current views are: 1

14 Μαΐου 2013
Δημοσίευση17:48

Οι ζωές των Άλλων: Μοίρασαν ψωμί… από τα πόδια της Νάργες!

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Δημοσίευση 17:48’
αρθρο-newpost

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Ελαφρόμυαλη, αυταρχική, λαομίσητη. Ήταν η Μαρία Αντουανέτα, μια σχιζοειδής προσωπικότητα που δίχασε τη Γαλλία του 18ου αιώνα. Το τέλος της τραγικό. Την αποκεφάλισαν μαζί με τον σύζυγό της Λουδοβίκο ΙΣΤ΄τα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης. Αλησμόνητη θα μείνει η έκφραση της διωκόμενης στο ανάκτορο των Βερσαλλιών βασίλισσας «αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι». Ένας λαός που υπέφερε από την πείνα και τις κακουχίες και τελικά εξαθλιωμένος εισέβαλε βίαια στο πολυτελές, όλο δόξες και τιμές ανάκτορό της.

Ελαφρόμυαλη, σταρλετίτσα, μπεμπέκα. Είναι η Λάουρα Νάργες την οποία γνωρίσαμε από τα χορευτικά της περάσματα σε διάφορα τηλεοπτικά shows και συνηθίσαμε ως «κορίτσι» του Θέμου στην εκπομπή του ΑΝΤ1. Ένα φεγγάρι έκανε και ένα «σκούπισμα» από τη Δημόσια Τηλεόραση, ως προστατευόμενη της τότε Διοίκησης. 

Στα 23 της μόλις χρόνια συνεχίζει τις απέλπιδες προσπάθειες να μονοπωλήσει τα Μέσα με τους έρωτές της, τις παράξενες γκριμάτσες που παίρνει όταν βλέπει κάμερα και τα σπαστά, σχεδόν ακαταλαβίστικα, ελληνικά της. Περιφέρεται από γκαλά σε γκαλά σαν πολύχρωμο λαμπατέρ, και στήνεται με νάζι λολίτας στον φακό.

Η τελευταία της επιλογή δίχασε. Χωρίς αίσθηση του μέτρου και των πραγμάτων αποδέχθηκε πρόταση μεγάλου σε κυκλοφορία περιοδικού να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλό του ως σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα. Έφτιαξε έναν εντυπωσιακό κότσο, φόρεσε ρούχα εποχής και πόζαρε με μπαρόκ στιλ, το οποίο τόνισε μάλιστα πως λατρεύει. Ως εδώ όλα καλά, ή σχεδόν καλά, αφού ο παραλληλισμός της με τη σκληρή βασίλισσα είναι και άτοπος και άστοχος. Το… πρωτάκουστο της υπόθεσης είναι πως για το συγκεκριμένο κόνσεπτ φωτογράφισης χρησιμοποιήθηκαν 280 κιλά ψωμί, τα οποία τοποθετήθηκαν στα πόδια της και μετέπειτα μοιράστηκαν στους φτωχούς του Δήμου Αθηναίων.
 
Η απόφαση της νεαρής Γερμανίδας να αποδεχτεί την πρόταση που της έγινε δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση. Οι επιλογές της πάντα χαρακτηρίζονταν από μία αφέλεια που ενδεχομένως να δικαιολογείται λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Ίσως την κατανοούμε και λίγο, καθότι είναι σκληρό να μην είσαι στα φώτα, όταν έχεις πάρει ήδη μια πρώτη γεύση και θεωρείς ότι είσαι γεννημένη γι΄ αυτά. Η επιλογή όμως ενός ιλουστασιόν περιοδικού και ολόκληρου του Δήμου Αθηναίων να μοιράσουν το υπερεκτεθειμένο στα φλας ψωμί σε φτωχούς συνανθρώπους μας που λιμοκτονούν στην Ελλάδα των δύο κόσμων, των δύο ταχυτήτων, των δύο Θεών είναι το ίδιο απίθανη με τη φράση της Μαρίας Αντουανέτα…