current views are: 13

27 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση15:01

Ελεονώρα Ζουγανέλη: «Δεν ξέρω τι σημαίνει προδοσία»

Για την προδοσία, αλλά και για τις σχέσεις γενικότερα μίλησε η Ελεονώρα Ζουγανέλη…

Δημοσίευση 15:01’

Για την προδοσία, αλλά και για τις σχέσεις γενικότερα μίλησε η Ελεονώρα Ζουγανέλη…

Για την προδοσία, αλλά και για τις σχέσεις γενικότερα μίλησε η Ελεονώρα Ζουγανέλη

Υπάρχει κάποιο θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας το οποίο θα ήθελε να γίνει τραγούδι και να το πει η Ελεονώρα Ζουγανέλη;

«Νομίζω ότι πάρα πολλά τραγούδια, και όχι απαραίτητα τα στρατευμένα, περνάνε κοινωνικοπολιτικά μηνύματα – θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα τραγούδια που μιλάνε για τις σχέσεις των ανθρώπων, οι οποίες βιώνουν μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια, είναι τραγούδια με κοινωνικό περιεχόμενο. Και αναφέρομαι σε κάθε είδους σχέσεις: ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές. Θεωρώ βέβαια ότι είμαστε ένας λαός που έχει δώσει αξία στο ερωτικό τραγούδι, μας αρέσει να ακούμε για την αγάπη και για τα πάθη μας, και ξεκινώντας από εκεί μπορούμε να πούμε για την αλήθεια και το ψέμα, και υπάρχει πολύ ψέμα, ή για τα όνειρα που δεν πραγματοποιούνται. Κάποιος μπορεί να περιοριστεί στο στενό πλαίσιο του έρωτα, άλλος να δει και τη μεγαλύτερη εικόνα».

Γιατί έχουν γίνει τόσο δύσκολες οι σχέσεις;

«Δυσκολευόμαστε, κατ’ αρχάς, να μείνουμε μόνοι μας. Επιλέγουμε να είμαστε με κάποιον για την παρέα, γιατί δεν αντέχουμε τη μοναξιά, φοβόμαστε. Θέλει χρόνο όμως και με τον εαυτό μας αλλά και να περάσουμε πολλά στάδια μέχρι να έρθει η στιγμή, αν έρθει, να πούμε ότι από εδώ και πέρα η ζωή μας πάει μαζί με κάποιον άλλον, να καταλήξουμε στη συντροφικότητα και στην οικογένεια, που είναι πολύ σημαντικά πράγματα».

Τι δεν θα συγχωρούσε ποτέ; Μια ενδεχόμενη προδοσία;

«Δεν ξέρω τι σημαίνει προδοσία. Είναι πολύ βαριά κουβέντα. Αν κάνεις κάτι εσύ και με πληγώσεις, δεν σημαίνει ότι με έχεις προδώσει. Και η απιστία; Είναι προδοσία ή απλώς μια στιγμή αδυναμίας; Το μόνο που δέχομαι ως πραγματική προδοσία είναι εκείνη που στρέφεται εναντίον του ίδιου μου του εαυτού, τις φορές που εγώ πάω κόντρα στις ανάγκες μου και σε αυτό που θέλω πραγματικά».

Πηγή: Vimagazino


σχετικα αρθρα