current views are: 14

7 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:30

Λάμψη Chanel στη Νέα Υόρκη μετά από δέκα χρόνια!

Η συλλογή Pre-Fall 2019 του Chanel θα παρουσιαστεί στις 4 Δεκεμβρίου και θα αποτελέσει την πρώτη επίδειξη μόδας του οίκου στη Νέα Υόρκη από το 2006

Δημοσίευση 12:30’

Η συλλογή Pre-Fall 2019 του Chanel θα παρουσιαστεί στις 4 Δεκεμβρίου και θα αποτελέσει την πρώτη επίδειξη μόδας του οίκου στη Νέα Υόρκη από το 2006

Τις τελευταίες σεζόν, ο διάσημος γαλλικός Οίκος μόδας έχει διοργανώσει τα show του σε μεγάλες πόλεις, όπως το Αμβούργο, η Ρώμη και φυσικά το Παρίσι. Ωστόσο, φέτος τον Δεκέμβριο αναμένεται να  πάει με το πολυταξιδεμένο σόου του, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η συλλογή Pre-Fall 2019 του Chanel θα παρουσιαστεί στις 4 Δεκεμβρίου και θα αποτελέσει την πρώτη επίδειξη μόδας του οίκου στη Νέα Υόρκη από το 2006, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην πραγματικότητα στην πάνω από 100 ετών ιστορία του, το εμπορικό σήμα έχει διοργανώσει show στη Νέα Υόρκη μόνον δύο φορές. Την πρώτη φορά ήταν το 2005 (στο κατάστημα της 5ης Λεωφόρου) και συνέπεσε με την αναδρομική έκθεση του 2005 στο The Met) και η δεύτερη φορά ήταν ένα χρόνο αργότερα όταν στο Grand Central Station, τον Τερματικό Σταθμό της Νέας Υόρκης παρουσιάστηκε η συλλογή Resort 2007.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, η επίδειξη μόδας θα είναι εμπνευσμένη από τους δεσμούς της Γκαμπριέλ γνωστής ως Κοκό Σανέλ, της Γαλλίδας σχεδιάστριας που ίδρυσε τον Οίκο μόδας και του νυν επικεφαλής δημιουργικού του Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ με τη Νέα Υόρκη.

«Το 1931, η Γκαμπριέλ Σανέλ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Νέα Υόρκη – πόλη, η οποία ήδη από καιρό εξυμνούσε το επαναστατικό της στιλ, όπως καταδεικνύεται από την υποστήριξη που έλαβε από τα αμερικανικά πολυκαταστήματα που πουλούσαν τις πρώτες δημιουργίες της από το 1912. Ο Καρλ Λάγκερφελντ έχει επίσης πολλούς δεσμούς με την αμερικανική μεγαλούπολη της οποίας την ενέργεια και το φως πάντα αγαπούσε να αιχμαλωτίζει» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μετά από αρκετές σεζόν με διάσημους σχεδιαστές να επιλέγουν την αποχή από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και να προτιμούν την προβολή σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η επιστροφή του Λάγκερφελντ στο «Μεγάλο Μήλο» θα μπορούσε ενδεχομένως να εμπνεύσει και άλλους οίκους μόδας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, αναφέρει το Harper’s Bazaar. Ομοίως, ο οίκος Prada επέλεξε να παρουσιάσει τη συλλογή Resort 2019 στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Μάιο.


σχετικα αρθρα