current views are: 5

12 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση12:03

Δέκα πράγματα που έμαθα από την πρώτη μέρα της νέας ΕΡΤ

Επιστροφή στο Ραδιομέγαρο και πολιτικές αψιμαχίες από το πρώτο κιόλας 24ωρο

Δημοσίευση 12:03’
αρθρο-newpost

Επιστροφή στο Ραδιομέγαρο και πολιτικές αψιμαχίες από το πρώτο κιόλας 24ωρο

Επιστροφή στο Ραδιομέγαρο και πολιτικές αψιμαχίες από το πρώτο κιόλας 24ωρο

* Όλοι οι άνκορμεν και όλες οι ανκοργούμεν είχαν τρακ. Ακόμη και τον Πάνο Χαρίτο που έκανε καριέρα δίπλα στις μπόμπες, τον διέτρεχε μια ελαφρά αμηχανία. Θα ρολάρουν και θα τους περάσει.

* Δύο Νεοδημοκράτες πήγαν (Κουμουτσάκος, Στυλιανίδης), ένας (Καραγκούνης) συμφώνησε να πάει κι ύστερα το ξανασκέφτηκε. Στο ποδόσφαιρο για τους προπονητές, αυτό το λένε «πήρε το χαρτάκι».

* Έξυπνη η αντίδραση της ΕΡΤ να διαβάσει ολόκληρη την επικριτική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Για να δούμε αν θα επιδείξει ανάλογα αντανακλαστικά στη συνέχεια.

* Πιο παρακλητικό τουί απ’ αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη («Προσωπικά δεν προτίθεμαι να πάω στην #ERT εάν μετατραπεί σε έναν προσωπικό μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Κωνσταντοπούλου») δεν πρέπει να έχει ξαναγραφτεί. Σαν να λέει ο πρώην υπουργός «φωνάξτε με αμέσως τώρα».

* Έχουν να το λένε στο Ραδιομέγαρο οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ, ότι οι συνάδελφοί τους από την ΕΡΤ τους φέρθηκαν πολύ νορμάλ. Εντάξει δεν τους αγκάλιασαν κιόλας, αλλά ούτε γκρίνια έπεσε ούτε φοβέρα.

* Το συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν συγκέντρωσε παρά ελάχιστες δεκάδες άτομα. Κι απ’ αυτούς οι περισσότεροι, είχαν έρθει για τη συναυλία.

* Υπάρχουν χαϊλίκια σ’ αυτή τη ζωή (βλέπε μπλούζα Βαρουφάκη) και υπάρχουν εμπειρίες ανεπανάληπτες. Όπως το να αντικρίζεις τον ρήτορα Νίκο Φωτόπουλο να μιλάει (και να απειλεί…) πλάϊ στην εικόνα του Ιησού. 

* Υπάρχουν ανακοινώσεις για τα πανηγύρια και υπάρχει η ανακοίνωση του Ποταμιού που έκανε λόγο για απουσία του Μπόλεκ και του Λόλεκ από την Αγία Παρασκευή. Από τόσο χιπστεράδικο κόμμα, περιμέναμε μοντερνιά και όχι επιστροφή σε φαντάσματα του παρελθόντος.

* Έντονη η συγκίνηση στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου. Ακόμη και από πλάσματα που πέρναγαν στο παρελθόν μόνο για να εισπράξουν το μισθό τους.

* Η συναυλία ήταν όλα τα λεφτά.