current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:14

Η Βούλα Παπαχρήστου για το ρατσιστικό tweet: «Ήταν ένα παιχνίδι»!

Η Βούλα Παπαχρήστου καλεσμένη της Χριστίνας Λαμπίρη μίλησε για το tweet που είχε κάνει στις 23 Ιουλίου του 2012 και την οδήγησε στον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Δημοσίευση 10:14’
αρθρο-newpost

Η Βούλα Παπαχρήστου καλεσμένη της Χριστίνας Λαμπίρη μίλησε για το tweet που είχε κάνει στις 23 Ιουλίου του 2012 και την οδήγησε στον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Η Βούλα Παπαχρήστου καλεσμένη της Χριστίνας Λαμπίρη μίλησε για το tweet που είχε κάνει στις 23 Ιουλίου του 2012 και την οδήγησε στον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Η φράση που η ίδια είχε γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό ήταν ιδιαίτερα ρατσιστική και έλεγε χαρακτηριστικά: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».

Η ίδια έδωσε μια απάντηση που κάθε άλλο παρά ασχολίαστη μπορεί να μείνει. «Το θεώρησα σαν παιχνίδι. Σαν να ανεβάζουμε κάτι, τόσο απλά. Το έκανα copy-paste από ένα φίλο μου, στον δικό μου λογαριασμό. Δεν ήταν δική μου σκέψη».

Μάλιστα μίλησε και για τον ρατσισμό αλλά και το πώς εκείνη τον αντιμετωπίζει ως κοινωνικό φαινόμενο: «Η θέση μου, η ιδιότητά μου και η ζωή μου, δεν μου επιτρέπουν να είμαι ρατσίστρια. Συναναστρέφομαι με ανθρώπους από όλες τις ηπείρους. Το μεγαλύτερό μου είδωλο είναι η κουβανή τριπλουνίστρια Σαβίνε».

Καταρχάς να πει κάποιος στην κα. Παπαχρήστου ότι μόνο πλάκα δεν κάνεις με τέτοια φαινόμενα που απ΄ ότι όλοι βλέπουμε έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τα παιχνίδια είναι για παιδιά και όχι για ώριμους υποτίθεται πολίτες που έχουν λόγο και καλούνται αρκετές φορές να τον εκφράσουν δημόσια λόγω του επαγγέλματός τους, επηρεάζοντας έτσι συνειδήσεις…

Φ.Π.


σχετικα αρθρα