current views are: 2

28 Μαΐου 2015
Δημοσίευση12:37

ΕΣΡ: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Το Ραδιοτηλεοπτικό ζωντάνεψε, αλλά χρειάζεται συμπλήρωση για να προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις

Δημοσίευση 12:37’
αρθρο-newpost

Το Ραδιοτηλεοπτικό ζωντάνεψε, αλλά χρειάζεται συμπλήρωση για να προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις

Το Ραδιοτηλεοπτικό ζωντάνεψε, αλλά χρειάζεται συμπλήρωση για να προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις

Μπορεί να έμεινε μόνο με τέσσερα μέλη το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, αλλά συνεχίζει να συνεδριάζει κανονικά και να εκδίδει αποφάσεις. Βλέπε τα πρόστιμα που ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της Αρχής Λίνα Αλεξίου, για μια σειρά από υποθέσεις. Αλλά η είδηση δεν ήταν εκεί. Η είδηση ήταν πως η αντιπρόεδρος έθεσε ζήτημα πλήρωσης των τριών «κενών» θέσεων. Αλλιώς, όπως σημείωσε και η ίδια, «δεν γίνεται να πάμε σε διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών»!

Ως γνωστόν, δεν έχει ανανεωθεί η θητεία του πρώην προέδρου Ιωάννη Λασκαρίδη και των μελών Ιωάννη Παπακώστα και Εύης Δεμίρη. Οπότε έμειναν τέσσερα μέλη στο ΕΣΡ, η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και τα μέλη Γεώργιος Στεφανάκης, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Κωνσταντίνος Αποστολάς. Κάποια θέματα και με τις δικές τους θητείες υπάρχουν, αλλά μπορούν να ξεπεραστούν δια της νομικής οδού. Εκείνο ωστόσο που έχει μεγάλη σημασία, είναι αν ένα «κουτσό» Ραδιοτηλεοπτικό μπορεί να πάρει αποφάσεις για μείζονα θέματα.

Η αντιπρόεδρος πάντως, λέει «όχι». Όπως δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους «χρειάζεται συμπλήρωση η Αρχή αν είναι να πάρει σημαντικές αποφάσεις», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάμε σε αδειοδοτήσεις καναλιών με κενά στη σύνθεση του ΕΣΡ.»

Ως εκ τούτου, αν θέλει η κυβέρνηση να δώσει άδειες πρέπει οπωσδήποτε να το τρέξει το θέμα. Αρκεί να συμφωνήσει και η αντιπολίτευση, καθότι τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού τα ορίζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα.