LIFESTYLE

Ο Γιώργος Μακρής στο Newpost: Ζω και εγώ με τα θέλω και τις ανάγκες των θεατών!

της Κωνσταντίνας Ρηγοπούλου - Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2018, 13:00 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2018, 14:09
Ο Γιώργος Μακρής στο Newpost: Ζω και εγώ με τα θέλω και τις ανάγκες των θεατών!
Facebook Twitter Whatsapp

Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του θεατρικού έργου Γιώργος Μακρής μιλά στο Newpost.gr, για την πετυχημένη παράσταση αλλά και για τα απρόοπτα που αντιμετώπισε!

Μετά από τις sold out παραστάσεις του έργου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, οι « Οι Χήρες και οι Μακαρίτες» έρχονται στην Αθήνα όπου θα «φιλοξενηθούν» στο Πνευματικό κέντρο Λυκόβρυσης την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Ο θίασος που αποτελείται από τον ίδιο τον δημιουργό Γιώργο Μακρή, τη Μαίρη Βλουτή, τον Γιώργο Μαυρά, την Τιτικά Σαριγκούλη, τη Σταυρούλα Ζάμπρα, τον Σπύρο Θεοδόση και τη Μικαέλα Ζούστη θα χαρίσει για άλλη μια φορά άφθονο γέλιο στο κοινό.

Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του θεατρικού έργου Γιώργος Μακρής μιλά στο Newpost.gr, για την πετυχημένη παράσταση αλλά και για τα απρόοπτα που αντιμετώπισε! 

Μετά την μεγάλη επιτυχία σας στην επαρχία η παράσταση έρχεται στην Αθήνα. Τι προσδοκίες έχετε;

Ναι στη Επαρχία πήγαμε πολύ καλά – το ταξίδι της Παράστασης ξεκίνησε επιτυχημένα. Εύχομαι η πορεία της παράστασης να συνεχίσει ρόδινα και ανοδικά. Θα εμφανιστούμε και στη Αθήνα ,ελπίζω οι θεατές να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Θα δώσουμε και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Προσδοκώ ένα θέατρο γεμάτο και ένα ομαδικό γέλιο που θα σκεπάσει εκείνη την βραδιά όλη την Αθήνα. 

Την περιμένατε τόση μεγάλη ανταπόκριση;

Ναι την περίμενα αλλά κρατούσα μικρό καλάθι. Υπάρχει πολύ δουλειά πολλών χρόνων πίσω από την επιτυχία την φετινή

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στις «Οι Χήρες & Οι Μακαρίτες»

Ξέρω τη συνταγή της καλής κωμωδίας . Έχω πιάσει το ρυθμό της εποχής. Ζω και εγώ με τα θέλω και τις ανάγκες των θεατών. Και αυτό αγαπάει ο θεατής – το αληθινό

Σε ποιο θέατρο θα φιλοξενηθεί η παράσταση;

Το θεατρικό κοινό μπορεί να δει την παράσταση στο Πνευματικό κέντρο Λυκόβρυσης την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. 

Πότε κάνετε πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσει;

Πρεμιέρα κάναμε στη Ρόδο, περιοδεύουμε σε όλη την Ελλάδα. Θα σας πω απλά ξεκινήσαμε το τέλος δε το γνωρίζω. Εμείς κάνουμε σχέδια και όνειρα και ο άλλος από εκεί ψηλά γελάει, έτσι λέει μια παροιμία.

Το κοινό της Αθήνας ή της επαρχίας θεωρείται ότι είναι πιο «δύσκολο» και γιατί;

Το κοινό για εμένα είναι ένα. Έχει απαιτήσεις και καλά κάνει και έχει. Έχει κρίση και καλά κάνει και έχει. Θέλει το καλό ,θέλει το ποιοτικό, θέλει 2 ώρες να ξεφύγει από τα πάντα, θέλει ψυχική ηρεμία ,θέλει γέλιο. Και αυτό το προσφέρουμε εμείς ή τουλάχιστον προσπαθούμε.

Στην περιοδεία, σας συνέβη κάτι απρόβλεπτο πάνω στην σκηνή ή στα παρασκήνια;

Απρόοπτα πολλά ,τι να πρωτοθυμηθώ. Θα σας πω το τελευταίο. Στη Ρόδο ,επειδή εγώ πάντα στα έργα μου μιλάω και παίζω με το κοινό διαδραστικά. Είμαι λοιπόν ντυμένος γυναίκα - ηρωίδα του έργου και καθώς περπατώ ανάμεσα στους θεατές σαν γυναίκα, ένας κύριος ηλικίας περίπου 80 ετών μου με χούφτωσε, πιστεύοντας πως είμαι βλέποντας με γυναίκα αληθινή. Γυρνάω τον κοιτάω και με μπάσα φωνή του απαντώ. Παππού το ευχαριστήθηκες ή να κάτσω κάνα 5’λεπτο ακόμα. Ο παππούς πάγωσε και η σύζυγος που καθόταν δίπλα άρχισε να του φωνάζει. Έχουν περάσει 4 μήνες και με έχει στεναχωρήσει το γεγονός τόσο καιρό ούτε γράμμα δε έστειλε – ούτε τηλέφωνο με πήρε! (γέλια)

Ο κόσμος φεύγοντας από το θέατρο τι πιστεύετε ότι αποκομίζει από τις «Χήρες και Μακαρίτες»

Το σίγουρο είναι ότι το ευχαριστήθηκε και πως δε ξόδεψε άδικα τα χρήματά του. Θεωρώ ότι αποκόμισε γαλήνη, ψυχική ηρεμία και γέλιο αστείρευτο.

Συμπέρασμα της υπόθεσης του έργου ότι και να μας συμβεί στη ζωή εμείς δε θα σταματάμε, θα προχωράμε!

Το θεατρικό κοινό μπορεί να δει την παράσταση στο Πνευματικό κέντρο Λυκόβρυσης την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Ώρες Παραστάσεων: απογευματινή στις 18:15 και βραδινή 21:15.

Προπώληση στα τηλ: 6983776533