LIFESTYLE

Ευγενία Μανωλίδου: «Με την υπουργοποίηση έχουν προστεθεί ευθύνες και υποχρεώσεις»

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2013, 06:21 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2013, 06:16
Ευγενία Μανωλίδου: «Με την υπουργοποίηση έχουν προστεθεί ευθύνες και υποχρεώσεις»
Facebook Twitter Whatsapp

Με τον τίτλο «Ευγενία, Αγάπη μου» η ηλεκτρονική εφημερίδα της Λακωνίας lakonikos.gr  δημοσιεύει συνέντευξη της κ. Μανωλίδου που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Τσαλαμανδρή.

Με τον τίτλο «Ευγενία, Αγάπη μου» η ηλεκτρονική εφημερίδα της Λακωνίας lakonikos.gr  δημοσιεύει συνέντευξη της κ. Μανωλίδου που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Τσαλαμανδρή.

Ο δημοσιογράφος ανάμεσα σ' άλλα σημειώνει: «Για την παράσταση, τα μελλοντικά της σχέδια, αλλά και για τη ζωής της μίλησε στο «ΛΤ» η συμπατριώτισσα -από την πλευρά της μητέρας της- παγκοσμίου φήμης συνθέτης κλασικής μουσικής και μαέστρος Ευγενία Μανωλίδου» και ξεκίνησε την συνέντευξη ρωτώντας την κ. Μανωλίδου τι θα δουν οι θεατές να διευθύνει η μαέστρος, που απάντησε:

«H συναυλία «Musical, Αγάπη μου!» αποτελείται από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των γνωστότερων ξένων musicals και του ελληνικού κινηματογράφου. Μέσα σε δύο ώρες, το κοινό μας απολαμβάνει πανέμορφες μελωδίες συγκεντρωμένες και ερμηνευμένες από υπέροχους καλλιτέχνες».

-Μουσική, θέατρο και χορός γίνονται ένα μιας και πρόκειται για musical. Πόσο δύσκολο είναι αυτό στο συντονισμό; Η επιλογή των κομματιών με τι κριτήριο έγινε;

«Η επιλογή έγινε με κριτήριο την αγάπη του κόσμου για τα τραγούδια εξʼ ου και ο τίτλος. Όλοι οι θεατές θα βρούνε σίγουρα μέσα στο πρόγραμμά μας και τα δικά τους αγαπημένα τραγούδια.

Και, όντως, ο συντονισμός ήταν δύσκολος, όμως όταν συνεργάζεσαι με καλλιτέχνες εξειδικευμένους στο musical όπως ο Παναγιώτης Πετράκης και η Σία Κοσκινά, τα πράγματα απλοποιούνται αφού και οι ίδιοι αναλαμβάνουν ερμηνευτικές και υποκριτικές πρωτοβουλίες που ξετρελαίνουν τον κόσμο που τους παρακολουθεί»!

-Έχει χαρακτηριστεί η πιο χαρούμενη συναυλία του καλοκαιριού. Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κοινού στις μέχρι τώρα παραστάσεις;

«Όταν προετοιμάζαμε τη συναυλία γνωρίζαμε ότι ο κόσμος θα απολάμβανε το πρόγραμμά μας αφού, όπως σας ανάφερα και στην αρχή της συνέντευξής μας, αποτελείται από πασίγνωστες μελωδίες.

Αυτό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε είναι ότι θα υπήρχε τόσο πολύ μεγάλη συμμετοχή! Ο κόσμος τραγουδά και χορεύει με τις αγαπημένες του μελωδίες, χαλαρώνει και γίνεται ένα με εμάς. Και εμείς νιώθουμε ολοένα και πιο δικαιωμένοι που, μέσα σε τόσο δύσκολα χρονικά συγκυρίες, καταφέραμε να δώσουμε στον κόσμο τόση χαρά, με ένα τόσο πολύ χαμηλό εισιτήριο.

