοινό - το οποίο στην πλειοψηφία του είναι και ενημερωμένο και υποψιασμένο - δύσκολα μπορείς να κρυφτείς. Από τον ρόλο που καλείσαι να υποδυθείς υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο. Η αλήθεια σου... Γι΄ αυτό και όσες κυρίες της τηλεόρασης υπερασπίστηκαν την αλήθεια τους μέχρι τέλους, έμειναν για χρόνια στο γυαλί και η πορεία τους ήταν αν μη τι άλλο επιτυχημένη - όχι μόνο με χρηματικά κριτήρια αλλά με το αγαπόμετρο του κοινού που κάθε φορά χτυπούσε κόκκινο-.

Η επιτυχία της Ναταλίας έγκειται στο γεγονός ότι ποτέ δεν επιδίωξε ουσιαστικά τον πρωταθλητισμό στη δουλειά της. Μπορείς εύκολα να το διακρίνεις και από τα λόγια της. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου πως φαντάζεται το μέλλον της, εκείνη δήλωσε: «Θα ήθελα σε δέκα χρόνια από τώρα να είμαι υγιής, ερωτευμένη με κάποιον που θα με αγαπάει και θα με καταλαβαίνει, όχι απαραίτητα στην Αθήνα και να γράφω βιβλία. Όνειρό μου είναι να μπορέσω να έχω κάποια στιγμή μια μεγάλη έκταση στον κήπο, κι εκεί να μαζέψω πολλά ζώα. Και να έχει και θάλασσα για να εμπνέομαι και να γράφω».

Πουθενά η λέξη «τηλεόραση», «καριέρα», «δουλειά». Όπως είχε πει κάποτε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ρούζβελτ «το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας είναι να τα πας καλά με τους ανθρώπους». Η Ναταλία φαίνεται αυτό να το γνωρίζει καλά...