LIFESTYLE

Σοφία Παθέκα: «Θα ασχοληθώ ξανά με μωρά, όταν γίνω γιαγιά!»

της Νίκης Κώτσου - Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2016, 17:01 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2016, 11:33
Σοφία Παθέκα: «Θα ασχοληθώ ξανά με μωρά, όταν γίνω γιαγιά!»
Facebook Twitter Whatsapp

Η Σοφία Παθέκα είναι μια ευτυχισμένη μαμά και σύζυγος, αλλά δε θέλει να ακούει για τρίτο παιδί

Η Σοφία Παθέκα είναι μια ευτυχισμένη μαμά και σύζυγος, αλλά δε θέλει να ακούει για τρίτο παιδί: «Όχι άλλο! Που να με πληρώνουν, όχι άλλο παιδί. Ούτε δεύτερο ήθελα. Να είναι καλά το παιδάκι μου το δεύτερο, αλλά οι μαμάδες, που δουλεύουν πολύ και δεν έχουν ιδιαίτερη βοήθεια, όπως εγώ κι εξαρτώνται από γυναίκες, δεν είναι εύκολο. Ο Θάνος είναι 11 και ο Αλέξανδρος 6,5 χρονών. Ναι μεν δεν ήθελα δεύτερο παιδί, αλλά και το δεύτερο δεν ήρθε τυχαία. Έγινε κατόπιν συζήτησης. Το τρίτο ούτε καν το σκέφτομαι, δυο παιδιά είναι αρκετά και νιώθω πολύ τυχερή, που έχω δυο γερά αγοράκια, γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία. Δεν υπάρχει περίπτωση για τρίτο. Θα ασχοληθώ ξανά με μωρά, όταν γίνω γιαγιά! Ο επόμενός μου ρόλος θα είναι αυτός!».

Η personal trainer μεγαλώνει δυο αγόρια με τη βοήθεια γυναίκας, κάτι που, ιδανικά, δε θα επέλεγε: «Έχουμε την υποστήριξη μιας γυναίκας, που την έχουμε στο σπίτι μέρα – νύχτα και την προσκυνάμε για να φέρεται καλά στα παιδιά». Από την άλλη, και η ίδια, «πολεμάει», προκειμένου να είναι παρούσα: «Δεν έχω και μεγάλη επιτυχία στο κομμάτι αυτό. Για να παρηγορούμαι, έχω πει στον εαυτό μου ότι σημασία δεν έχει η ποσότητα του χρόνου, αλλά η ποιότητα, που περνάς με τα παιδιά σου». Εκείνο ωστόσο που ο κόσμος να χαλούσε, δε θα άλλαζε είναι η παρουσία της στο μεσημεριανό τραπέζι: «Φροντίζω πάντα το μεσημέρι να τρώμε μαζί. Θέλω, όταν επιστρέφουν από το σχολείο, να βρίσκουν κάποιον. Το πρωί, πηγαίνουν στο σχολείο κι εγώ στη δουλειά, ενώ τα απογεύματα, εργάζομαι κοντά στο σπίτι».

Η Σοφία Παθέκα είναι μια εργαζόμενη μητέρα κάνοντας ό,τι μπορεί για να προσφέρει στα παιδιά της: «Δε νιώθω τύψεις γιατί κι αυτά, μέσα από την προσπάθεια των γονιών τους, ζουν μια καλή ζωή και δεν είναι ότι δε μας βλέπουν καθόλου. Είμαι χαρούμενη για αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας». Το πιο αστείο που περιγράφει στο Newpost.gr είναι το πώς συνδυάζει τα… εργαλεία της δουλειάς της στο να βάζει τάξη στο σπίτι: «Όταν είμαι στο σπίτι, έχω τον ρόλο του διαιτητή! Ευτυχώς, που λόγω δουλειάς, έχω και χρονόμετρο και σφυρίχτρα. Χρονόμετρο για τις τιμωρίες και σφυρίχτρα για να τους χωρίζω».

Ο σύζυγος και ο γάμος

Η γυμνάστρια είναι παντρεμένη με τον καρδιοχειρουργό, Λεωνίδα Παπασταύρου κι ενώ θα μπορούσε άνετα να μείνει στο σπίτι επαναπαυόμενη στο εισόδημα του συζύγου της, η ίδια προτιμά να μην εφησυχάζει: «Αυτή τη δουλειά την κάνω 20 χρόνια ανελλιπώς. Και Σάββατα και Κυριακές και αργίες και γιορτές! Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στη δουλειά του συζύγου μου, αλλά δεν το θέλω καθόλου. Θα μπορούσα να κάνω μια συνεργασία με τον άντρα μου και να μου δίνει χειρουργημένους από καρδιά και να ασχολούμαι με την αποκατάσταση, που «το έχω» κιόλας. Γενικότερα όμως δεν είμαι αυτού του στιλ. «Φοράω παντελόνια»! Θέλω τη δουλειά να την κάνω μόνη μου».

