current views are: 1

25 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση12:22

Γιάννης Σαββιδάκης: «Αντιμετώπισα την αρρωστημένη ζήλια και τον ανταγωνισμό»!

Ανακηρύχθηκε ο μεγάλος νικητής του Your Face Sounds Familiar, κράτησε στα χέρια του την κούπα της νίκης, λατρεύτηκε από τον κόσμο για τις εμπνευσμένες μιμήσεις του. Ο Γιάννης Σαββιδάκης μίλησε στο περιοδικό Like για όλα.

Δημοσίευση 12:22’
αρθρο-newpost

Ανακηρύχθηκε ο μεγάλος νικητής του Your Face Sounds Familiar, κράτησε στα χέρια του την κούπα της νίκης, λατρεύτηκε από τον κόσμο για τις εμπνευσμένες μιμήσεις του. Ο Γιάννης Σαββιδάκης μίλησε στο περιοδικό Like για όλα.

Ανακηρύχθηκε ο μεγάλος νικητής του Your Face Sounds Familiar, κράτησε στα χέρια του την κούπα της νίκης, λατρεύτηκε από τον κόσμο για τις εμπνευσμένες μιμήσεις του. Ο Γιάννης Σαββιδάκης μίλησε στο περιοδικό Like για όλα.

Ακολουθεί αυτούσιο ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

– Έχεις κάποια πικρία από συναδέλφους σου;

Καμιά πικρία δεν κρατώ. Ούτε από το τραγούδι, ούτε από τον «χώρο» ή τους συναδέλφους μου. Βρίσκομαι στη μουσική από τις αρχές του ’90, σχεδόν 24 χρόνια. Να φανταστείς, πρώτα ξεκίνησα εγώ και μετά από έναν χρόνο βγήκε ο Σάκης Ρουβάς. Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισα κακές συμπεριφορές, αρρωστημένη ζήλια και φυσικά τον ανταγωνισμό των συναδέλφων, οι οποίοι δεν με αντιμετώπιζαν πάντα με αξιοπρέπεια. Αλλά αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά και δεν αξίζει να τους δίνεις παραπάνω σημασία. 

– Υπάρχει κάποιο είδος μουσικής που δεν αντέχεις να ακούς;

Τα έντεχνα… Αυτά τα δήθεν κουλτουριάρικα που τα τραγουδούν δήθεν καλλιτέχνες, δεν τα μπορώ καθόλου. Το παίζουν καλότεχνοι και ψευτοκουλτουριάρηδες. Ο κόσμος μπορεί να μην τους καταλαβαίνει, εγώ τους ξεχωρίζω από μακριά. Βέβαια, να πούμε ότι σε όλα τα είδη μουσικής υπάρχει το καλό και το κακό τραγούδι.

– Σου ζητήθηκε ποτέ να κάνεις κάτι ακραίο για να παραμείνεις στο καλλιτεχνικό προσκήνιο;

Ναι, να πουλήσω την προσωπική μου ζωή. Και δεν δέχτηκα ποτέ να το κάνω. Μου ζήτησαν πολλές φορές να βγω φωτογραφίες μαζί με την οικογένειά μου, να πάω να δειπνήσω σε κάποιο μέρος που θα βρίσκονται φωτογράφοι ή να πιω ποτό σε συγκεκριμένο μαγαζί για να διαφημιστώ. Σε αυτή την παγίδα της δημοσιότητας, που ξεπουλάς τα πάντα για να «υπάρχεις», εγώ δεν έπεσα. Δεν κατηγορώ βέβαια εκείνους που το κάνουν. Ο καθένας επιλέγει ό,τι τον αντιπροσωπεύει. 

– Θα συνεργαζόσουν με έναν καλλιτέχνη που υποστηρίζει ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή;

 Δεν ξέρω, είναι πολύ υποθετικό το ερώτημα. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι πολιτικές απόψεις των καλλιτεχνών. Δεν είναι δηλαδή αυτό το κριτήριο επιλογής μου για το αν θα συνεργαστώ μαζί τους ή όχι. Ο κάθε άνθρωπος έχει μυαλό και κρίνει. Τι με νοιάζει εμένα αν ο Νότης Σφακιανάκης υπερασπίζεται ή όχι τη Χρυσή Αυγή; Θα με απασχολήσει μόνο αν συνεργαζόμαστε και αυτά που ανακοινώνει, δημιουργήσουν πρόβλημα στη δουλειά μας. Ειδάλλως, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.