current views are: 2

8 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:58

«Κύριε Μάναλη, επιτέλους πληρώστε μας»

Ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Δημοσίευση 15:58’
αρθρο-newpost

Ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, με αποδέκτη τον Γκίκα Μάναλη.

Η ανακοίνωση:

“Οι εμπνευστές του σεναρίου «μαύρο στην ΕΡΤ», έβγαλαν έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Μια κακοστημένη, αισθητικά ανυπόφορη παράσταση, μ’ ένα ακόμη πιο ανυπόφορο φινάλε – εισβολή, έλαβε τέλος. Όμως τους είναι αδύνατο να αντιληφθούν ότι «ενός κακού, μύρια όσα έπονται».

Το σχέδιο, προδιαγεγραμμένο κι η στιγμή της επίθεσης, ως συνήθως, ακατάλληλη: μια μέρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας – δώρου προς τα ιδιωτικά κανάλια, που στα πρωινάδικά τους, το μόνο που έχουν να «προσφέρουν στον πολιτισμό» είναι η απαξίωση του γυναικείου σώματος κι ο εξευτελισμός κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ προτείνει συγκεκριμένες θέσεις, διεκδικώντας τη συγκρότηση και λειτουργία ενός αξιόπιστου και σοβαρού φορέα Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια των συντελεστών της ΕΡΤ OPEN για δημιουργία εναλλακτικού τηλεοπτικού προγράμματος.

Τέλος,

η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ απευθύνεται στον ειδικό διαχειριστή της Δ.Τ. :

Κύριε Μάναλη,

τόσο καιρό επικαλείστε το γεγονός ότι δεν μπορούσατε να πληρώσετε τα χρέη της ΕΡΤ προς τους ανεξάρτητους  παραγωγούς, διότι δεν είχατε πρόσβαση στο λογιστήριο του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Τώρα πια δεν υπάρχει δικαιολογία. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των χρεών ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ της ΕΡΤ!”.