current views are: 10

15 Μαΐου 2017
Δημοσίευση16:28

Τα MediPrinou χορηγός της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Κάθε χρόνο στην ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση, γιορτάζεται η αναγέννηση και η ομορφιά της Φύσης! 

Δημοσίευση 16:28’

Κάθε χρόνο στην ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση, γιορτάζεται η αναγέννηση και η ομορφιά της Φύσης! 

Κάθε χρόνο στην ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση, γιορτάζεται η αναγέννηση και η ομορφιά της Φύσης! Στο Άλσος Κηφισιάς, σε έναν μοναδικό χώρο με πανύψηλα δέντρα και γραφικό σχεδιασμό, οι επαγγελματίες της ανθοκομίας στόλισαν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά και o χώρος γέμισε από πανέμορφα χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές, που ξεσηκώνουν τις αισθήσεις.

Στον Εκθεσιακό χώρο της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς φιλοξενούνται φέτος οι «Θεραπευτικοί κήποι» με την ευρύτερη έννοια της ευεργετικής επίδρασης που μπορούν να έχουν οι κήποι στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία του ατόμου. Η κεντρική ιδέα είναι ο «Κήπος για τις αισθήσεις», δηλαδή ένας κήπος που δίνει το έναυσμα για τη λειτουργία και ενεργοποίηση των αισθήσεων.

Μια ιδιαίτερη κατασκευή από ξύλα το «Μονοπάτι των αισθήσεων» που προσομοιάζει με γραμμές τραίνου και αποτελείται από διαφορετικά υλικά (όπως φλοιό πεύκου, βότσαλα, χλοοτάπητα κ.α.) προκαλεί τους επισκέπτες να το περπατήσουν. Ενώ στον θεματικό βοτανικό «Κήπο του Ιπποκράτη» παρουσιάζεται μέρος των σημαντικότερων φυτών (βοτάνων και δέντρων) με τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες που άφησε στις μελλοντικές γενιές ως παρακαταθήκη ο Ιπποκράτης μέσα από την έρευνα και την επιστημονική του τεκμηρίωση.

Στους θεραπευτικούς κήπους επίσης ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περπατήσει πάνω σε ένα κλασσικό «Λαβύρινθο» κατασκευασμένο από κόκκινους παλαιωμένους κυβόλιθους. Τέλος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Κηπουρικής» που αποτελείται από ξύλινα υπερυψωμένα παρτέρια μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με την κηπουρική. Στο χώρο αυτό επίσης οι επισκέπτες θα μάθουν για τον «Λαχανόκηπο της αρμονίας» δηλαδή ποια φυτά συμβιώνουν αρμονικά στον ίδιο χώρο.

Χορηγός της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς είναι τα MediPrinou.


σχετικα αρθρα