current views are: 15

6 Απριλίου 2018
Δημοσίευση17:27

Οι Αμερικανίδες κοινές θνητές που έγιναν πριγκίπισσες!

Η Μέγκαν Μάρκλ δεν είναι η πρώτη αμερικανίδα που παντρεύεται ευρωπαίο ευγενή. Προηγήθηκαν η Ουάλις Σίμπσον, η Γκρέις Κέλι, η Ρίτα Χέιγουορθ και η Λι Ραντζιβίλ, αδελφή της Τζάκι Κένεντι

Δημοσίευση 17:27’

Η Μέγκαν Μάρκλ δεν είναι η πρώτη αμερικανίδα που παντρεύεται ευρωπαίο ευγενή. Προηγήθηκαν η Ουάλις Σίμπσον, η Γκρέις Κέλι, η Ρίτα Χέιγουορθ και η Λι Ραντζιβίλ, αδελφή της Τζάκι Κένεντι

Στις 19 Μαΐου θα γίνει ο γάμος του Πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μάρκλ και η βρετανική κοινή γνώμη είναι ακόμα διχασμένη αναφορικά με την καταγωγή της μέλλουσας πριγκίπισσας. Που ακούστηκε μια αμερικανίδα λαϊκής καταγωγής, μιγάς, τέως ηθοποιός και διαζευγμένη να γίνεται δεκτή στον στενό κύκλο της βασιλικής οικογένειας;

 Όμως, μια αναδρομή στην ειδησεογραφία αποκαλύπτει πως η Μέγκαν δεν είναι η πρώτη Αμερικανίδα, ούτε η πρώτη ηθοποιός, ούτε καν η πρώτη διαζευγμένη,  που θα προσθέσει στο όνομά της έναν τίτλο ευγενείας. Το έχουν κάνει άλλες κι άλλες, ανάμεσά τους και δύο από τις μεγαλύτερες σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, η Γκρέις Κέλι και η Ρίτα Χέιγουορθ.

Όμως, ας ξεκινήσουμε με την γυναίκα-σκάνδαλο, αυτή που έθεσε σε κίνδυνο τον βρετανικό θρόνο. Η Ουάλις Σίμπσον γνώρισε τον Πρίγκιπα Εδουάρδο το 1931 όταν ήταν ακόμα παντρεμένη με τον δεύτερο σύζυγό της. Πεταλούδα των σαλονιών από τη Βαλτιμόρη η Ουάλις είχε πάθος με την χαρτοπαιξία στο οποίο σύντομα προστέθηκε το πάθος της για τον διάδοχο. Όταν το 1936 ο πατέρας του πρίγκιπα πέθανε και ο ίδιος ανέβηκε στον θρόνο, η σχέση ανάμεσα στον βασιλιά πλέον και την αμερικανίδα κοσμική άρχισε να προκαλεί σοβαρές αναταράξεις απειλώντας τη συνέχεια της δυναστείας. Το 1937 ο Εδουάρδος παραιτήθηκε του θρόνου για να παντρευτεί την καλή του που έγινε δούκισσα του Ουίνδσορ.


Ουάλις Σίμπσον

Δώδεκα χρόνια από τον επεισοδιακό γάμο του Εδουάρδου και της Ουάλις, το 1949, η Ρίτα Χέιγουορθ είπε το μεγάλο «ναι» στον πρίγκιπα Αλί Χαν (Αγά Χάν ΙΙΙ) σε μια μεγαλειώδη τελετή στις Κάννες. Καθώς λέγεται την «προίκα» της νύφης προετοίμασε ο οίκος Dior στο διάστημα ενός χρόνου. Ο γάμος διήρκεσε δύο χρόνια περίπου και είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση μιας κόρης, της πριγκίπισσας Γιασμίν. Ήταν ο τρίτος γάμος της σταρ –όχι όμως ο τελευταίος- η οποία έσπασε το συμβόλαιό της με την Κολούμπια για να ακολουθήσει τον πρίγκιπα των ονείρων της στη Γαλλία.


Ρίτα Χέιγουορθ

Η Γκρέις Κέλι άφησε τα πλατό για την αίθουσα του θρόνου του πριγκιπάτου του Μονακό το 1956 σε ηλικία μόλις 26 χρονών και ανύπαντρη. Το «ειδύλλιο» πλέχτηκε σε χρόνο μηδέν στη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών και μιας ολιγοήμερης περιοδείας του πρίγκιπα στις Η.Π.Α. και ο γάμος διήρκεσε μέχρι τον θάνατο της σταρ –πριγκίπισσας πλέον- το 1982.


Γκρέις Κέλι

Ένα ακόμα «κρούσμα» του ίδιου φαινομένου παρουσιάστηκε το 1959 όταν η μικρή αδελφή της Τζάκι Κένεντι, Λι Μπουβιέ, παντρεύτηκε τον πολωνό πρίγκιπα Στάνισλαβ Άλμπρεχτ Ράτζβιλ. Ο γάμος έγινε τη χρονιά πριν από την ανακοίνωση της προεδρικής υποψηφιότητας του Τζον Κένεντι και ήταν ο δεύτερος στην καριέρα της Λι (Κάρολαιν) η οποία, εκτός από νεότερη, ήταν και σαφώς πιο όμορφη από την αδελφή της.
Αν πιστέψουμε τις φήμες η Λι δεν άργησε να απατήσει τον γαλαζοαίματο σύζυγό τηςˑ μια από τις περιπέτειές της ήταν και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, τον οποίον η ίδια γνώρισε στη Τζάκι.


Λι Ράτζβιλ


σχετικα αρθρα