LIFESTYLE

Το συγκινητικό μήνυμα της Σοφίας Αρβανίτη για τον ήρωα αδελφό της, τον ψαρά από το Μάτι

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 12 Αυγούστου 2019, 15:11
Το συγκινητικό μήνυμα της Σοφίας Αρβανίτη για τον ήρωα αδελφό της, τον ψαρά από το Μάτι
Facebook Twitter Whatsapp

Απαρηγόρητη η τραγουδίστρια.

Η αδερφή του ήρωα ψαρά, Κώστα Αρβανίτη, η γνωστή τραγουδίστρια Σοφία Αρβανίτη μίλησε στο Open TV για την αυταπάρνηση του ανθρώπου που κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αψήφισε κάθε κίνδυνο και έσωσε με το καΐκι του 70 ανθρώπους και συγκινεί. «Εδώ και χρόνια έκανε τον δικό του αγώνα με χειρουργεία, γιατί πάλευε με τον καρκίνο εδώ και τέσσερα χρόνια», λέει χαρακτηριστικά για τον Κώστα, ο οποίος νικήθηκε από τον καρκίνο μετά από μάχη 4 ετών.

Μάλιστα ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία στην οποία βρίσκεται η ίδια και ο αδερφός της, χωρίς να αναφέρει κάτι παραπάνω.

Όπως είχε πει ο Αιγύπτιος ψαράς που ήταν μαζί του στο σκάφος στο Μάτι, «εκείνο το βράδυ το αφεντικό μου, ο Κώστας Αρβανίτης, που είναι και ιδιοκτήτης του σκάφους, είχε γενέθλια, και μετά τη δουλειά κανονίζαμε να γιορτάσουμε. Ενώ ήμουν σπίτι και ετοιμαζόμουν να βγω για τη γιορτή, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να τα παρατήσω όλα γιατί πρέπει να πάμε να σώσουμε ανθρώπους που πνίγονται. Κατέβηκα γρήγορα και μαζί με τον Κώστα, τον γιο του Δημήτρη και την γυναίκα του Χρύσα βγήκαμε αμέσως στα ανοιχτά γύρω στις 6.30πμ..

Ήμασταν το πρώτο καΐκι που βγήκε, πριν ακόμα από το λιμενικό. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή, είχε πάρα πολύ αέρα και, όταν πλησιάζαμε στο σημείο με τη φωτιά, ο καπνός ήταν τρομερός. Από τον πολύ καπνό δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις πού ξεκινάει η θάλασσα. Ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά έπρεπε να μπούμε μέσα στο μαύρο καπνό».

«Ήταν μέρα και παρόλα αυτά δεν μπορούσες να δεις τίποτα. Δεν μπορούσες να πάρεις αέρα, μαύρα όλα. Εμείς όμως πήγαμε ακόμα πιο μπροστά κοντά στις πέτρες. Ο Δημήτρης, ο γιος του Αρβανίτη, έπεσε στη θάλασσα και με μια μεγάλη σημαδούρα τράβαγε τον κόσμο προς το σκάφος. Εγώ τους ανέβαζα στη βάρκα. Μικρούς, μεγάλους, τους τράβαγα πάνω από την κουπαστή, σαν τα ψάρια. Μεταξύ τους ήταν πολλά μικρά παιδιά και μωρά. Και όλοι μαζί τρομαγμένοι κλαίγανε. Άλλοι μας αγκαλιάζανε, μας φιλούσαν, άλλοι φώναζαν τα ονόματα των δικών τους. Μέσα στα επόμενα λίγα λεπτά μαζέψαμε 24 ανθρώπους από τη θάλασσα και τα βράχια.
Τότε ξεκίνησαν να έρχονται κι άλλα καϊκια και το λιμενικό. Πήραμε τα 24 άτομα και τα μεταφέραμε στη Ραφήνα. Αμέσως μετά ξαναγυρίσαμε πάλι αφού ήταν εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στις παραλίες. Μας είπαν πως στο Μάτι είχαν εγκλωβιστεί 150 άτομα. Αμέσως μόλις τους αποβιβάσαμε φύγαμε τρέχοντας ξανά πίσω.
Είχε νυχτώσει και είχαν έρθει πλέον πάρα πολλές βάρκες. Είχε έρθει και το Λιμενικό που όμως δεν μπορούσε να βγει στο γιαλό, γι’ αυτό και πηγαίναμε εμείς στη παραλία μαζεύαμε τους ανθρώπους και τους πηγαίναμε στο σκάφος του λιμενικού. Μέχρι τις 2 το βράδυ κάναμε συνεχή δρομολόγια. Όταν μας τελείωσε το πετρέλαιο γυρίσαμε πίσω. Όλα πλέον είχαν σχεδόν τελειώσει...».

Τι είχε γράψει στο facebook ο ίδιος ο Κώστας Αρβανίτης, έναν χρόνο μετά την τραγωδία: