current views are: 9

20 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:00

Ελένη Καστάνη: «Νιώθω να έχω την «εύνοια» της Αλίκης Βουγιουκλάκη»

Για τις ταμπέλες που βάζουν στην Ελλάδα στα πάντα και κυρίως στους κωμικούς ηθοποιούς που μπορούν άνετα να θριαμβεύσουν και σε έναν δραματικό ρόλο

Δημοσίευση 10:00’

Για τις ταμπέλες που βάζουν στην Ελλάδα στα πάντα και κυρίως στους κωμικούς ηθοποιούς που μπορούν άνετα να θριαμβεύσουν και σε έναν δραματικό ρόλο

Για τις ταμπέλες που βάζουν στην Ελλάδα στα πάντα και κυρίως στους κωμικούς ηθοποιούς που μπορούν άνετα να θριαμβεύσουν και σε έναν δραματικό ρόλο όπως η ίδια, μιλάει η Ελένη Καστάνη η οποία συγχρόνως κάνει και έναν παραλληλισμό στο μυαλό της που αφορά την Αλίκη Βουγιουκλάκη και λόγω της οποίας όπως λέει, νιώθει ότι έχει την εύνοιά της.

Πώς σου φάνηκε που η Λυδία Κονιόρδου ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού;

Καταπληκτικό, πώς να μου φανεί; Η Λυδία δεν είναι μόνο μια σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτις, μια μεγάλη δασκάλα, αλλά κι ένα πλάσμα της τέχνης που ξέρει να τη στηρίξει-υποστηρίξει όπως της πρέπει… Κι έχει τέτοιο φως. Μοναδικό φως!

Το δράμα σε κεντρίζει, απ’ ό,τι ξέρω…

Το αγαπώ κι ας μην έχει τύχει πολλές φορές να παίξω δράμα. Όταν το έκανα, με γέμισε ευτυχία. Μου πρότεινε, θυμάμαι, ο Αλέξανδρος να κάνουμε παλιότερα το «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» κι είπα «όχι» για να κάνω το δυνατό έργο «Mister Love»! Όταν ήρθε να με δει, μου είπε με θέρμη: «Είχες απόλυτο δίκιο, Ελένη». Όταν έκανα την ταινία «Δεκαπενταύγουστος» με τον σπουδαίο Κωνσταντίνο Γιάνναρη, ένιωσα πλήρης, ένιωσα μοναδική μέθεξη. Μας βάζουν ταμπέλες στην Ελλάδα και είναι άδικο. Είδα τη Μαρία Καβογιάννη στη νέα ταινία του Παπακαλιάτη και ήταν έξοχη. Τρελάθηκα! Ας πάψουν πλέον οι ταμπέλες!

Παράλληλα με τη «Σίρλεϊ» κάνεις παιδικό.

Ναι, πρωταγωνιστώ σε ένα καλοφτιαγμένο έργο για παιδιά, το «Μόνο αν το πιστέψεις» της Κέλλυς Σταμουλάκη που παίζεται για σχολεία από Δευτέρα έως Παρασκευή και για κοινό κάθε Κυριακή. Είναι πολύ ωραία δουλειά, φροντισμένη και, κοίτα σύμπτωση, παίζεται στο «Αλίκη» της Αλίκης μας, όπου είχε ερμηνεύσει τη Σίρλεϊ Βαλεντάιν. Νιώθω να έχω την «εύνοιά» της, όπως νιώθω και ευθύνη και τιμή που παίρνω σκυτάλη από αυτή και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου που είχαν υποδυθεί την ηρωίδα του Ράσελ.


σχετικα αρθρα