current views are: 2

20 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:00

Δύο έλληνες δημοσιογράφοι τιμήθηκαν με το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου»

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι, ο Εμμανουήλ Κακλαμάνος και ο Γιώργος Μουτάφης, θα τιμηθούν φέτος με το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014» του αυστριακού τμήματος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα».

Δημοσίευση 17:00’
αρθρο-newpost

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι, ο Εμμανουήλ Κακλαμάνος και ο Γιώργος Μουτάφης, θα τιμηθούν φέτος με το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014» του αυστριακού τμήματος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα».

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι, ο Εμμανουήλ Κακλαμάνος και ο Γιώργος Μουτάφης, θα τιμηθούν φέτος με το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014» του αυστριακού τμήματος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», που θα τους απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση στις 11 Δεκεμβρίου στη Βιέννη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βραβείο απονέμεται στον Εμμανουήλ Κακλαμάνο για άρθρο του σχετικά με τη διαφθορά στην ελληνική πολιτική, και στον Γιώργο Μουτάφη για το ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Φυγή από την Ελλάδα» και αφορά τη φυγή παράτυπων μεταναστών από τη χώρα, ύστερα από δυσμενείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου – Ένα μήνυμα για την Ευρώπη» απονέμεται από το 2001 κάθε χρόνο σε δημοσιογράφους, πολιτικούς αρθρογράφους και ανταποκριτές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και από γειτονικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κριτικές, ενημερωτικές και ερευνητικές δημοσιεύσεις που καλύπτουν θέματα πολιτικής, ελευθερίας του Τύπου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφθοράς, ή άλλων συναφών κοινωνικών ζητημάτων, και φέτος είχε προκηρυχθεί αποκλειστικά για δημοσιογράφους από την Ελλάδα.

Στην κριτική επιτροπή του φετινού Βραβείου συμμετείχαν ο Φράιμουτ Ντούβε, ο οποίος διετέλεσε πρώτος ύπατος εκπρόσωπος για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης του Οργανισμού για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που εδρεύει στη Βιέννη, η σημερινή ύπατος εκπρόσωπος Ντούνγια Μιγιάτοβιτς, η πρόεδρος της Αυστριακής Επιτροπής για την UNESCO, πρεσβευτής Εύα Νοβότνι.

Η κριτική επιτροπή συμπεριλάμβανε επίσης τον Βόλφγκανγκ Πέτριτς, πρώην ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και νυν πρεσβευτή της Αυστρίας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, τον πρώην γενικό γραμματέα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών Αλμπερτ Ρόχαν και τη Ρουμπίνα Μέρινγκ, πρόεδρο του τμήματος Αυστρίας της οργάνωσης Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα.