LIFESTYLE

Σάκης Ρουβάς: «Είναι σα να περιμένουμε το πέμπτο μας παιδί»

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2017, 14:01 / Ανανεώθηκε 14 Μαρτίου 2017, 13:56
Σάκης Ρουβάς
Facebook Twitter Whatsapp

Τον Σάκη Ρουβά ως τραγουδιστή και καλλιτέχνη τον γνωρίζουν όλοι. Τον 45χρονο επιχειρηματία όμως Αναστάσιο Ρουβά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον Σάκη Ρουβά ως τραγουδιστή και καλλιτέχνη τον γνωρίζουν όλοι. Τον 45χρονο επιχειρηματία όμως Αναστάσιο Ρουβά από το Μαντούκι της Κέρκυρας, τον γνωρίζουν ελάχιστοι.

Ναι, μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες πέραν της μουσικής, φροντίζει να τις κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ο Σάκης Ρουβάς εθεάθη σε γνωστό εστιατόριο της Καρδίτσας. Οι φήμες για το λόγο της επίσκεψής του στην πόλη, έδιναν και έπαιρναν εκείνες τις μέρες και κάποιοι μιλούσαν για «επιχειρηματικά σχέδια». Δεν απείχαν από την πραγματικότητα. Αλλωστε ο γνωστός τραγουδιστής είχε επισκεφτεί ξανά την περιοχή, κρατώντας –όσο μπορούσε- τις επισκέψεις του γνωστές σε ένα «μικρό κύκλο» ανθρώπων.

Ο Κερκυραίος καλλιτέχνης από την μουσική έβγαλε –και βγάζει- πολλά χρήματα. Παραμένει σε «top επίπεδο» εδώ και πολλά χρόνια αλλά όπως φαίνεται φροντίζει να κοιτάζει και το «αύριο». Ετσι αποφάσισε να επενδύσει επιχειρηματικά στην ενέργεια και συγκεκριμένα στο βιοαέριο. Και ο ν. Καρδίτσας είναι μια από τις περιοχές που μπήκαν στο στόχαστρο του ιδίου και των συνεργατών του. Εδώ να σημειώσουμε πως ένας εκ των βασικών συνεργατών του στο επιχειρείν και άτομο που εμπιστεύεται απόλυτα είναι ο αδερφός του Νίκος.

Ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε πραγματικά στην Καρδίτσα, όπως βλέπετε από το παραπάνω βίντεο, και μίλησε για την επένδυσή του αυτή. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Εγώ και η Κάτια είναι σα να περιμένουμε το πέμπτο μας παιδί".

Να σημειώσουμε ακόμη ότι η σύζυγός του καλλιτέχνη, Κάτια Ζυγούλη, κατάγεται από το Μεσοχώρι Λάρισας, ένα χωριό πολύ κοντά στην Καρδίτσα!

Σάκης Ρουβάς

Οι πρώτες κρούσεις

Για να γίνει κατανοητό το γιατί ο Σάκης Ρουβάς επέλεξε το νομό Καρδίτσας να επισημάνουμε το εξής: Το βιοαέριο αναφέρεται συνήθως σε ένα μείγμα διαφορετικών αερίων που παράγονται από την αποσύνθεση οργανικής ύλης απουσία οξυγόνου. Το βιοαέριο μπορεί να παραχθεί από ακατέργαστες πρώτες ύλες όπως τα αγροτικά απόβλητα, κοπριά, αστικά απόβλητα, φυτική ύλη, βοθρολύματα, πράσινα απόβλητα ή απορρίμματα τροφών.

Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω ένας αγροτικο-κτηνοτροφικός νομός όπως η Καρδίτσα παρέχει εύκολα και σε μεγάλες ποσότητες «ακατέργαστες πρώτες ύλες».

Το 2013 ο Ρουβάς εμφανίζεται στην Καρδίτσα μαζί με τον αδερφό του ως υποψήφιος αγοραστής μεγάλων εκτάσεων. Πραγματοποιεί συναντήσεις και στοχεύει σε εκτάσεις κοντά στον Κέδρο. Σύμφωνα με μια πηγή, διαπραγματεύεται την αγορά μονάδας επεξεργασίας κρεάτων, κάτι που τελικά δεν προχώρησε.Οι πληροφορίες θέλουν τον γνωστό καλλιτέχνη να προχωρά τελικά σε αγορές αγροτεμαχίων στην περιοχή των Φαρσάλων. Όμως δεν εγκαταλείπει τον αρχικό στόχο, το ν. Καρδίτσας.

Από τον Παλαμά στον Αγιο Βησσάριο

Ο Σάκης Ρουβάς και οι συνεργάτες του, ερευνούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά. Βρίσκουν τις εκτάσεις που θέλουν κοντά στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου Παλαμά. Το σχέδιο όμως για την κατασκευή σύγχρονης μονάδας παραγωγής βιοαερίου δεν μπορεί να προχωρήσει. Η περιοχή δεν διέθετε παροχή ρεύματος υψηλής τάσης, παράγοντας αναγκαίος για την μονάδα που ήθελε να λειτουργήσει. Ετσι, πραγματοποίησε στροφή και επανήλθε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σοφάδων.Η επιμονή του τελικά δικαιώνεται. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες έρχεται σε συμφωνία με ιδιοκτήτες γης και περνούν στην κατοχή της εταιρείας που είναι μέλος 37 στρέμματα στην περιοχή του Αγίου Βησσαρίου.Όπως φαίνεται όμως θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς βρίσκεται σε επαφές για αγορά επιπλέον εκτάσεων.

Είναι έτοιμος

Στην περιοχή λοιπόν του Αγ. Βησσαρίου θα στηθεί η μονάδα παραγωγής Βιοαερίου. Σύμφωνα με πηγές η σχετική άδεια έχει εκδοθεί και ήδη έχουν εγκριθεί από την περιφέρεια η περιβαλλοντικές μελέτες. Πλέον ετοιμάζεται για την κατασκευή. Μάλιστα δεν επιθυμεί επιπλέον καθυστερήσεις, γι’ αυτό και «πύκνωσε» τις επισκέψεις στην Καρδίτσα. Από την στιγμή που τα πράγματα πήραν το δρόμο τους είναι δεδομένο ότι θα βλέπουμε πιο συχνά στην περιοχή μας τον πασίγνωστο τραγουδιστή.

Πηγή: Κώστας Παρλαβάντζας, karditsapress.gr