current views are: 2

18 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση14:42

Μάχη στο Πτωχευτικό για την Χ.Κ. Τεγόπουλος

Στον αέρα οι αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων της εταιρείας

Δημοσίευση 14:42’
αρθρο-newpost

Στον αέρα οι αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων της εταιρείας

Στον αέρα οι αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων της εταιρείας

Ένα ενδιαφέρον ματς παίχτηκε χθες στην Ευελπίδων, στο Πτωχευτικό Δικαστήριο. Αφορμή η αίτηση του πρώην εκδότη της «Ελευθεροτυπίας» Χάρη Οικονομόπουλου για αντικατάσταση του Βαγγέλη Καρβούνη από τη θέση του συνδίκου της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Όπως έγινε γνωστό στο Δικαστήριο, στην εταιρεία έχει επιβληθεί πρόστιμο 40 εκατομμυρίων ευρώ για ΦΠΑ και άλλους φόρους, λόγω μη έγκαιρης καταβολής φορολογικών στοιχείων στην αρμόδια ΔΟΥ. Το πρόστιμο αποκάλυψε ο Χάρης Οικονομόπουλος και το επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Καρβούνης.

Η συνέχεια ήταν εμπρηστική. Από τη μία ο Χάρης Οικονομόπουλος κατηγόρησε τον σύνδικο ότι δική του είναι η ευθύνη για τον καταλογισμό του προστίμου. Από την άλλη ο Βαγγέλης Καρβούνης υποστήριξε ότι ουδέποτε παρέλαβε το λογιστήριο της Χ.Κ. Τεγόπουλος και ότι σε σχετική έρευνά του δεν βρήκε κανένα στοιχείο. Τον ισχυρισμό του τελευταίου, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της επιτροπής πιστωτών και πρώην δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Γιώργος Καρελιάς.

Όπως και αν έχει το στόρι, αν δεν σβηστεί το πρόστιμο τα μαντάτα είναι άσχημα για τους πρώην εργαζόμενους, τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους λοιπούς πιστωτές της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Κι αυτό γιατί ακόμη και αν τελικά εκποιηθούν τα δύο ακίνητα (κτίριο γραφείων και τυπογραφείο) της εταιρείας, τον πρώτο λόγο για είσπραξη θα έχει το ελληνικό Δημόσιο. Ως εκ τούτου αναμένονται καταγγελίες και προσφυγές στο ΣΔΟΕ για να βρεθεί αφενός ποιος είναι υπεύθυνος για την «εξαφάνιση» του λογιστηρίου και αφετέρου που βρίσκονται τα σχετικά οικονομικά στοιχεία.
Η απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου για το αν θα αντικατασταθεί ή όχι ο σύνδικος, αναμένεται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον.

Υ.Γ.: Συνεχίζονται τα ραντεβού για τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας». Οι ενδιαφερόμενες πλευρές είναι κοντά, αν και τώρα τελευταία έχουν παρατηρηθεί κάποια συννεφάκια στον ορίζοντα.