Ήδη στην Αθήνα, στο Ναύπλιο και στα Ιωάννινα, η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκλονιστική. Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το στοίχημα και στη Σπάρτη»!

-Πως επιλέχθηκε η Σπάρτη ως σταθμός;

«Κάτι που μπορεί να μην ξέρατε είναι ότι, εν μέρει είμαστε συμπατριώτες, αφού η καταγωγή της μητέρας μου είναι από τη Μάνη.

Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξουμε τους προορισμούς μας, επελέγη η Σπάρτη και λόγω μικρής απόστασης από την Αθήνα και λόγω της καταγωγής της μητέρας μου. Έχω έρθει, ήδη, αρκετές φορές και έχω αγαπήσει πολύ τον ευλογημένο τόπο σας».

-Ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη σεζόν; Θα σας δούμε πάλι φέτος στην τηλεόραση;

«Η τηλεόραση είναι για μένα ένας πολύ σημαντικός σταθμός στη ζωή μου και είμαι πολύ ευγνώμων που προέκυψε, καθώς ο κόσμος που έρχεται να παρακολουθήσει τις συναυλίες μας με έμαθε κατά βάσιν από εκεί. Όμως, είμαι μουσικός, λατρεύω την τέχνη μου και όσο μπορώ να έρχομαι κοντά σας μέσω της μουσικής, θα με βλέπετε από την τηλεόραση μόνο για λόγους καλλιτεχνικούς».

-Η υπερέκθεση στην τηλεόραση πως έχει επηρεάσει την ιδιότητά σας ως μουσικός;

«Την ιδιότητα δεν μπορούσε να την επηρεάσει, επηρέασε όμως για ένα διάστημα την ψυχολογία μου ειδικά στο ξεκίνημα. Η τέχνη έχει να κάνει με τον εσώτερό μας εαυτό, ενώ η τηλεόραση περισσότερο εδράζεται στην επικοινωνία και στην εξωτερίκευση της προσωπικότητας, αλλά και την εμφάνιση. Αυτό όλο έρχεται σε πλήρη διάσταση με την καλλιτεχνική πλευρά ενός ανθρώπου. Όμως, με πολλή δουλειά και βοήθεια από την οικογένειά μου κατάφερα να το εξισορροπήσω».

-Τελικά, προτιμάτε τηλεόραση ή σκηνή;

«Προτιμώ τη μουσική είτε στη σκηνή, είτε στη δημιουργική της πλευρά που είναι πολύ μοναχική, αλλά και μαγευτική. Στη σκηνή έρχομαι πολύ κοντά στον κόσμο και με την τηλεόραση πια μπορώ και επικοινωνώ τη δουλειά μου. Αλλά χωρίς τη μουσική δεν μπορώ να ζήσω».

-Ποιες είναι οι μουσικές προτιμήσεις σας στο αυτοκίνητο και στο σπίτι;

«Ακούω πολύ ευχάριστα κλασσικά έργα, κινηματογραφική και θεατρική μουσική. Αυτό εξάλλου είναι και το αντικείμενό μου».

-Έχει αλλάξει κάτι στη ζωή σας μετά την υπουργοποίηση του συζύγου σας Άδωνι Γεωργιάδη;

«Έχουν προστεθεί ευθύνες και υποχρεώσεις, αλλά στη μεταξύ μας σχέση δεν έχει αλλάξει κάτι».

-Θα επιλέγατε τη Λακωνία ως προορισμό για διακοπές;

«Εννοείται! Έχει πανέμορφα μέρη να επισκεφτεί κανείς, σημαντικότατους αρχαιολογικούς προορισμούς και υπέροχο φως»...

(παραθέσαμε ολόκληρη την συνέντευξη ώστε να μην παρουσιαστεί αποσπασματικά ο λόγος τη μαέστρου κ. Μανωλίδου)

 

 

 

 

Πηγή: lakonikos.gr

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr