LIFESTYLE

Η Μάνια Ντέλου ζαχαροπλάστισσα και ο Nicolas φούρναρης

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2013, 13:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Μάνια Ντέλου ζαχαροπλάστισσα και ο Nicolas φούρναρης
Facebook Twitter Whatsapp
Η Μάνια Ντέλου υπήρξε απ τα πιο διακεκριμένα μοντέλα όταν το μόντελινγκ ήταν δημοφιλές και επικερδές στη χώρα. Διακρινόταν πάντα για την ευθυμία και το λαμπερό της χαμόγελο, πολύ ζεστή, πολύ «κατοικημένη» και όχι μια καλλονή με πόζα. Εδώ και χρόνια έχει εγκαταλείψει κάθε τι απ τον χώρο και έχει φτιάξει την αρμονική της οικογένεια.
Η Μάνια Ντέλου υπήρξε απ τα πιο διακεκριμένα μοντέλα όταν το μόντελινγκ ήταν δημοφιλές και επικερδές στη χώρα. Διακρινόταν πάντα για την ευθυμία και το λαμπερό της χαμόγελο, πολύ ζεστή, πολύ «κατοικημένη» και όχι μια καλλονή με πόζα. Εδώ και χρόνια έχει εγκαταλείψει κάθε τι απ τον χώρο και έχει φτιάξει την αρμονική της οικογένεια.

Πρόσφατα κατέπληξε με τις δημιουργίες σε παιδικές τούρτες γενεθλίων που είναι παραμυθένια κυριολεκτικά τοπία. Όλο αυτό ξεκίνησε ως χόμπι  αλλά οι ζαχαρένιες δημιουργίες της, βρήκαν πολλούς αποδεκτές και ένα πελατολόγιό που αυξάνεται διαρκώς, με πιο διάσημες πελάτισσές την Δέσποινα Βανδή και η την Έλλη Κοκκίνου.

Με το αλεύρι, το ψωμί και τη ζάχαρη, όμως, καταπιάστηκε και ο Nicolas, ο σημαντικός σχεδιαστής μόδας, που για 28 συνεχή χρόνια υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους και αξιόλογους σχεδιαστές της Ελλάδας, με έδρα του πάντα την Θεσσαλονίκη. «Είχα φτάσει στα όρια μου» λέει για την επιλογή του να παρατήσει τη μόδα και να ασχοληθεί με τον φούρνο, «προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου πως έφτασε η στιγμή να αποχωρήσω από τη μόδα. Τώρα πια, κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Από το 2010 και μετά, τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν πολύ. Προτίμησα να αποχωρήσω από το χώρο παρά να βάλω νερό στο κρασί μου και να ρίξω τα στάνταρ και την ποιότητα της δουλειάς μου. Η κρίση με βοήθησε να καταλάβω πως ως εδώ ήταν. Όλα στη ζωή μου τα έκανα με τόλμη και θράσος. Έτσι θα κάνω και τώρα. Στις 28 Δεκεμβρίου του 2012 έκλεισα το ατελιέ και την μπουτίκ μου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πέρασαν οι γιορτές και στις 15 Ιανουαρίου 2013 αποφάσισα να ανοίξω έναν φούρνο. Στις 26 Μαρτίου άνοιξα το μαγαζί μου στην Κάτω Τούμπα, στην οδό Ανατολικής Θράκης. Είναι σαν την Τσιμισκή στο χώρο της μόδας».

Ο Nicolas ήταν ένας από τους σχεδιαστές που παρά το γεγονός ότι η έδρα του ήταν στη Θεσσαλονίκη, δούλευε με τα μεγαλύτερα ονόματα, τα καλύτερα μοντέλα και τις περιζήτητες πελάτισσες. «Από ΄κει που οι πελάτισσές μου πρόσεχαν την διατροφή τους για να δείχνουν ωραία τα ρούχα πάνω τους, τώρα τις προτρέπω να φάνε κάτι από τον φούρνο μου», λέει με χιούμορ. «Ξυπνάω στις 5.30 το πρωί και ανοίγω στις 7 τον φούρνο. Έχω ψωμιά, γλυκά, βουτήματα, ζύμες, γλυκά κουταλιού και ότι άλλο υπάρχει σε ένα φούρνο».