current views are: 14

15 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση15:50

Γιώργος Μακρής: «Κλίκες, μεγάλες παρέες, που συναντάμε σε ίδια σίριαλ»

Ο Γιώργος Μακρής πρωταγωνιστεί στη θεατρική επιτυχία «Μπρίζον Break No3: Να sex-υπνήσω Πεθερά;»…

Δημοσίευση 15:50’

Ο Γιώργος Μακρής πρωταγωνιστεί στη θεατρική επιτυχία «Μπρίζον Break No3: Να sex-υπνήσω Πεθερά;»…

Ο Γιώργος Μακρής, που πρωταγωνιστεί στη θεατρική επιτυχία «Μπρίζον Break No3: Να sex-υπνήσω Πεθερά;» μιλάει στο Newpost.gr για την τηλεόραση, για το τι απεχθάνεται να παρακολουθεί, για τις κλίκες στους ηθοποιούς, για την υποκριτική γενικότερα, για τα talent shows, αλλά και για το μεγάλο του όνειρο, τη δημιουργία μιας οικογένειας!

Να μας πείτε λίγα λόγια για τη θεατρική παράσταση, όπου πρωταγωνιστείτε, αλλά και για τον ρόλο σας.

Μια ανατρεπτική σημερινή με γρήγορους ρυθμούς κωμωδία και σουρεάλ ήρωες αυτό είναι το «Μπρίζον Break No3: Να sex-υπνήσω Πεθερά;». Μια κωμωδία με αλλεπάλληλες σκηνές απίστευτου γέλιου. Κωμικοτραγικές καταστάσεις, παρεξηγήσεις ξεσηκώνουν το κοινό δυόμισι ώρες. Ένα θέατρο γίνετε άνω κάτω. Άνω κάτω από τους πιο τρελούς κρατούμενους που έχουν υπάρξει ποτέ σε φυλακή. Στο έργο, ο ρόλος μου είναι ο Πάνος Φούντας Λιβάνης, αλλά θεωρώ σωστό να μη αποκαλύψω τίποτε για αυτόν, γιατί έτσι θα αποκαλύψω πολλά από το έργο και δε θα το ήθελα. Ένα θα πω: Πολλές ώρες πρόβα και το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς δικαιώνει τον ήρωα.

Ποια είναι η άποψή σας για την τηλεόραση, όπως είναι σήμερα;

Δεν είναι και η καλύτερη με όσο ευθύ τρόπο μπορώ να το αναφέρω. Η ελληνική τηλεόραση, κάποια στιγμή, είχε βρει τον δρόμο της και με σωστές κινήσεις και κατάλληλους χειρισμούς θα συνέχιζε ακόμα πιο πολύ το ταξίδι της για την κορυφή. Έλα όμως που κάποιοι αποφάσισαν να την προσγειώσουν ανώμαλα ξεκινώντας έναν πόλεμο όχι ισάξιο –προσπάθησαν να την φιμώσουν με χειρισμούς όχι Δημοκρατικούς. Η τηλεόρασή μας είναι σα μια σανίδα που επιπλέει στα κύματα πολιτικών, κομματικών, οικονομικών συμφερόντων και που χαροπαλεύει να μη φτάσει στον πάτο του βυθού της κατάντιας και των μολυσμένων υδάτων που την περιβάλουν. Όμως και όλοι εμείς όταν δεν καθόμασταν καλά, πάντα ακούγαμε τους μεγαλύτερους να λένε: «Ε ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται». Γι’ αυτό ακόμα έχει ελπίδα ανάκαμψης.

Ποια εκπομπή ή σειρά μπορεί να παρακολουθείτε;

Λόγω χρόνου, παρακολουθώ πολύ λίγες εκπομπές και φευγαλέα κάποιο σήριαλ. Όταν κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση αποφεύγω της ειδήσεις, τις αναλύσεις πολιτικών προσώπων και τις ενημερωτικές εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, γιατί πιστεύω ότι είναι σεμινάρια για να γίνει κάποιος εξπέρ στο ψέμα και την αφερεγγυότητα.

Υπάρχουν «κλίκες» στους ηθοποιούς;

Νομίζω πως υπάρχουν και από αυτές όπως σε όλα τα επαγγέλματα.. Κλίκες, μεγάλες παρέες, που συναντάμε σε ίδια σίριαλ – θέατρα, κλίκες που χρόνια καπηλεύονται διάφορες θέσεις και μένουν έξω από αυτές. Τα ταλέντα…

Πώς νιώθετε που είστε ηθοποιός;

Με λένε Γιώργο και είμαι καλά. Νιώθω ό,τι συναίσθημα υπάρχει στη ζωή μας. Νιώθω τα πάντα. Αυτό σημαίνει ηθοποιός. Όποιος είναι ηθοποιός, όποιος αγαπά αυτό το επάγγελμα που επέλεξε, νιώθει και ζει μέσα από το επάγγελμά αυτό το κάθε δευτερόλεπτο.

Αν δεν κάνατε αυτό το επάγγελμα τι θα θέλατε να κάνετε;

Νομίζω ότι αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί από κάποιον που γεννήθηκε να κάνει αυτό το επάγγελμα.

Τι λέτε στα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί;

Ό,τι αγαπάς γίνε, ό,τι επιθυμείς κέρδισέ το. Μη σταματάτε να προσπαθείτε και να δουλεύετε γι’ αυτό που αγαπάτε. Ναι να γίνουν, αλλά να μη σταματούν να προσπαθούν.

Συμφωνείτε με τα talent shows;

Καλό είναι να υπάρχουν, αλλά αυτό να είναι η αρχή. Μετά θέλει καλλιέργεια πάνω στο είδος, που επέλεξες, θέλει δουλειά και προσπάθεια. Απλά τα talent shows είναι σαν το φως στο σπίτι μας, που με ένα κλικ ανάβει και με ένα κλικ σβήνει .

Προσωπικά… Οικογένεια; Παιδιά; Σχέση;

Όνειρό μου να κάνω μια μεγάλη και ευτυχισμένη οικογένεια η οποία θα ζει με αξιοπρέπεια. Μια οικογένεια που θα χαμογελά, θα είναι φιλόξενη, θα είναι δεμένη. Τώρα, δηλώνω ακόμα εργένης. Δεν έχω κάτι στη ζωή μου αυτό το διάστημα. Και επειδή τελευταία, ακούμε ότι η χώρα μας θα ασχοληθεί και με το διάστημα με βλέπω να τα φτιάχνω με κανένα ούφο!


σχετικα αρθρα