current views are: 10

11 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση17:33

Σάλος με την δήλωση του Γιάννη Σπαλιάρα: «Πιο τυχεροί από εμάς οι λαθρομετανάστες!»

Ο Γιάννης Σπαλιάρας εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Πανόραμα», στον ΣΚΑΪ, με την Ελεονώρα Μελέτη και αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε μέσα στο ριάλιτι επιβίωσης.

Δημοσίευση 17:33’

Ο Γιάννης Σπαλιάρας εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Πανόραμα», στον ΣΚΑΪ, με την Ελεονώρα Μελέτη και αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε μέσα στο ριάλιτι επιβίωσης.

Ο Γιάννης Σπαλιάρας εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Πανόραμα», στον ΣΚΑΪ, με την Ελεονώρα Μελέτη και αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε μέσα στο ριάλιτι επιβίωσης, προκαλώντας σάλο συγκρίνοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν στο παιχνίδι με τα όσα αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στο ταξίδι τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Μάλιστα χρησιμοποίησε μια λέξη η οποία είναι αρνητικά φορτισμένη και τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί από το δημόσιο λόγο: Την λέξη «λαθρομετανάστες».

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης του Survivor «Σκεφτόμουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι πιο τυχεροί σε σχέση με μας κι αυτό που ζούσαμε. Ήμασταν χωρίς στέγη, κάποια στιγμή ήμουν συνέχεια βρεγμένος, ένιωθα ότι ανεβάζω πυρετό και δεν είχαμε να φάμε τίποτα εκτός από μία καρύδα. Ήταν μια κατάσταση σοκαριστική, ένα χάος».

Η παραπάνω δήλωση, όπως είναι λογικό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αφού ο Γιάννης Σπαλιάρας συνέκρινε το να συμμετάσχει κάποιος -με την θέλησή του- σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι το οποίο όχι μόνο έχει χρηματικό έπαθλο, αλλά και ανοίγει επαγγελματικές πόρτες, με τους ανθρώπους που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους όχι από… χόμπι, αλλά επειδή κινδυνεύουν από οβίδες και ρουκέτες όπως πχ οι πρόσφυγες από την Συρία. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα αφου γλύτωσαν την ζωή τους στον πόλεμο τελικά σκοτώνεται στην διαδρομή του ταξιδιού τους για την Ευρώπη.