 

Κρίση στον γάμο

«Η πολλή κούραση και οι πολλές ώρες δουλειάς φέρνουν νεύρα» εξομολογείται η Σοφία Παθέκα στο Newpost.gr και συνεχίζει: «Εμείς και οι δυο κάνουμε δουλειές κουραστικές. Του άντρα μου είναι κυρίως στρεσογόνα – θα ζήσει δε θα ζήσει ο ασθενής. Άγχος πριν χειρουργήσει, άγχος και μετά. Είναι δύσκολες οι δουλειές μας». Εκείνο ωστόσο, που έχει «σώσει» τον γάμο τους είναι η διαφορετικότητα των χαρακτήρων τους: «Ο γάμος έγινε σε μια ώριμη ηλικία, δεν παντρεύτηκα μικρή. Είχα ζήσει τη ζωή μου, είχα περάσει καλά. Αλλαγή δεν έφερε ο γάμος, αλλά τα παιδιά. Το ότι όμως είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, μας έχει σώσει. Ο ένας είναι πιο εκρηκτικός, ο άλλος πιο ήπιος. Ο ένας σκέφτεται περισσότερο, ο άλλος είναι πιο παρορμητικός. Οι ίδιοι χαρακτήρες είναι που συγκρούονται περισσότερο. Όταν το ζευγάρι διαφέρει, ο ένας καλύπτει τον άλλον και με αυτή τη διαφορετικότητα κρατιέται μια ισορροπία. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας είμαι εγώ. Είμαι πιο ζωηρή. Άλλωστε χειρουργός και εκρηκτικός δεν πάει. Είναι ψύχραιμος, πράγμα που βγάζει και στην προσωπική του ζωή. Αυτό πιστεύω ότι είναι το μυστικό ενός υγιούς γάμου». Λίγος χρόνος μεν και για τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, όταν όμως βρίσκονται όλοι μαζί, δεν κάθονται στο σπίτι: «Μπορεί να κάνουμε μαζί, όταν βρεθεί χρόνος το σούπερ μάρκετ, το οποίο διασκεδάζουμε αφάνταστα, με το καρότσι, με τα παιδιά. Κάτι πολύ απλό. Μετά από αυτό, τα ταξίδια, όταν έχουμε χρόνο. Πάμε παντού όλοι μαζί! Μαζί με τα παιδιά».

 

"Στο πρώτο παιδί είχα πάρει 35 κιλά"

Όσο και να μην το πιστεύει κανείς και στις δυο εγκυμοσύνες της, η personal trainer είχε πάρει πάνω από 30 κιλά: «Οι γυναίκες που παίρνουν πολλά, όπως εγώ, πρέπει να ξέρουν ότι όλα τα κιλά μπορούν να χαθούν. Και όχι μόνο να χαθούν, αλλά να γίνεις και καλύτερη από ότι πριν μείνεις έγκυος! . Εγώ ζορίστηκα περισσότερο με την πρώτη εγκυμοσύνη σε αυτό το κομμάτι. Μου πήρε πολύ. Στο πρώτο παιδί είχα πάρει 35 και στο δεύτερο 30 κιλά. Θέλει προσπάθεια και από το στόμα και με την άσκηση! Τώρα εγώ ήμουν τυχερή, γιατί ήταν η δουλειά μου αυτή». Από την άλλη, εκείνο μπορεί να μην της αρέσουν τα γλυκά, εκείνο που δεν μπορεί να αποφύγει όμως είναι το ψωμί και το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής: «Δεν αγαπώ καθόλου τα γλυκά. Προτιμώ να φάω ένα ακτινίδιο ή μια πιπεριά. Αυτό που ζορίζει είναι το ψωμί. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ψωμί. Μπορεί να φάω μακαρόνια με ψωμί. Επίσης εγώ δεν είμαι πολύ του προγράμματος. Μπορεί για δυο μέρες, να βγω από τις γραμμές μου και να φάω τα πάντα και τις άλλες τρεις, να πίνω νερό και να τρώω γαλοπούλα, για να το φέρω στα ίσια».

 

Επαγγελματικά

Η Σοφία είναι… εφευρέτρια ενός καινούργιου προγράμματος, το οποίο έχει ονομάσει “Metablosion” και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στις 10, 11 και 12 Ιουνίου. «Πρόκειται για ένα είδος, το οποίο προκαλεί έκρηξη του μεταβολισμού». Ταυτόχρονα, είναι υπεύθυνη πιστοποίησης της ευρωπαϊκής εταιρείας personal training και ειδικεύεται στο foot work (δουλειά των ποδιών): «Γυμνάζω αθλητές της Εθνικής Ομάδας Τένις, Ξιφασκίας και μπάσκετ. Προπονώ για να βελτιώσουν τις ειδικές δεξιότητες, που χρειάζονται για το άθλημά τους».