current views are: 12

15 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση05:00

Στέφανος Κορκολής: Να γιατί μίλησε για τον καρκίνο δημοσίως

Εξομολογήθηκε τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο

Δημοσίευση 05:00’

Εξομολογήθηκε τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο

Ο μουσικοσυνθέτης, Στέφανος Κορκολής μίλησε στην εφημερίδα Αγορά και μεταξύ άλλων, εξομολογήθηκε τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο αλλά και το γεγονός της γνωστοποίησης της ασθένειάς του.

Οι πρώτες ημέρες μιας μάχης είναι πάντα δύσκολες, αλλά όπως μου έλεγε ο πατέρας μου ο στρατιώτης πριν την μάχη πάντα φοβάται αλλά την ώρα της μάχης γίνεται θηρίο. Άρα δεν το βάζω όμως κάτω και συνεχίζω. Η ασθένεια αυτή σε ωθεί να κάνεις ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα στην ζωή σου, υπό την έννοια ότι πετάς ό,τι σου είναι άχρηστο, βαρετό κι επικίνδυνο. Το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε  η αρρώστια μου δεν έγινε επί τούτου. Έτυχε να παίξω σε μια συναυλία για τον σύλλογο «Ορίζοντας», ο οποίος στηρίζει εμπράκτως ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ ότι πάσχω κι εγώ από την ίδια ασθένεια, δηλώνοντας όμως ότι είμαι στο πιάνο μου και είμαι «γερός». Το στιγμιότυπο αυτό το μαγνητοσκόπησε ένα τοπικό κανάλι, λόγω έλλειψης σοβαροτέρων ειδήσεων έπαιξε σε ένα μεγάλο κανάλι κι έτσι γνωστοποιήθηκε. Δεν δυσαρεστήθηκα, διότι μου έδωσε την ευκαιρία να βροντοφωνάξω στα νέα να κόψουν το τσιγάρο, διότι εμένα αυτό ήτα που με οδήγησε σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση

εξομολογείται ο Στέφανος Κορκολής.

Δεν είναι λίγο οι άνθρωποι που πάσχουν από την επάρατη νόσο και ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης στέλνει το δικό του μήνυμα:

«Προς Θεού δεν μπορείς να είσαι πρότυπο για κάτι τέτοιο. Απλά λόγω αναγνωσιμότητας μπορώ όσο γίνεται να στέλνω κάποια μηνύματα και παροτρύνσεις. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράδειγμα, σε καμία περίπτωση. Παράδειγμα για μένα είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν καθημερινά και δεν το βάζουν κάτω. Το μόνο που μπορώ να δώσω σαν «συμβουλή» ως κάποιος που δεν την εφάρμοσε είναι η πρόληψη. Ένα check up δεν βλάπτει. Μην μένουμε με την αυταπάτη ότι αυτή η αρρώστια χτυπάει μόνο την πόρτα του διπλανού μας», δηλώνει.


σχετικα αρθρα