current views are: 12

9 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση13:30

Emma Watson: «Αποκάλεσε με “φεμινάζι”, αποκάλεσε με “δύσκολη” ή “φανατική”»

Ένα χρόνο «άδεια» από το Χόλιγουντ πήρε η ηθοποιός Emma Watson για να αφοσιωθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δημοσίευση 13:30’

Ένα χρόνο «άδεια» από το Χόλιγουντ πήρε η ηθοποιός Emma Watson για να αφοσιωθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα χρόνο «άδεια» από το Χόλιγουντ πήρε η ηθοποιός Emma Watson για να αφοσιωθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ερμιόνη του Χάρι Πότερ, που ίδρυσε την οργάνωση HeForShe το 2014, μοιράστηκε το εξώφυλλο της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Esquire με τον ζωντανό θρύλο της υποκριτικής Tom Hanks. «Γυναίκες και Άνδρες» είναι ο τίτλος ανάμεσα τους.

Ο υπότιτλος εύγλωττος: «Πρέπει να μιλήσουμε».

Η ηθοποιός, που θαυμάζει τον Hanks για τον επαγγελματισμό του, το μεγαλείο και την ταπεινοφροσύνη του, εξελίσσεται σε αυθεντία όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων, καθώς ξέρει τι θα πει σεξισμός, από πρώτο χέρι. «Μου χτύπησαν τα οπίσθια καθώς έβγαινα από μια αίθουσα. Ένιωσα τι θα πει φόβος όταν πήγαινα σπίτι μου. Άγνωστοι με ακολουθούσαν. Δεν συζητώ πολύ για αυτές τις εμπειρίες, διότι καθώς προέρχονται από μένα θα φαντάζουν τεράστια υπόθεση και δεν θέλω να είναι για μένα, γιατί η πλειονότητα των γυναικών που γνωρίζω έχει ζήσει τα ίδια και χειρότερα»

Η Watson, που έχει υποδυθεί την Ermioni Granger και στις 8 ταινίες του «Χάρι Πότερ», έχει βιώσει τον σεξισμό και στον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Όταν το 2014 έγινε γνωστό ότι η Amy Adams και η Jennifer Lorens αμείβονταν κατά πολύ λιγότερο από ό,τι οι άνδρες συμπρωταγωνιστές τους, αρκετές ηθοποιοί- συμπεριλαμβανομένης της Lorens- κατήγγειλαν τη μισθολογική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών ηθοποιών.

Η Watson θέλει αυτή η κουβέντα να κλείσει μόνο όταν γεφυρωθεί το χάσμα των αμοιβών. «Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να μιλάς για χρήματα, διότι θα σκεφτούν ότι είσαι “δύσκολη” ή “ντίβα”. Αλλά τώρα είσαι πρόθυμη να πεις: καλά. Αποκάλεσε με “ντίβα”, αποκάλεσε με “φεμινάζι”, αποκάλεσε με “δύσκολη” ή “φανατική φεμινίστρια”, χρησιμοποίησε όποιο χαρακτηρισμό θέλεις. Αυτό δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να προσπαθώ να κάνω το σωστό και να βεβαιωθώ ότι θα συμβεί το σωστό», λέει η 25χρονη ηθοποιός στο βρετανικό Esquire.