LIFESTYLE

Οι ζωές των Άλλων: Η «ρατσίστρια ποιήτρια» και οι δήμιοι της!

Δημοσίευση 8 Μαΐου 2013, 03:17 / Ανανεώθηκε 6 Αυγούστου 2013, 03:09
Οι ζωές των Άλλων: Η «ρατσίστρια ποιήτρια» και οι δήμιοι της!
Facebook Twitter Whatsapp

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Ό, τι δε μπορείς να κατανοήσεις, να φτάσεις ή ακόμη και να ξεπεράσεις, είθισται να το λοιδορείς. Γενικευμένες επικρίσεις, στοχευμένες επιθέσεις, επαναλαμβανόμενη συχνά άρνηση να δεχτείς πως υπάρχει και μία άλλη θέαση των γεγονότων, ξένη στη γεμάτη στενά όρια λογική κάποιων.

Η ανυπάκουη, απαλλαγμένη από συμπλεγματικές ιδιοτέλειες Τέχνη και τα πνευματικά παιδιά της ανέκαθεν βρίσκονταν στο στόχαστρο επίθεσης. Τις περισσότερες φορές χωρίς αιτία παρά μόνο με μια καλά προπαρασκευασμένη αφορμή...

Η Κική Δημουλά παράγει Τέχνη. Τα ποιήματά της βαθιά συναισθηματικά, εξυμνούν τον έρωτα. Και ο έρωτας των στίχων της, ο ιδανικός, ο ακούραστος και γεμάτος γενναιότητα, αν μη τι άλλο λατρεύεται ως Τέχνη. Αυτό προς απάντηση όσων βεβιασμένα την έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν για "ανυπόφορη ποιητική επανάληψη" και για "ομφαλοσκοπημένη τέχνη".

Στο προκείμενο τώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, η ποιήτρια Κική Δημουλά έδωσε το παρών σε εκδήλωση των Atenistas στην περιοχή μόνιμης κατοικίας της, την Κυψέλη και όταν της δόθηκε ο λόγος υποστήριξε πως δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, διότι πιάνουν τα παγκάκια και δεν μπορεί να κάτσει κανείς στην πλατεία (!)

Η δήλωσή της αυτή αναπαράχθηκε, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ενώ κάποιοι της κόλλησαν άτσαλα την ταμπέλα της ρατσίστριας ποιήτριας. Η διεθνώς αναγνωρισμένη ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών με έντονο αίσθημα πικρίας έδωσε τη δική της απάντηση στα όσα απερίγραπτα γράφθηκαν τις τελευταίες ώρες σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, κάνοντας λόγο για "κακοήθειες" και διευκρινίζοντας ότι παραποιήθηκαν εσκεμμένα τα λεγόμενά της. "Δεν θα κάνω δήλωση να πείσω ότι δεν αποκάλεσα όλους τους κλέφτες δολοφόνους. Είπα μια περίπτωση που συνέβη μέσα στην οικογένειά μου (δύο φορές αλλοδαποί έκλεψαν και φίμωσαν συγγενικά της πρόσωπα) και χρειάστηκε να φτάσουμε στο νοσοκομείο και εννοούσα πόσο τρόμο μου δημιουργεί αυτό το πράγμα...Εγώ ρατσίστρια; Εγώ θέλω να σκοτώσω την Χρυσή Αυγή", υποστήριξε μεταξύ άλλων δηλώσεων όχι μετάνοιας αλλά επιτακτικής ανάγκης να βάλει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διαβάστε το απομαγνητοφωνημένο λέξη προς λέξη μέρος της ομιλίας της ποιήτριας στη συγκεκριμένη εκδήλωση: "Πάντως εάν πάει κανείς στην πλατεία της Κυψέλης, δεν έχει χώρο να πατήσει. Στα δε παγκάκια κάθονται άνθρωποι ξένοι - πολύ φυσικό βέβαια πώς να περάσουν την ώρα τους - και παίζουν κάτι δικά τους χαρτιά και με χαρτάκια γεμίζει ο τόπος. Βεβαίως οι Κυψελιώτες έχουν εκτοπιστεί, αυτό είναι μια πραγματικότητα, βεβαίως τους αγάπαμε τους ξένους αφού φύγαν από εκεί για να έλθουν και να ζήσουν και να δουλέψουν, αλλά κάπως πρέπει να μοιραστούν οι χώροι... Μακάρι να μην υπήρχε αυτό το θέμα της πείνας, μακάρι οι φυλές του κόσμου να ήταν ανακατωμένες, εδώ πια είναι ένα πρόβλημα πώς συντηρούνται αυτοί οι άνθρωποι".

Σίγουρα όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, οφείλεις να είσαι προσεχτικός στα λεγόμενά σου. Επίσης, σίγουρα σε κάθε λόγο, υπάρχει και ο αποδεκτός και πάντα σεβαστός αντίλογος. Όταν όμως τα λόγια σου υπεραπλουστεύονται σε σημείο μετάλλαξης, αντιδράς όπως ανάλογα έπραξε η κα. Δημουλά. Δημοσιεύεις μια εκτενή απαντητική επιστολή, όπου φωτίζεις κάθε σκοτεινό ή επιδέξια διαστρεβλωμένο σημείο της ομιλίας σου και μετά σωπαίνεις, γιατί...

Είναι το "λίγο του κόσμου" και εσύ κουράστηκες να προσπαθείς συνεχώς να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας...

 

 

 

Πάντως εάν πάει κανείς στην πλατεία της Κυψέλης, δεν έχει χώρο να πατήσει. Στα δε παγκάκια κάθονται άνθρωποι ξένοι - πολύ φυσικό βέβαια πώς να περάσουν την ώρα τους - και παίζουν κάτι δικά τους χαρτιά και με χαρτάκια γεμίζει ο τόπος. Βεβαίως οι Κυψελιώτες έχουν εκτοπιστεί, αυτό είναι μια πραγματικότητα, βεβαίως τους αγάπαμε τους ξένους αφού φύγαν από εκεί για έλθουν και να ζήσουν να δουλέψουν αλλά κάπως πρέπει να μοιραστούν οι χώροι. Πηγή: www.lifo.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr