LIFESTYLE

Οι επιτυχημένοι «Π.Ε.Δ.Ε.Σ.», δίνουν και συνεντεύξεις!

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2013, 18:01 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 14:48
Οι επιτυχημένοι «Π.Ε.Δ.Ε.Σ.», δίνουν και συνεντεύξεις!
Facebook Twitter Whatsapp

Η εκπομπή ονομάζεται «Π.Ε.Δ.Ε.Σ.» και θυμίζει το ουσιαστικό «παίδες», με μια αγραμματοσύνη που στη σύγχυση των greekenglish των social media έρχεται να συναγωνιστεί το αλησμόνητης εγκληματικότητας εις την ελληνική «ελatte». 

H εκπομπή ονομάζεται «Π.Ε.Δ.Ε.Σ.» από τα αρχικά των μικρών ονομάτων των παρουσιαστών της, Πέτρου Λαγούτη, Ελένη Τσολάκη, Διονύση Ατζαράκη, Ευθύμη Ζησάκη και Σοφίας Κουρτίδου και θυμίζει το ουσιαστικό «παίδες», με μια αγραμματοσύνη που στη σύγχυση των greekenglish των social media έρχεται να συναγωνιστεί το αλησμόνητης εγκληματικότητας εις την ελληνική «ελatte».

Τα παιδιά αυτά, όμως, ξεκίνησαν μια φιλότιμη προσπάθεια μες στο καλοκαίρι, που δεν δείχνει να πολυσυγκινεί το κοινό, αλλά το παλεύουν ακόμα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, σπάνε και οι πέντε μαζί τη σιωπή τους, στο «7 Μέρες TV».

Ο Πέτρος Λαγούτης, με τις σημαντικές θεατρικέ ερμηνείες, κάτι έπαθε μετά την εκπομπή «Dr. Cook» και εμφανίζεται και εδώ. «Το Dr. Cook μάλλον λειτούργησε σαν ζέσταμα και χαίρομαι που είχε συνέχεια -και μάλιστα, καλύτερη, με την έννοια της προσωπικής μου εξέλιξης. Νομίζω ότι το να λειτουργήσεις ως παρουσιαστής είναι πιο εύκολα προσβάσιμο» λέει ο ηθοποιός και συμπληρώνει: «Την υποκριτική είναι λίγο πιο δύσκολο να την κάνεις ώστε παράλληλα να έχει και διάρκεια». Για το προσβασιμο δε ξέρουμε, αλλά για τη «διάρκεια» στοίχημα πάμε πως κρατάει μέχρι το Σεπτέμβρη.

Η Ελένη Τσολάκη, που αν μη τι άλλο, από τους υπόλοιπους, μοιάζει η περισσότερη ικανή παρουσιάστρια αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους οι «Π.Ε.Δ.Ε.Σ.» είναι το επόμενο βήμα που ήθελε να κάνει: «Δεν κιτρινίζει, δεν κουτσομπολεύει, δεν σε κάνει την επόμενη μέρα να μην μπορεί να κοιτάξεις κάποιους ανθρώπους στα μάτια. Περνάω καλά, γελάω πολύ, δουλεύω με εξαιρετικούς συνεργάτες». Ποια είναι η κατάλληλη συνταγή για έναν παρουσιαστή; «Το σημαντικό και μοναδικό tip για μένα είναι να είσαι ο εαυτός σου. Δεν νομίζω πως η τηλεόραση χρειάζεται συνταγές» λέει.

Φυσικά το να είσαι ο εαυτός είναι καλό όταν πηγαίνεις για καφέ, όταν κάνει τηλεόραση καλό είναι να σαι επαγγελματίας, αλλά όπως πάνε τα πήγματα όχι και απαραίτητο. Όσον αφορά στο να «είσαι ο εαυτός», κλισέ που πολλοί ογκόλιθοι της τηλεόρασης χρησιμοποιούν, έχω μια απορία: δηλαδή θα μπορούσες να μην είσαι ο εαυτός, αλλά να σαι ο εαυτός της Οπρα και δε το κάνεις;

 

 

 

Ο Διονύσης Ατζαράκης, απ την μεριά του λέει  πως «πάντα έχω άγχος πριν από κάθε νέο επαγγελματικό βήμα, σε καμία περίπτωση όμως το άγχος δεν θα με απέτρεπε από το να το τολμήσω». Καλό πράγμα το άγχος, διότι αν μη τι άλλο δείχνει πως αυτός που το νιώθει έχει συναίσθηση της κατάστασης, αλλά αυτό με τα πολλά «επαγγελματικά βήματα» μας μπέρδεψε, διότι δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο.

 

 

 

Η Σοφία Κουρτίδου, πάλι, είναι διαβάζουμε μουσικός, αλλά δέχτηκε να δοκιμαστεί στην παρουσίαση διότι: «γενικά, έχω αρκετά κωμικά στοιχεία ως χαρακτήρας, οπότε το είδα ως μια ευκαιρία να αναδείξω και αυτήν την πλευρά μου» και συμπληρώνει: «Συνήθως λειτουργώ αυθόρμητα και κάπως έτσι ήρθε και αυτό στη ζωή μου, χωρίς να το επιδιώξω. Πιστεύω πώς όταν νιώθουμε όμορφα με αυτά που κάνουμε, όμορφα θα το εισπράξουν και οι άλλοι». Τι να σας πούμε Σοφία; Ως λαός πάντως το τελευταίο καιρό, δυσκολευόμαστε με τις εισπράξεις, ακόμα και αυτές των δεδουλευμένων, άρα μη βάζετε και στοίχημα.

 

 

 

Ο Ευθύμης Ζησάκης, τέλος, αντιμετωπίζει δίλημμα: Ηθοποιία ή παρουσίαση; «Δύο διαφορετικοί κόσμοι, με άλλους κανόνες ο καθένας» θα αποφανθεί για να συνεχίσει πως «το μόνο που ισχύει και στις δύο περιπτώσεις είναι η ετοιμότητα και η συγκέντρωση που απαιτούνται». Σκέψου, να χειρουργούσε και εγκεφάλους! Τρεις μέρες γιόγκα θα κάνε πριν πιάσει το νυστέρι…

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις