LIFESTYLE

Ο Έλληνας που του άλλαξε τη ζωή η Ναόμι Κάμπελ

της Νίκης Κώτσου - Δημοσίευση 19 Απριλίου 2017, 13:02 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2017, 12:40
Ο Έλληνας που του άλλαξε τη ζωή η Ναόμι Κάμπελ
Facebook Twitter Whatsapp

Η σχέση του με την Αμερική ξεκινά από μικρή ηλικία… 

Η σχέση του με την Αμερική ξεκινά από μικρή ηλικία… Πολλοί από την οικογένειά του βρίσκονται ακόμη εκεί και κάπως έτσι είχε πάει για να σπουδάσει. Τελείωσε Fashion Merchandise & Management στο Fashion Institute of Technology στη Νέα Υόρκη.

Ο Δημήτρης Λεμόνας, κατά κόσμον Δημήτριος Lemar εξομολογείται στο newpost.gr: «Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στις ΗΠΑ, δούλευα είδη αρχικά σα βοηθός στο 212 showroom. Από εκεί απέκτησα ta managerial skills με μια αφεντικίνα που το είχε βάλει στόχο εφόσον με εκπαιδεύει να καθίσω να τα μάθω όλα όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό με βοήθησε αργότερα όταν έκανα την επίσημη πρακτική κοντά στην αποφοίτηση με τον οίκο του Gianfranco Ferre. Μια μοναδική εμπειρία διότι είδαν ότι ήμουν ήδη εκπαιδευμένος και μου ανέθεταν αμέσως δουλειές. Μέσω αυτών των συνεργασιών και κάποιον άλλων όπως και με τον οίκο Carlo Pignatelli μου άνοιξαν οι πόρτες για το Mercedes Benz New York Fashion Show, όπου εκεί έκανα γνωριμίες με την Betsey Johnson, Calvin Klein και Donna Karan.

Η Iman ήταν πολύ φίλη με τον σχεδιαστή Ronald Hodges, τον οποίο αντιπροσώπευα στο 212 showroom και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γνωριμία μας».

Naomi Campbell

Όπως εξομολογείται στο newpost.gr, η πιο σημαδιακή του γνωριμία ήταν αυτή με τη Naomi Campbell: «Δεν ξεχνάω την πρώτη φορά, που είδα από κοντά την Naomi Cambel, από την πρώτη σειρά σε επίδειξη μόδας… Πραγματικά μου κόπηκε η ανάσα!

Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν βρεθήκαμε το ίδιο βράδυ στο vip room στο after party του  fashion week στο Crow Bar ( to studio 54 της εποχής) όπου κατάφερα να της εκφράσω τον θαυμασμό μου και όταν έμαθε ότι είμαι από Ελλάδα, θυμάμαι χαρακτηριστικά τα λόγια της... «What are you doing here then? You are very lucky to be from one of the most majestic places on this planet you should take advantage of the knowledge gained here and use it there to live the dream». ("Τι κάνεις εδώ τότε; Είσαι πολύ τυχερός, που κατάγεσαι από ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη του πλανήτη! Εκμεταλλεύσου τη γνώση από εδώ και χρησιμοποίησέ την για να ζήσεις το όνειρο".)

Τότε του μπήκε σιγά σιγά η ιδέα του να επιστρέψει στην Ελλάδα. Για να μάθει λοιπόν την αγορά της Ελλάδας και για να έχει ένα εύκολο εισιτήριο για Αθήνα, όπου δεν είχε γνωριμίες, ξεκίνησε αναλαμβάνοντας τα καταστήματα της Prince Oliver σε Κολωνάκι, Μύκονο και Αράχοβα: «Στη Μύκονο λοιπόν γνώρισα τον Μιχάλη Ασλάνη: Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή. Εκεί βοηθούσα τους σχεδιαστές να διαμορφώσουν τις σειρές τους όσον αφορούσε στα υφάσματα, τάσεις, κοψίματα, χρώματα κλπ, έτσι ώστε να πουληθούν σε μεγαλύτερο δίκτυο και να ανέβει το κασέ τους. Μέσω του Μιχάλη Ασλάνη, γνώρισα την Κωνσταντίνα Μποφίλιου (υπεύθυνη marketing της aslanishome) και τον κ. Ηλία Τόγκα ιδιοκτήτη της aslanishome (αγόρασε το μεγαλύτερο κομμάτι του licensing του ονόματος Ασλάνης) οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν με το ιστορικό της δουλειάς μου και μου πρόσφεραν το design department της εταιρίας. Κάποια στιγμή που τα πράγματα έγιναν σκούρα στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Πάντος (Vogue Greece) γνωρίζοντας τις επαφές μου με τη Νέα Υόρκη, με συμβούλεψε να ξαναφύγω και συζητώντας το με τον πολύ καλό μου φίλο στυλίστα, Πάνο Σταυριανό, ο οποίος είχε ήδη συνεχίσει την καριέρα του στην Νέα Υόρκη, και φυσικά με την καταπληκτική πειθώ που έχει (ο ρήτορας) χωρίς πολλά πολλά τα μάζεψα και ήρθα!».

Στη Νέα Υόρκη, λοιπόν, είναι, αυτό το διάστημα, σε συζητήσεις για συνεργασίες με κάποιους σχεδιαστές και showrooms: «Το πραγματικό μου όνομα είναι Δημήτρης Λεμόνας το Lemar είναι ένα παρατσούκλι που μου βγήκε στο στρατό από τον συνδυασμό του επιθέτου και της μητέρας μου. Λεμ-όνας (του πατέρα) Μαρ-νέλας (της μητέρας) το οποίο το κράτησα και όταν δημοσίευσα κάποια στιγμή την φωτογραφία της ταμπέλας του γραφείου μου στην aslanishome έμεινε και μετά όλοι με φώναζαν Lemar. Η καταγωγή μου είναι από το Λιτόχωρο Πιερίας (Όλυμπος)» εξομολογείται στο newpost.gr.