current views are: 15

15 Απριλίου 2016
Δημοσίευση13:38

«Η λίστα του Σίντλερ» στον Alpha

Η βιογραφία του Όσκαρ Σίντλερ είναι γεμάτη Όσκαρ και συγκίνηση. 

Δημοσίευση 13:38’

Η βιογραφία του Όσκαρ Σίντλερ είναι γεμάτη Όσκαρ και συγκίνηση. 

Η βιογραφία του Όσκαρ Σίντλερ είναι γεμάτη Όσκαρ και συγκίνηση.

Την Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 21:00, ο Alpha προβάλλει μία από τις δέκα κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών, τη «Λίστα του Σίντλερ». Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί την ταινία-ορόσημο, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στο ιστορικό πρόσωπο του Όσκαρ Σίντλερ, που έσωσε τη ζωή περισσότερων από 1.200 Εβραίους στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Κρακοβία 1939, λίγο μετά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Όσκαρ Σίντλερ, ένας τυχοδιώκτης Γερμανός επιχειρηματίας, φτάνει στην πόλη φιλοδοξώντας να κάνει περιουσία από τον πόλεμο. Αφού δωροδοκήσει τη Βέρμαχτ και τους αξιωματικούς των Ες Ες, θα αγοράσει ένα εργοστάσιο για την παραγωγή πυρομαχικών.

Χρειάζεται όμως κάποιον να «τρέξει» την επιχείρηση, αλλά και εργάτες. Η πιο εύκολη λύση εκείνη τη στιγμή είναι η εκμετάλλευση φτηνού εργατικού προσωπικού από τους κόλπους των Εβραίων. Όμως, η όλη επιχείρηση πρόσληψής τους θα αποκτήσει σύντομα άλλο χαρακτήρα, όταν αξιωματικοί της Βέρμαχτ αποφασίσουν να επανατοποθετήσουν κάποιους Πολωνούς Εβραίους στο γκέτο της πόλης…

«Η Λίστα Του Σίντλερ» αποτελεί έναν κινηματογραφικό θρίαμβο που απέσπασε πλήθος βραβείων, αλλά και την απόλυτη καταξίωση από κοινό και κριτικούς. Υπήρξε υποψήφια για 12 Όσκαρ, εκ των οποίων κέρδισε τα 7 (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, φωτογραφίας, διασκευασμένου σεναρίου, μουσικής, μοντάζ, καλλιτεχνικής διεύθυνσης).

 

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΛΕΡ (SCHINDLER’S LIST)

Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 1993

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Σενάριο: Στίβεν Τσάιλιαν, Τόμας Κενάλι (νουβέλα)

Ηθοποιοί: Λίαμ Νίσον, Ρέιφ Φάινς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Κάρολιν Γκουντάλ