LIFESTYLE

Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy 2016

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2016, 13:01 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2016, 12:14
Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy 2016
Facebook Twitter Whatsapp

Τα Αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2016 απονεμήθηκαν στα καλύτερα μπαρ της Αθήνας

Τα Αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2016 απονεμήθηκαν στα καλύτερα μπαρ της Αθήνας σε μια εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 18 Απριλίου στην Αθηναΐδα, παρουσία ολόκληρης της bartending σκηνής της πόλης καθώς και πολλών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

Το Αθηνόραμα, έχοντας μια τεράστια εμπειρία στον τομέα της γεύσης, της γαστρονομίας, του κρασιού και του αλκοόλ, μετά τον αδιαμφισβήτητα επιτυχημένο θεσμό των ελληνικών βραβείων γαστρονομίας «Χρυσοί Σκούφοι» που εδώ και 23 χρόνια βραβεύει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου. Τον θεσμό «Αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy» οι οποίος έχει στόχο την ανάδειξη και τη βράβευση των καλύτερων μπαρ της πρωτεύουσας.

Παρακολουθώντας στενά εδώ και χρόνια και καταγράφοντας στις έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες του την εξέλιξη του χώρου των μπαρ, το Αθηνόραμα, ο μοναδικός οδηγός πόλης για την έξοδο και την ψυχαγωγία, έκρινε πως υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός σοβαρού και αξιόπιστου θεσμού αξιολόγησης, βαθμολόγησης και τελικά βράβευσης των καλύτερων επιχειρήσεων του χώρου. Οι εξειδικευμένοι συντάκτες του, γνωρίζουν κάθε μπαρ της πόλης, τα θετικά και τα αρνητικά του, τις επιτυχίες του, την εξειδίκευσή του, τη διαφορετικότητά του, τους ανθρώπους του και τις δεξιότητές τους.

 Έτσι γεννήθηκαν τα Αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy, στο πλαίσιο των οποίων βραβεύτηκαν είκοσι δύο συνολικά μπαρ, στην τελετή απονομής που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 18 Απριλίου στον πολυχώρο Αθηναΐς του Βοτανικού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής του νέου αυτού θεσμού, το «The Clumsies» είναι το καλύτερο μπαρ της Αθήνας ενώ απονεμήθηκαν επίσης τρία ειδικά βραβεία, Καλύτερης Spirit List στο «CV Distiller», Δημιουργικότητας στο «A for Athens» και Καινοτομίας στο «The Clumsies» του Φώτη Σεργουλόπουλου.

Την τελετή παρουσίασε ο Χρήστος Φερεντίνος ο οποίος έκανε μια αναδρομή στην ιστορία των μπαρ και των κοκτέιλ, αποκαλύπτοντας με χιουμοριστικό τρόπο άγνωστες και περίεργες πτυχές της δημιουργικής πορείας του bartending από την εποχή των αμερικανών χρυσοθήρων του West μέχρι τις μέρες μας.

Ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά έδωσαν ο Simon Perich και ο Josh Fontaine από την ομάδα του  «Candelaria», ενός από τα πιο μοδάτα μπαρ του Πρισιού (και νο12 στην παγκόσμια κατάταξη), οι οποίοι – προσκεκλημένοι από το Αθηνόραμα και την Pernod Ricard - μίλησαν για το πώς ένα μπαρ γίνεται hit.  Ο Simon και ο Josh μετά τις απονομές πέρασαν στην πράξη, δημιουργώντας εντυπωσιακά κοκτέιλ με πρωταγωνίστρια την Absolut, τα οποία ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Τα βραβεία στους νικητές, φιλοτεχνημένα από την εικαστικό Ελένη Καλομοίρη, απένειμαν οι ηθοποιοί Τάσος Ιορδανίδης, Αντώνης Κρόμπας, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ρένος Ρώτας και Γιώργος Χρανιώτης, η τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου, ο comedian Λάμπρος Φισφής και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Μετά τις απονομές ακολούθησε πάρτι με μουσικές που έπαιξαν τρεις δημοφιλείς dj’s: ο Ντίνος Γκουτζουλούς, ο Νίκος Μορφέσης και ο Σπύρος Παγιατάκης και όπου όλοι οι καλεσμένοι, βραβευμένοι ή μη, διασκέδασαν, χαλάρωσαν και έδωσαν ραντεβού σε ένα χρόνο στα Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy 2017.

Ανάμεσα στους επτακόσιους περίπου προσκεκλημένους που τίμησαν την εκδήλωση  ήταν φυσικά σύσσωμη η αθηναϊκή σκηνή των μπαρ με τους επιχειρηματίες και τους head bartenders της, πολλοί δημοσιογράφοι από τον χώρο των πολιτιστικών και της γεύσης, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, καθώς και αναγνώστες του Αθηνοράματος.

 

Η διαδικασία αξιολόγησης

Όπως τόνισε ο εμπνευστής των Αθηνόραμα Bar Awards Διονύσης Κούκης «ο θεσμός αυτός είναι προϊόν μιας σαραντάχρονης εμπειρίας που μας δίνει τη δυνατότητα να διακρίνουμε τις εξελίξεις, να προβλέπουμε τάσεις και να κρίνουμε πότε οι συνθήκες είναι ώριμες και μας επιτρέπουν να τις αναδείξουμε, να αξιολογήσουμε τους πρωτεργάτες και να βραβεύσουμε τους άριστους που ξεχωρίζουν ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύ καλούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι πολλοί, ελπίζω, άριστοι του αύριο».

Με τη γνώση των εξιδανικευμένων συντακτών του Αθηνοράματος  αλλά και με τη συνεργασία δέκα καταξιωμένων και βραβευμένων Ελλήνων bartenders δημιουργήθηκε η λίστα των υποψηφιοτήτων για την τελική δοκιμασία, από τη βαθμολόγησή της οποίας εξαρτήθηκε η βράβευση ή όχι κάθε υποψηφίου. Η λίστα των υποψηφιοτήτων για τη βράβευση του 2016 περιελάμβανε 68 μπαρ. Όλα τους αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από την ειδική κριτική επιτροπή του Αθηνοράματος που αποτελείται από οινολόγους και δημοσιογράφους εξειδικευμένους στο αλκοόλ.

Η αξιολόγηση κάθε μπαρ στηρίχθηκε στην εξέταση και στην ξεχωριστή βαθμολόγηση τεσσάρων στοιχείων:

  • Στην ποιότητα και την πληρότητα (έκταση, βάθος, εξειδίκευση) της spirit list.
  • Στη σωστή εκτέλεση τεσσάρων συγκεκριμένων κλασικών κοκτέιλ (dry martini, negroni, manhattan, margarita ).
  • Στη δοκιμή και αξιολόγηση των δημιουργικών/signature προτάσεων που κάνει το υπό εξέταση μπαρ.
  • Στη δοκιμή 3 tailor made κοκτέιλ μέσα από τα οποία αξιολογείται η δεξιότητα, η φαντασία και η γνώση του δημιουργού τους για τη δημιουργία των οποίων δίνεται συγκεκριμένη κατεύθυνση: Για το πρώτο από αυτά δόθηκε ένα αλκοόλ ως προϊόν βάσης, για το δεύτερο από αυτά (non alcoholic) δόθηκε ως προϊόν βάσης το Perrier και ενώ για το τρίτο από δόθηκε ως προϊόν βάσης το Nespresso .

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

 

Τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας

 

1ο βραβείο:   The Clumsies

2ο βραβείο:   Baba Au Rum

3ο βραβείο:   Alexander GB

4ο βραβείο:   Theory Bar and More

5ο βραβείο:   The Gin Joint

6ο βραβείο:   Old Dog

7ο βραβείο:   CV Distiller

8ο βραβείο:  A for Athens

9ο βραβείο:  Tailor Μade

10ο βραβείο: Momix

11ο βραβείο: Ipitou

12ο βραβείο: 42 Bar. Athens.

13ο βραβείο: Μπλε Παπαγάλος

14ο βραβείο: White Monkey

15ο βραβείο: Barreldier

 

 

Τα καλύτερα bar των bar restaurants της Αθήνας

 

1ο βραβείο: Oozora

2ο βραβείο: The Dalliance House

3ο βραβείο: The Sowl

4ο βραβείο: Nikkei

5ο βραβείο: Artisanal

6ο βραβείο: Hide and Seek

7ο βραβείο: Balthazar

 

Ειδικά Βραβεία

Βραβείο Καινοτομίας: The Clumsies

Βραβείο Δημιουργικότητας: A for Athens

Βραβείο Spirit List: CV Distiller

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr