current views are: 13

5 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση08:00

Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Δε µου αρέσουν οι ίντριγκες και τα… παρατράγουδα!»

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, μετά από αρκετά χρόνια στη δουλειά, έχει μάθει πώς να φυλάγεται από κακοτοπιές, ίντριγκες και παρατράγουδα. 

Δημοσίευση 08:00’

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, μετά από αρκετά χρόνια στη δουλειά, έχει μάθει πώς να φυλάγεται από κακοτοπιές, ίντριγκες και παρατράγουδα. 

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, μετά από αρκετά χρόνια στη δουλειά, έχει μάθει πώς να φυλάγεται από κακοτοπιές, ίντριγκες και παρατράγουδα. Η ίδια μιλάει για τη φετινή της συνεργασία στην παράσταση «Επικίνδυνες σχέσεις», που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κιμούλης και συμπρωταγωνιστεί η Μάρω Κοντού.

Ζεις… επικίνδυνες σχέσεις θεατρικά! Τι σε γοητεύει πιο πολύ σε αυτή την παράσταση, που κέρδισε ήδη το κοινό και τους κριτικούς;

Λατρεύω το έργο του Λακλό, θεωρώ ιδιοφυή τη διασκευή του από τον Γιώργο Κιµούλη, που έκανε εξαιρετική σκηνοθετική δουλειά και είναι θαυµάσιος στον ρόλο του Βαλµόν, ανήκω σε µια ισχυρότατη διανοµή και µε κεντρίζει πολύ ο ρόλος της Τουρβέλ που ερµηνεύω. Είναι τόσοι πολλοί οι λόγοι που είπα το «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη.

Χαρακτηρίζουν πολλοί τον Κιµούλη άκρως απαιτητικό και «δύσκολο» πάνω στη δουλειά.

Είναι εξαιρετικά απαιτητικός, µε τον εαυτό του πρώτα από όλα και έπειτα µε όλους τους άλλους. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτός ο χαρακτηρισµός, που έχουν αποδώσει και σε άλλους που έχω συνεργαστεί, θεωρείται ως κάτι µεµπτό! Αλίµονο αν δεν είναι αληθινά απαιτητικός ένας δηµιουργός. Οσο για το «δύσκολος», το άλλο επίθετο που είπες για τον Γιώργο Κιµούλη, δεν ισχύει. Είναι ένα ευγενέστατο και δοτικό πλάσµα, ένας πολύ σηµαντικός άνθρωπος του θεάτρου µας, που µόνο να µάθεις και να «πλουτίσεις» µπορείς από αυτόν! Είναι εξαιρετική η συνεργασία µου – από τις πιο ευτυχείς της καριέρας µου και την απολαµβάνω αληθινά.

Είστε πολλές γυναίκες στα καµαρίνια και στη σκηνή. Πόσο… επικίνδυνο είναι αυτό;

Σε άλλη περίπτωση µπορεί να ήταν από… επικίνδυνο µέχρι εκρηκτικό, αλλά στη δική µας δεν είναι καθόλου, γιατί είµαστε ισορροπηµένες, χαλαρές και δεµένες!

Σου έχει συµβεί να έχεις πόλεµο ή όχι;

Πόλεµο-πόλεµο όχι. Έπιασα στον… αέρα έναν ανταγωνισµό και µια γκρίνια, αλλά δεν ασχολήθηκα. ∆εν µου αρέσουν οι ίντριγκες και τα… παρατράγουδα!

Παίζεις µε την κυρία Μάρω Κοντού!

Μεγάλο «δώρο»! Είναι µεγάλη χαρά και ευτυχία να βρίσκοµαι πλάι της στη σκηνή και στα παρασκήνια. Είναι µια πολύ «νέα» γυναίκα – η ηλικία στην περίπτωσή της είναι µόνο ένας αριθµός! Είναι γενναιόδωρη και δοτική, είναι αξιαγάπητη, γλυκιά, τρυφερή, µε χιούµορ. Εχει ζήσει καλά, είναι χορτασµένη, γι’ αυτό και έχει µια µεγάλη αγκαλιά για όλους. Μαθαίνω πολλά από αυτή και για το θέατρο, αλλά και για την ίδια τη ζωή!


σχετικα αρθρα