current views are: 13

17 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση13:00

Το τελευταίο αντίο στον Γκουρού των Beatles (φωτό)

Το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Μάρδα είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί.

Δημοσίευση 13:00’

Το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Μάρδα είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί.

Το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Μάρδα είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί.

Ο Magic Alex πέθανε στα 74 μόνος του, στο σπίτι του στο Κολωνάκι.

Στην εξόδιο ακολουθία στο Κοιμητήριο Παπάγου, η πρώην σύζυγός του, Τάνια Τρύπη, αλλά και η κόρη τους, Μαρίνα Μάρδα, ήταν συντετριμμένες. Ο “γκουρού” των Beatles Αλέξης Μάρδας ήταν για την Τάνια ο πατέρας του παιδιού της και ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα της σε όλα, παρά το χωρισμό τους.

Ο Αλέξης Μάρδας και η ηθοποιός είχαν παντρευτεί το 1993 στην Ύδρα και ο γάμος τους είχε γίνει το talk of the town. Δυστυχώς όμως, δεν κράτησε για πολύ, αλλά το διαζύγιο τους ήταν αρκετά βελούδινο για χάρη της κόρης τους.

Τον αγαπημένο τους φίλο αποχαιρέτησαν και οι: Βάνα Μπάρμπα, Απόστολος Δοξιάδης, Δημήτρης Αρβανίτης και πολλοί ακόμη…

 

Ο Γκουρού των Beatles

Γεννημένος στις 2 Μαΐου 1942, Αλέξης Μάρδας ήταν περισσότερο γνωστός ως Magic Alex, ψευδώνυμο που του δόθηκε από τους Beatles, όταν συνεργάστηκε μαζί τους από το 1965 έως το 1969.

Μετακόμισε στην Αγγλία το 1965, εκθέτοντας τα έργα του υπό τον τίτλο Kinetic Light Sculptures στην γκαλερί Indica. Ο Τζον Λένον εντυπωσιάστηκε από το Nothing Box, ένα μικρό πλαστικό κουτί με φώτα που αναβόσβηναν, κάτι που του άνοιξε τον δρόμο για να αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων στούντιο της Apple, της δισκογραφικής εταιρίας που ίδρυσε το θρυλικό συγκρότημα το 1968.

Ο Αλέξης Μάρδας ακολούθησε τους Beatles και στο περιβόητο ταξίδι τους στην Ινδία ενώ όταν τα μέλη του συγκροτήματος, εξέφρασαν την επιθυμία να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί, ο Μάρδας είχε υποσχεθεί να τους βοηθήσει να βρουν το κατάλληλο. Τελικά, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Στη δεκαετία του ’90, όμως, παντρεύεται και την Τάνια Τρύπη και αποκτούν μαζί την 23χρονη σήμερα Μαρίνα Μάρδα. Ο γάμος είχε γίνει στην Ύδρα.

ΦΩΤΟ: PANORAMAPRESS


σχετικα αρθρα