4 Οκτωβρίου 2022
Δημοσίευση00:30

Η Σύλβια Γου, διάσημη για το θρυλικό της εστιατόριο, έφυγε από τη ζωή

Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1915 και έμαθε να μαγειρεύει παρακολουθώντας την οικιακή βοηθό να ετοιμάζει γεύματα για την εύπορη οικογένειά της.

Δημοσίευση 00:30’

Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1915 και έμαθε να μαγειρεύει παρακολουθώντας την οικιακή βοηθό να ετοιμάζει γεύματα για την εύπορη οικογένειά της.

Η Σύλβια Γου (Sylvia Wu), ιδιοκτήτρια του διάσημου εστιατορίου «Ο κήπος της Madame Wu» στη νότια Καλιφόρνια που προσέλκυε τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ για τέσσερις δεκαετίες, «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 106 ετών αναφέρουν οι LA Times.

Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1915 και έμαθε να μαγειρεύει παρακολουθώντας την οικιακή βοηθό να ετοιμάζει γεύματα για την εύπορη οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη. «Δεν είχα οικογένεια στην Αμερική, είχε αναφέρει. «Το ταξίδι διήρκεσε 40 ημέρες και λόγω του πολέμου υπήρχε συσκότιση σε όλη τη διαδρομή».

Ανοιξε το εστιατόριο το 1959 γιατί συνέχεια έβλεπε «κακό τσοπ σούι παντού» παραπονέθηκε στο USA Today. Εγινε αμέσως διάσημο για το μενού και τη διακόσμησή του σε σχήμα παγόδας. Η Γου υποδεχόταν τους διάσημους πελάτες της φορώντας πάντα ένα μακρύ μεταξωτό φόρεμα ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στο τηλέφωνο. 

Στο «Madame Wu’s Garden» η Μέι Γουέστ προτιμούσε την κρύα πεπονόσουπα, ο Γκρέγκορι Πεκ και ο Πολ Νιούμαν απολάμβαναν το τοστ με γαρίδες και πίτες με καβούρια, ενώ η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό έπαιρνε πάντα την ψητή πάπια Πεκίνου.


σχετικα αρθρα