current views are: 12

19 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση07:46

Ο γιος του David Bowie «σπάει» τη σιωπή του: Τι λέει για τον θάνατο του πατέρα του

Τη σιωπή του έσπασε ο γιος του David Bowie, Dunkan, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Δημοσίευση 07:46’

Τη σιωπή του έσπασε ο γιος του David Bowie, Dunkan, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Τη σιωπή του έσπασε ο γιος του David Bowie, Dunkan, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

0 44χρονος γιος του σπουδαίου καλλιτέχνη έδωσε στη δημοσιότητα μια ευχαριστήρια επιστολή, που έγραψε ο γιατρός Μαρκ Τάουμπερτ με «παραλήπτη» τον 69χρονο ροκ σταρ, ο οποίος έφυγε από την ζωή νικημένος από τον καρκίνο στο συκώτι, με τον οποίο πάλευε κρυφά επί 18 μήνες.

Ο Dunkan μοιράστηκε στο Twitter το εγκάρδιο αυτό γράμμα, το οποίο συγκινεί και παράλληλα δίνει αισιοδοξία σε όσους πολεμούν με τον καρκίνο:

Σε ευχαριστώ για το “Lazarus” και για το “Blackstar”. Είμαι γιατρός και όλα όσα έκανες αυτό το διάστημα, μέχρι τον θάνατό σου, είχαν βαθειά επίδραση τόσο σε μένα όσο και στους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω. To album σου είναι γεμάτο αναφορές, υπονοούμενα και νύξεις. Όπως πάντα, δεν μπορείς εύκολα να τις ερμηνεύσεις, αλλά ίσως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Συχνά είχαν ακούσει πόσο λεπτολόγος ήσουν εν ζωή. Για μένα, το γεγονός ότι ο ευγενικός θάνατός σου στο σπίτι σου συνέπεσε με την κυκλοφορία του νέου σου album, με το μήνυμα που είχε μέσα για “αντίο”, μου λέει πως δεν πρόκειται για κάποια σύμπτωση. Όλα ήταν προσεχτικά σχεδιασμένα ώστε να γίνουν ένα έργο τέχνης μετά θάνατον. Το video του “Lazarus” είναι πολύ βαθύ και πολλές από τις σκηνές σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για τον καθένα μας. Για μένα, έχει να κάνει με το γεγονός πως έρχεσαι αντιμέτωπος με το παρελθόν και έναν αναπόφευκτο θάνατο. Οι άνθρωποι που βλέπουν το πώς αποφάσισες να πεθάνεις, τους βοηθά καλύτερα να επιλέξουν πώς θα ξοδέψουν τα τελευταία τους λεπτά. Στην πραγματικότητα, η ιστορία σου έγινε αφορμή ώστε να επικοινωνήσουμε πολύ ανοιχτά για τον θάνατο.

Στο τέλος, μοιράζεται και την ιστορία μιας καρκινοπαθούς ασθενούς του, και το πώς την «βοήθησε» ο θάνατος του Μπόουι να διαχειριστεί τις τελευταίες της στιγμές στη Γη:

Είχα μια συζήτηση με μια γυναίκα που έμαθε πρόσφατα πως έχει προχωρημένο καρκίνο που έχει κάνει μετάσταση, και πως πιθανόν δεν θα ζήσει περισσότερο από κάνα χρόνο. Μιλούσε για σένα, και για το πόσο αγαπούσε την μουσική σου. Όπως κι εσύ, το ίδιο κι εκείνη είχε αναμνήσεις από μέρη ή γεγονότα τα οποία αναφέρεις στο album σου. Και έπειτα μιλήσαμε για τον καλό σου θάνατο,και τις τελευταίες σου στιγμές. Εκείνη μου μίλησε για τον θάνατο του πατέρα και της μητέρας της, και πως ήθελε όπως ήρθαν τα πράγματα να είναι στο σπίτι της, και όχι σε κάποιο νοσοκομείο ή κάποια Εντατική.


σχετικα αρθρα