LIFESTYLE

Star alert: Φέρτε πίσω το καλό παιδί Γρηγόρη Αρναούτογλου!

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2013, 13:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Star alert: Φέρτε πίσω το καλό παιδί Γρηγόρη Αρναούτογλου!
Facebook Twitter Whatsapp
Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα  
Είναι ένας άνθρωπος, που έκανε προσπάθειες για αυτοβελτίωση και αυτογνωσία και που μπορεί να μην είναι ο Κούντερα, αλλά έκατσε στο κάτω κάτω στη μοναξιά του, έστω και για λίγο, για να ακούσει τον εαυτό του και να γράψει ένα βιβλίο, ότι κι αν είναι αυτό. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου διατήρησε μια αυθεντικότητα γιατί δεν ξέχασε τις τυρόπιτες που πούλαγε, πιτσιρικάς, για να ζήσει, την τεχνική σχολή που πήγε να μάθει τεχνίτης για ασανσέρ και τις καταβολές του από τις λαϊκές γειτονιές της Θεσσαλονίκης με την ειλικρίνεια και την ανθρωπιά τους.

Αυτός ο Γρήγορης έγινε διάσημος, τηρούμενων των αναλογιών της μικρής πικρής μας χώρας πάντα. Έκανε φήμη, σίγουρα περισσότερα χρήματα από μένα και κάποιους σαν εμένα και απέκτησε κοινωνική επιρροή και αν θέλετε, επιφάνεια. Ήταν πάντα το καλό παιδί. Δεν προσέβαλε, δεν ήταν επιθετικός, ειρωνικός, σαρκαστικός, ξερόλας. Ήταν ίσως παραπονιάρης ή ένας σταρ της διπλανής πόρτας στην πολυκατοικία με μια καλοκάγαθη συμπεριφορά. Έκανε από όταν τον πρωτογνωρίσαμε μια εκπομπή περιπλάνησης που την έλεγαν Όμορφο Κόσμο. Συνέχισε έτσι αφού δοκιμάστηκε σε κάτι χιουμοριστικά που δεν έσκισαν και στην πρωινή ζώνη. Έκανε ριάλιτι στην άλλη άκρη των ωκεανών. Σόου με μια αγελάδα που εχ@ζε ως αβανταδόρικο σημείο του θεάματος. Και πάλι γύρισε στον Όμορφο Κόσμο, αφού ενδιάμεσα έγραψε ένα βιβλίο και εμφανίστηκε σε πολιτικές εκπομπές στο κανάλι που συνεργάζεται, ως στοχαστής πια. Έκανε ο άνθρωπος την προσπάθεια του σε ένα τηλεοπτικό συμπάν που κάθε άλλο παρά αχάριστο υπήρξε μαζί του.

Δεν κόμισε και γλαύκα εις Αθήνας, δεν ανανέωσε το τηλεοπτικό τοπίο με σαρωτικές προτάσεις, όπως η Μαλβίνα, ο Λαζόπουλος, ή η Ρούλα στον τομέα της, δεν υπήρξε ένας νέος Φρέντυ Γερμανός, ούτε ένας δρομέας μαραθωνίου όπως ο Γιώργος Παπαδάκης ή ένας όλο εξέλιξη Κανάκης. Στάθηκε στο ύψος και στις απαιτήσεις του μέσου τηλεθεατή, ευχάριστος και σεμνός, με λίγες εξαιρέσεις, όπως όταν έκανε παντιέρα την αμορφωσιά, καυχούμενος πως δεν ξέρει αγγλικά αλλά δεν μιλάει και σπουδαία ελληνικά. Γενικά όμως, είναι ένας καλός, ευχάριστος άνθρωπος που παλεύει την αυτοβελτίωση του. Καλό είναι αυτό για την τηλεόραση μιας και δεν θέλουμε να μας παρουσιάζει πρωινό ο Μαχάτμα Γκάντι –μάλλον.     

Ώσπου χθες η προχθές (δε κρατώ και ημερολόγιο), σε μια εκπομπή είπε κάτι που δε ταιριάζει σε όμορφους κόσμους, αλλά ούτε και σε στοχαστές.   

Κάποια στιγμή ο Βαγγέλης Περρής, δημοσιογράφος και όχι τηλεπαρουσιαστής ή σόου μαν, δήλωσε κάπου πως ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δείχνει να κυνηγάει τον παλιό εαυτό του, ενώ θα έπρεπε να μας δείξει πλέον τον καινούργιο του. Ο Γρήγορης Αρναούτογλου πολύ βαριά την πήρε τη κουβέντα. «Μακάρι να συνεχίσω να κάνω τα ίδια πάρα πολλά χρόνια. Ο Βαγγέλης Περρής από τότε που έφυγε από το ραδιόφωνο και ανέλαβα εγώ την εκπομπή μού δείχνει μια ιδιαίτερη αγάπη. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί με αγαπάει τόσο πολύ. Ανακαλύπτω πως έχει να κάνει μάλλον με την εκπομπή στο ραδιόφωνο. Και συνεχίζει αυτές τις δόσεις αγάπης! Καλά κάνει. Τώρα προσπαθώ να θυμηθώ πόσων ετών είναι ο Περρής - πρέπει να φτάνει στα 60 και συνεχίζει να κάνει τα ίδια πράγματα».

Ότι; Ζήλεψε ο Περρής; Ότι; Είναι μεγάλος πολύ και ο Γρήγορης τζόβενο που μόλις κάνει καριέρα; Δεν είναι ρατσισμός κοινωνικός να βάζεις θέμα ηλικίας; Και τι είναι οι εκπομπές και οι θέσεις σε μια πορεία χρόνων; Ποδόσφαιρο ποιος θα βάλει στον άλλον γκολ πρώτος; Και σε τελευταία ανάλυση για τη μεγαλοσύνη του καθενός τι 40, τι 50, τι 60 κύριε Αρναούτογλου μου! Πάντως επειδή η αυταρέσκεια και η απόρριψη της όποιας κριτικής είναι παιδική νόσος των πρόσωπων της τηλεόρασης, εμείς θα θέλαμε να επιστρέψει ο καλός Γρηγόρης που γνωρίζαμε και όχι αυτός που συγχύζεται πολύ και εξετάζει ηλικίες γιατί τον έκριναν…

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr