LIFESTYLE

Star Alert: Σελέμπριτι που κάνουν τα παιδιά του λαού

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2013, 15:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Star Alert: Σελέμπριτι που κάνουν τα παιδιά του λαού
Facebook Twitter Whatsapp
Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Αφορμή μια ειδησούλα που κάπου πήρε το μάτι μας, στην οποία αναφερόταν ότι σε μοναχική εκπομπή, καλεσμένη είπε στον παρουσιαστή πως αυτός είναι σκαφάτος.

Ο ίδιος δε υποτίμησε την ιδιοκτησία του, λέγοντας «ε! ένα φουσκωτό έχω»! Εμείς, φυσικά εφορία δεν είμαστε και δε θα πιάσουμε να μέτρα να το υπολογίσουμε σε μάκρος και πλάτος, ώστε να δούμε πως θα το φορολογήσουμε. Ξέρουμε πως δεν έχεις την θαλαμηγό του Ωνάση, αλλά ούτε και τη βάρκα της Μανταλένας έχεις, να περάσει με το κουπί στην Πάρο τον Καλογήρου με το καλάθι και την τραγιάσκα!

Όμως, είναι γεγονός πως η τηλεόραση, ειδικά, σε εποχές αλαζονείας και αμοραλισμού, υπερεκτίμησε αξίες, έδωσε λεφτά με το τσουβάλι και έχρησε πάμπλουτους ανθρώπους που στήριξαν καριέρα πάνω στο λαϊκό προφίλ τους, ή στο συμβολικό «παιδί της διπλανής πόρτας». Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Είναι λογικό να μη καυχιέται πια κάποιος διάσημος συνάνθρωπος μας για τα πλούτη του. Και ας είναι ο ίδιος που στο παρελθόν άνοιγε τις ντουλάπες του στις κάμερες εκπομπών χλιδής και καλά, ή φωτογραφιζόταν με το καινούργιο του υπερπολυτελές αυτοκίνητο, ή πόζαρε στο πανάκριβο, αμέτρητων τετραγωνικών σπίτι του, όλο περηφάνια για τα πολύτιμα αποκτήματα.

Οι περισσότεροι αλλάξαμε πεποιθήσεις. Φταίξαμε όλοι. Και τα ίδια τα αθώα θύματα, γιατί τέτοια δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ! Ακόμη και οι Ιφιγένειας αυτού του κόσμου, προσφέρουν λαιμούς με αντίτιμο την δόξα και την αιωνιότητα της θυσίας τους εις το όνομα ενός κλικ φωτογραφικού φακού που θα αποτυπώσει την σπανιότητα τους.

Ο καθείς να χαίρεται τα λεφτά του. Όμως το να κρύβεσαι ψιλοκακομοιρικά για να είσαι συμπαθής στο πόπολο, ενώ έχεις σπίτι πλουσιοπάροχο, εξοχικό, σκάφος, σουπερ αυτοκίνητα και κάνεις τη μεγάλη ζωή, συχνάζοντας σε μεγαλειώδη θέρετρα ή βολτάροντας σε υλικές Εδέμ ματαιοδοξίας, σε κάνει να υποτιμάς την νοημοσύνη μας. Εσω ειλικρινής καλέ μου σελέμπριτι γιατί την κουτοπονηριά σου, την βλαχομυστικοπάθεια σου, την υπερπροσπάθεια σου να είσαι ένας από μας, την πήραμε είδηση εδώ και καιρό και απλά μας διασκεδάζει. Με το φωτογραφικό φακό να καταγράφει κάθε βήμα σου, πως θα μου κάνεις τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, φτώχεια καλή κάρδια μα και γκρίνια; Δε γίνεται όσο κι αν θεωρείς πως εμείς χαζοί χάφτουμε ότι μας πεις.

Στα πλαίσια της διαφημιζόμενης ανέχειας, φτώχειας και περικοπών, στη προσπάθεια ενός φιλολαϊκού προφίλ των καιρών, έχω ακούσει τραγουδιστή να λέει πως δεν έχει πισίνα, αλλά μια γούρνα (γούρνα στο μέγεθος της Τριχωνίδας στο κήπο πως γίνεται μεγάλε;), σταρ της δημοσιογραφίας να δηλώνει πως έκανε μεγάλη περικοπή και θυσία απολύοντας τον σοφέρ (ώρα είναι να χάσουμε και το αγόρι της πισίνας!), λαϊκή τραγουδίστρια να δηλώνει πως μείωσε τα ψώνια (θα εξαντλήθηκαν τα αποθέματα σινιέ μάλλον) και άλλους τέτοιους δράκους που δεν πιστεύουμε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν πια και ίσως δεν υπήρξαν και ποτέ.

Καλοφαγωτα τα λεφτά σας, χρυσά μου, αλλά σε μια πόλη τρεις πλατείες που ζούμε, πάνω σας πέφτουμε! Αλλού τα σάπια…