current views are: 10

8 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση16:21

Γιατί ασχολούμαστε με το σουτιέν της Μέγκαν Μάρκλ

Οι περιπέτειες της Μέγκαν, ή αλλιώς, η κοινότοπη θεματολογία που περιβάλει τις γαλαζοάιματες

Δημοσίευση 16:21’

Οι περιπέτειες της Μέγκαν, ή αλλιώς, η κοινότοπη θεματολογία που περιβάλει τις γαλαζοάιματες

Το πρώτο  καλοκαίρι της Μέγκαν Μάρκλ ως το νεότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας φτάνει στο τέλος του, και, μελετώντας την κάλυψη της από τον τύπο, μάθαμε πολλά.

Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στο Μπάλμοραλ για τις καλοκαιρινές διακοπές της βασίλισσας, πράγμα που θα αποτελέσει δοκιμασία για εκείνη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά μόνη της με τη βασίλισσα στο Τσέσαϊρ, για να περάσει μια ακόμα δοκιμασία. Μια φορά, σταύρωσε τα πόδια και όχι τους αστραγάλους της δημόσια, μια δοκιμασία που δεν πέρασε. Μετά όμως κάθισε δίπλα στις τουαλέτες σε οικονομική θέση του αεροπλάνου στην πτήση της για Γαλλία, και αυτή την δοκιμασία την πέρασε.

Στο παραμύθι της Μέγκαν και της βασίλισσας Ελισάβετ II, η βασίλισσα έχει το ρόλο της αρχηγού της δημοφιλούς κλίκας, που στήνει μικροπαγίδες στη Μέγκαν για να την δοκιμάσει, όπως είχαμε άλλωστε αποφασίσει ότι έκανε και με την Νταϊάνα και μετά με την Καμίλλα και μετά με την Κέιτ. Εννοείται ότι η μόνη έννοια της 92χρονης μονάρχη είναι να κάνει καψώνια στη νύφη της.

Μια φορά, η Μέγκαν δεν ήξερε αν πρέπει να αφήσει τη βασίλισσα να μπει πρώτη στο αυτοκίνητο και ρώτησε. Λίγο ντροπή. Στη Μέγκαν αρέσουν τα μακαρόνια, αλλά η βασίλισσα δεν τα θέλει στο τραπέζι της, και πως θα ζήσει η Μέγκαν αν δε φάει μια φορά μακαρόνια;

Όταν, τρεις μήνες πριν, η Μέγκαν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι, όλοι υπέθεταν ότι η παρουσία μιας διαζευγμένης, μιγάδας, τριαντάρας Αμερικανίδας θα άλλαζε για πάντα τη μοναρχία. Μετά από στενή παρακολούθηση της πορείας αυτής προς την αλλαγή, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το προηγούμενο σαββατοκύριακο η Μέγκαν είχε γενέθλια, φόρεσε ένα φόρεμα με αντιθέσεις του Club Monaco και φάνηκε κατά λάθος το σουτιέν  της.

Η παρακολούθηση των ευγενών μπορεί να θεωρείται ανόητη, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ελεγχόμενο επιστημονικό πείραμα. Αν εξετάσουμε την κάλυψη της Μέγκαν από τα μέσα τους τρεις πρώτους μήνες της ως ευγενούς, θα διαπιστώσουμε με ευκολία πόσο εξαντλημένα είναι τα θέματα που συζητάμε για τις γυναίκες εκείνες που δε μπορούν να απαντήσουν.

Τι σημαίνει να είσαι πριγκίπισσα το 2018; Τι σημαίνει να είσαι βασίλισσα; Ο ρόλος της βασιλικής οικογένειας είναι διακοσμητικός, απαγορεύεται να προσβάλουν και να εκφέρουν απόψεις. Τα τελευταία εξήντα χρόνια, στην κεφαλή αυτής της οικογένειας βρίσκεται μια γυναίκα.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο περιστάσεων έχει ως αποτέλεσμα τα ρεπορτάζ για τη σύγχρονη μοναρχία να έχουν έντονα γυναικείο χαρακτήρα. Κανείς δε μπορεί να ξέρει τι σκέφτεται η βασίλισσα. Ας συζητούμε λοιπόν για την αγάπη της για την κηπουρική και τα 51 καλύτερα καπέλα της. Οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας είναι οι τέλειοι στόχοι για κοινωνίες σεξιστικές όπως  αυτές της Βρετανίας και της Αμερικής. Υπάρχουν εκεί για να κριθούν, και δεν τους επιτρέπεται να αντιμιλήσουν.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Τραμπ στην Ευρώπη, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δύσκολες συζητήσεις τόσο με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι όσο και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Η μόνη γυναίκα σε θέση εξουσίας της οποίας τη συντροφιά φάνηκε να απολαμβάνει ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ, της οποίας αποκλειστική δουλειά είναι να μη λέει τίποτα και να είναι ευγενική (τα είπαν όλα όμως οι καρφίτσες της).

«Μου ζητήθηκε να πάρω το τσάι μου με τη βασίλισσα, που παρεμπιπτόντως είναι απίθανη», δήλωσε ο Τραμπ. «Την περιμένω. Έφτασα περίπου 15 λεπτά νωρίτερα και την περιμένω με τη σύζυγό μου. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Για τη βασίλισσα μιλάμε, σωστά; Μπορούμε να περιμένουμε.»

Το ίντερνετ είχε άλλα στοιχεία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανέβηκε βίντεο της βασίλισσας να περιμένει στωικά τον πρόεδρο κοιτάζοντας το ρολόι της.

Τουλάχιστον, σε αυτή την ιστορία, δεν ήταν γυναίκα απέναντι της.

«Η αυξανόμενη δημοτικότητα της Μέγκαν Μάρκλ προκαλεί εντάσεις στη σχέση της με την Κέιτ Μίντλεντον» γράφει η Us Weekly. «Εντάσεις στο βασιλικό σπιτικό. Ευθύνεται η Μέγκαν Μάρκλ;» ρωτά η Royal UK, κουτσομπολίστικη ιστοσελίδα.

Η οικογένεια της Μέγκαν, η λευκή πλευρά, παραμένει τρελή, μας μαθαίνει ο κίτρινος τύπος. Η μαμά της Μέγκαν είναι φίλη της ‘Οπρα. Η Μέγκαν μερικές φορές ντύνεται όπως η νεκρή πεθερά της, με την έννοια ότι και οι δύο έχουν φορέσει, για παράδειγμα, μπλε σύνολα. Όταν συμβαίνει αυτό, δισέλιδα αφιερώματα υπαινίσσονται ότι η Μέγκαν θέλει να γίνει η νέα Νταϊάνα.

Η Μέγκαν, η Μέγκαν, η Μέγκαν.

Διαβάζοντας τις ιστορίες της, νοιώθεις ότι πρέπει να την θεωρήσεις εκπρόσωπο όλων των γυναικών, ή των περίπλοκων αντιλήψεων που έχουμε για εκείνες. Που ίσως προσποιούνται ότι σε συμπαθούν, ίσως ετοιμάζονται να σε μαχαιρώσουν πισώπλατα. Που αποδεικνύουν την αξία τους  με το σωστό ντύσιμο και την ταπεινότητα τους με το να κάθονται δίπλα στις τουαλέτες του αεροπλάνου. Που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, χωρίς ποτέ να τα καταφέρνουν απόλυτα.

Πηγή: The Washington Post


σχετικα αρθρα