MEDIA

Διαρκής κατάληψη στην ΕΡΤ - Συνεδριάζουν τα Σωματεία εργαζομένων (φωτό)

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2013, 17:39 / Ανανεώθηκε 12 Ιουνίου 2013, 01:15
Διαρκής κατάληψη στην ΕΡΤ - Συνεδριάζουν τα Σωματεία εργαζομένων (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Με έκτακτη εκπομπή που θα ξεκινήσει λίγο μετά τις έξι το απόγευμα απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο σχέδιο για «λουκέτο» της κρατικής τηλεόρασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με έκτακτη εκπομπή που θα ξεκινήσει λίγο μετά τις έξι το απόγευμα απαντούν οι εργαζόμενοι στο σχεδιασμό για «λουκέτο» της κρατικής τηλεόρασης

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost στο ραδιομέγαρο έχουν σπεύσει από νωρίς εκπρόσωποι εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους οποίους οι ρεπόρτερ του δελτίου παίρνουν δηλώσεις οι οποιες και θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Τη μαραθώνια μετάδοση θα συντονίζει η Χρύσα Ρουμελιώτη ενώ θέσεις δίπλα της θα πάρουν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και εκπρόσωποι σωματείων που συμπαρίστανται.

«Στόχος να μεινει η ΕΡΤ ανοιχτή. Λειτουργούμε κανονικά τηρώντας τον προγραμματισμό και την ιεραρχία», λένε στο newpost οι δημοσιογράφοι από την Αγία Παρασκευή.

Στο Ραδιομέγαρο έχουν σπεύσει εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Επίσης την συμπαράστασή του εξέφρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου και συνομιλεί με τους εργαζόμενους. 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ με έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μίας ΔΕΚΟ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πραγματοποίησαν  γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους και εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.

Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.

Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ  δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.
Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.  Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ»

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις