current views are: 2

11 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση03:38

Nέες εκπομπές, μεταγραφές, show και ενημέρωση από τον χειμώνα στην TV!

Έξυπνες ιδέες, οικονομικές προτάσεις, μεταμεσονύχτιες συσκέψεις και μια τηλεόραση που χρήζει επιτακτικών αλλαγών.

Δημοσίευση 03:38’
αρθρο-newpost

Έξυπνες ιδέες, οικονομικές προτάσεις, μεταμεσονύχτιες συσκέψεις και μια τηλεόραση που χρήζει επιτακτικών αλλαγών.

Από την Φανή Πλατσατούρα

Έξυπνες ιδέες, οικονομικές προτάσεις, μεταμεσονύχτιες συσκέψεις και μια τηλεόραση που χρήζει επιτακτικών αλλαγών. Τα ελληνικά κανάλια διαμορφώνουν ήδη το χειμερινό τους πρόγραμμα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας εκπομπές, πρόσωπα ή ακόμη και ολόκληρες ζώνες, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν σε μια δύσκολη, καθώς διαφαίνεται, ιδιαίτερα απαιτητική χειμερινή σεζόν.

Τα συμβόλαια βγήκαν από τα συρτάρια των καναλαρχών, οι τηλεοπτικές συζητήσεις έγιναν και οι πρώτες αποφάσεις πάρθηκαν εν μέσω τηλεοπτικού θέρους…

MEGA – ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ 

Τα σήριαλ «Κλεμμένα Όνειρα» και «Με τα παντελόνια Κάτω» συνεχίζουν από Οκτώβρη με νέα επεισόδια ενώ δύο ακόμη ελληνικές σειρές θα προστεθούν στο χειμερινό πρόγραμμα του σταθμού. «Επιμένουμε ελληνικά» είναι το σύνθημα του Μεγάλου Καναλιού δια στόματος Στέλλας Ράζου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες μας, Καμπουράκης και Οικονομέας παραμένουν στην πρωινή ζώνη του σταθμού, όπως και η Όλγα Τρέμη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Κανονικά θα συνεχίσουν να εκπέμπουν από τη νέα σεζόν και οι εκπομπές «Ανατροπή», «Έρευνα», «Πρωταγωνιστές». Για τους τελευταίους, απ΄ ότι μάθαμε θα προβάλλονται και πάλι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, παρά τις αρχικές ενστάσεις του παρουσιαστή τους. Δική του εβδομαδιαία ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή θα αναλάβει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος κρατά σιγή ιχθύος παρότι έχει ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα -εξωτερικά ως επί τω πλείστον- αυτής. «Ότι σας ανέφερε το MEGA, αυτό και ισχύει» μας δήλωσε ο ίδιος στο τηλέφωνο, με το κανάλι να επιβεβαιώνει τις παραπάνω πληροφορίες μας. Συνεχίζεται από Σεπτέμβρη και το πετυχημένο Dr. Cook με τον Γιάννη Λουκάκο στο τιμόνι της παρουσίασης ενώ συζητήσεις γίνονται για την ανάθεση εκπομπής στον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο πρώτος για παρουσιαστής καθημερινής βραδινής εκπομπής που θα μεταδίδεται στην prime time ζώνη και ο δεύτερος για εβδομαδιαία που θα έχει τη μορφή talk show. Πρόθεση του κ. Αρναούτογλου αλλά και του MEGA είναι να εκπέμψει, εκτός των άλλων, και ο «Όμορφος Κόσμος» του από τη νέα σεζόν, χωρίς να έχει προγραμματιστεί ακόμη το ραντεβού με τους ιθύνοντες. «Ο Γρηγόρης θέλει να συνεχίσει την ταξιδιωτική εκπομπή του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Νάξο και η τελική συζήτηση με τη Διοίκηση θα γίνει μετά τις διακοπές του» εξήγησε στο newpost.gr η συνεργάτιδά του κα. Φώφη Μοσχολιού. Σε ό, τι αφορά το «Πρωινό mou» μάλλον θα μας καλημερίζει από Οκτώβρη, ελαφρώς κουτσουρεμένο στην ομάδα που πλαισιώνει τους κεντρικούς παρουσιαστές.

ΑLPHA – ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ

«Δέστε τους», «Πάμε Πακέτο», «Φως στο Τούνελ», «Αυτοψία», «Κάτι Ψήνεται» και «Αννίτα SOS» πήραν ήδη το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν. Στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού θα παραμείνει ο Αντώνης Σρόιτερ, αφού ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2014 ενώ η κεντρική ενημέρωση του Σαββατοκύριακου θα συνεχίσει με τον Νίκο Μάνεση.

Η Ναταλία Γερμανού λέγεται πως θα βρίσκεται και πάλι «Μες στην καλή Χαρά», με αρκετές αλλαγές στα υπόλοιπα πρόσωπα που την πλαισιώνουν. Από το δεύτερο μισό της σεζόν συζητιέται η ανάθεση ενός μαγκαζίνο ποικίλης ύλης στην ευνοημένη του Alpha Κωνσταντίνα Σπυροπούλου η οποία όμως, θα ξανακάτσει στον καναπέ της Ναταλίας από Σεπτέμβρη, με αναβαθμισμένο ρόλο.

Εκπομπή θα αναλάβει από Χειμώνα και η Κατερίνα Καινούργιου, που θα αφορά στην ελληνική και διεθνή μόδα. Μαζί της και ένας στυλίστας που θα επιλέξει η ίδια σε συνεργασία με το κανάλι. Σε ό, τι αφορά τα δύο δυνατά χαρτιά του σταθμού της Κάντζας, έχουμε να σας πούμε ότι η Ελένη Μενεγάκη αναμένεται να υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας -διόλου τσεκουρωμένο- με τον σταθμό για την παρουσίαση της μεσημεριανής «Ελένης» της. Ο λόγος που δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές; Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν την εμμονή της εκθαμβωτικής παρουσιάστριας με τα άστρα. Η… πανσέληνος θα καθορίσει το τελικό ραντεβού με τον ιδιοκτήτη του ALPHA.

Ο Λάκης Λαζόπουλος από την άλλη, βρίσκεται ήδη στην Πάρο και γράφει τα επεισόδια της νέας του σειράς (αυτοτελή επεισόδια με δικαστικές ιστορίες) με τίτλο «Δια Ταύτα» και η οποία, όπως μας ενημέρωσαν οι δημόσιες σχέσεις του σταθμού, θα προβληθεί από τον Σεπτέμβρη και μέχρι τα Χριστούγεννα. Με τον νέο χρόνο, σειρά έχει το «Τσαντίρι» που αλλάζει στέγη και θα μεταδίδεται πλέον από διάφορα μέρη της Ελλάδα με ζωντανό κοινό και ζεστό χειροκρότημα.  
 

STAR – ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ριζική στροφή προς την ενημέρωση επιχειρεί το Κανάλι της Κάτω Κηφισιάς, δίχως όμως να συρρικνώσει τον ψυχαγωγικό τομέα του. Η πολύπειρη δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα αναλαμβάνει τα ηνία του κεντρικού, πλήρως ανανεωμένου, δελτίου ειδήσεων του σταθμού με την αρωγή του Νίκου Χατζηνικολάου. Αποκλειστικές πληροφορίες του newpost δείχνουν Κάτια Μακρή και Σταύρο Λυγερό σε ρόλο σχολιαστών.

Επιπρόσθετα, διαδεδομένες φήμες ήθελαν τον Θοδωρή Δρακάκη να αποχωρεί από τον σταθμό, ύστερα από 19 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας. Η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του STAR, κα. Λόλα Νταϊφά μας ενημέρωσε πως από τον Σεπτέμβρη του 2013, που θα λήξει η άδειά του, θα κουβεντιάσει με τη διοίκηση του καναλιού για την περαιτέρω πορεία του στο Star.

Τα δελτία του Σαββατοκύριακου θα έχουν τη σφραγίδα του Παναγιώτη Στάθη, ενώ το καθημερινό πρωινό (10 με 1) δόθηκε στο νέο γερό μεταγραφικό χαρτί του καναλιού, την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία αυτό το διάστημα αναζητά ένα πιασάρικο όνομα για την εκπομπή της. Η Μελέτη θα συνεχίσει τη μεσημεριανή εκπομπή της, παρά τις αρχικές ενστάσεις, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε κοινωνικά θέματα και αξιοποιώντας τους νέους συνεργάτες που θα κάτσουν στο πάνελ της.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη είναι η διοίκηση του σταθμού από την Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία έχει προσδώσει το δικό της προσωπικό ύφος στην εκπομπή και θα μας «ΜΙΛΑει» και μετά το καλοκαίρι ενώ το «πράσινο φως» πήρε και η εκπομπή «Φώτης & Μαρία live». Η μόνη αδικημένη καθώς φαίνεται, είναι η Χριστίνα Λαμπίρη που το μέλλον της στο κανάλι, κρίνεται δυσοίωνο…

ΑΝΤ1 – ΌΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

«Βρισκόμαστε ακόμη σε συζητήσεις για τη νέα σεζόν» μας ενημέρωσε η κα. Φαίη Κυριακοπούλου του ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση, παρότι βαδίζουμε προς τα μέσα Ιουλίου. Εντούτοις οι πληροφορίες που αλιεύσαμε από άλλες πηγές, κάνουν λόγο για συνέχιση του Γιώργου Παπαδάκη και του «Πρωινού ΑΝΤ1», των «Ηρώων», της εκπομπής «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο» αλλά και του «Dancing with the stars» που ξαναβγαίνει στις τηλεοπτικές μας οθόνες από Οκτώβρη.

Μέχρι τέλη Ιουλίου θα συνεχίσει στο «FTHIS TV» ο Θανάσης Πάτρας όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος ενώ η Σταματίνα Τσιμτσιλή μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο τελευταίο μου ραντεβού με τον ΑΝΤ1, λίγο πριν γεννήσω, με διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσω την παρουσίαση της εκπομπής από χειμώνα. Αν έχει αλλάξει κάτι δεν το γνωρίζω, πάντως η πρόθεση είναι να συνεχίσουμε».

Σε ότι αφορά τον Θέμο Αναστασιάδη και την εκπομπή του «Όλα Μπάχαλο», άτομο από το περιβάλλον του μας αποκάλυψε ότι το πρόβλημα επικοινωνίας που είχε προκύψει μεταξύ του ίδιου και των ιθυνόντων του καναλιού λύθηκε επιτυχώς και η εκπομπή αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερη και ανανεωμένη στους δέκτες μας από τη νέα σεζόν. Για το «Ράδιο Αρβύλα» ο Αντώνης Κανάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του. «Είμαι σε διακοπές αυτόν τον καιρό και ειλικρινά, δεν πρόκειται για υπεκφυγή, δεν έχω ιδέα. Δεν μπήκα ακόμη στη διαδικασία να σκεφτώ και να σκεφτούμε τι ακριβώς θα θέλαμε για του χρόνου» δήλωσε στο newpost για το τηλεοπτικό του μέλλον. Σε ό, τι αφορά τις ελληνικές σειρές που θα ενσωματωθούν από χειμώνα στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, η επίσημη απάντηση του ΑΝΤ1 ήταν «κάτι σχεδιάζουμε από χειμώνα, δεν ξέρουμε ακόμη κάτι». Προφανώς μας το κρατάνε μυστικό…

ΣΚΑΪ – ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα του ποιος θα αντικαταστήσει την Πόπη Τσαπανίδου στην πρώινη ζώνη, τώρα που εκείνη αγκυροβόλησε προς STAR μεριά. Μια φορά, ο Γιώργος Αυτιάς, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να παίρνει τη θέση της στο καθημερινό. «Ζώνη που την έχτισα δεν την αφήνω. Η εκπομπή τερμάτισε πρώτη στα νούμερα τη φετινή σεζόν και εμείς δουλεύουμε ήδη για την επόμενη. Τώρα αν προκύψει πρόταση να αναλάβω την πολύ πρωινή ζώνη ή μια βραδινή εκπομπή, να το συζητήσω» δήλωσε ο παρουσιαστής, αναφερόμενος στο «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» που προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα και μονοπωλεί τους πίνακες τηλεθέασης. Από πληροφορίες εκ των έσω μάθαμε επίσης πως παραμένουν Ευαγγελάτος και Αντωνοπούλου ως έχουν, ενώ στο δυναμικό του ΣΚΑΪ προστίθεται η Ντορέττα Παπαδημητρίου, αναλαμβάνοντας την εβδομαδιαία παιδική εκπομπή «Χτύπα ξύλο» και προσδίδοντας μια διαφορετική νότα στον έγκυρο ενημερωτικό σταθμό.

Ούτε Λυριτζής και Οικονόμου θα καλύψουν το κενό 10 -1 που δημιουργείται, αφού συνεχίζουν ακάθεκτοι στην πολύ πρωινή ζώνη. Τέλος, τη σκυτάλη του ενημερωτικού κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού θα πάρει εκ νέου η Σία Κοσιώνη, η οποία ανανέωσε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα το συμβόλαιό της.