LIFESTYLE

Σμαραγδής: «Μόλις τελείωσε το γύρισµα με τον Στάθη είχαν σηκωθεί όλοι όρθιοι και τον χειροκροτούσαν»

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2017, 06:01 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2017, 18:50
Σμαραγδής: «Μόλις τελείωσε το γύρισµα με τον Στάθη είχαν σηκωθεί όλοι όρθιοι και τον χειροκροτούσαν»
Facebook Twitter Whatsapp

Η πολυαναµενόµενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης» ολοκλήρωσε τα γυρίσµατά της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πολυαναµενόµενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης» ολοκλήρωσε τα γυρίσµατά της.

Η παραγωγή βρίσκεται πλέον στο στάδιο του µοντάζ, όπου και θα ολοκληρώσει την πορεία της, πριν από την κινηµατογραφική πρεµιέρα της τον Νοέµβριο του 2017, χρονιά που έχει κηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισµού ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη», µε αφορµή τη συµπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του κορυφαίου συγγραφέα και στοχαστή. Εκεί, στο µοντάζ, η Real συνάντησε τον σηµαντικό δηµιουργό της και εξασφάλισε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσµατα. «Αισθάνοµαι µια βαθιά γαλήνη και ευτυχία τώρα µε την ολοκλήρωση των γυρισµάτων, γιατί νιώθω ότι έκλεισα το χρέος µου απέναντι στον συντοπίτη µου Νίκο Καζαντζάκη.

Από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017, η ταινία ευτύχησε από την αγάπη των ανθρώπων που συµµετείχαν στα γυρίσµατα, αλλά και από την αγάπη των ανθρώπων που βοήθησαν να πραγµατοποιηθούν τα γυρίσµατα αυτά. Όπου κι αν πήγαµε, σε όλα τα µέρη της Ελλάδας, όπου κι αν κάναµε γύρισµα, από την Κρήτη έως τη Χαλκιδική, ο κόσµος µάς αγκάλιασε µε την αγάπη του. Ειδικότερα στην Κρήτη, όσοι συµµετείχαµε στην παραγωγή συναντήσαµε το εξής παράδοξο: ο κόσµος από την αγάπη του δεν µας άφηνε ούτε καφέ να πληρώσουµε. Το ίδιο συναντήσαµε και στη νότια Γαλλία, αλλά και στη Γερµανία και συγκεκριµένα στο Βερολίνο. Μάλιστα, ο Γάλλος συµπαραγωγός έδειξε ιδιαίτερη αγάπη στην ταινία. Ξέρετε, αυτή η ταινία νοµίζω ότι θα δώσει δύναµη, παρηγοριά και πίστη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούµε. Είναι µια ταινία που χρειαζόµαστε όλοι», λέει ο Γιάννης Σµαραγδής, ο οποίος έκανε ειδική µνεία στη συµµετοχή του Στάθη Ψάλτη, που πριν από λίγες ηµέρες έφυγε από τη ζωή: «Ο Στάθης Ψάλτης υποδύεται έναν καλόγερο από τη Μονή Σινά, ο οποίος συναντά τον Νίκο Καζαντάκη. Η ερµηνεία του Στάθη είναι πραγµατικά καθηλωτική! Όλοι στο συνεργείο µόλις τελείωσε το γύρισµα είχαν σηκωθεί όρθιοι και τον χειροκροτούσαν... Μπορεί ο Στάθης να µη βρεθεί ανάµεσά µας στην πρεµιέρα, είχε όµως δει τα πλάνα αυτά λίγες εβδοµάδες πριν “φύγει” και είχε συγκινηθεί ιδιαίτερα».

Ο σηµαντικός σκηνοθέτης, που υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, βασισµένο στην αυτοβιογραφία του µεγάλου Έλληνα και ταυτόχρονα οικουµενικού συγγραφέα στο βιβλίο «Αναφορά στον Γκρέκο», αποφάσισε η κυρίαρχη γλώσσα της ταινίας να είναι τα ελληνικά. Τον ρόλο του γηραιού Καζαντζάκη έχει αναλάβει ο Στέφανος Ληναίος, ενώ τον µεγάλο συγγραφέα κατά τη νεαρή του ηλικία υποδύεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Στην ταινία εµφανίζεται µια πλειάδα καταξιωµένων ηθοποιών, όπως η Μαρίνα Καλογήρου, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Ζέτα Δούκα, ο Νίκος Καρδώνης, ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο Ηλίας Λογοθέτης, η Έρση Μαλικένζου, η Γιούλικα Σκαφιδά, η Αμαλία Αρσένη, η Όλγα ∆αµάνη, η ΤΕΡΕΖΑ ΚΟΥΙΚ, ο Νίκος Κοροµβόκης, ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης κ.ά. Στον ρόλο της µητέρας του Καζαντζάκη η βραβευµένη µε τρία Βραβεία «Χορν» Μαρία Σκουλά και στον ρόλο του πατέρα του ο Αργύρης Ξάφης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr