MEDIA

Α’ τηλεοπτική μετάδοση - «Το πατρικό μου»: 13 - 17 Ιουνίου

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2016, 16:59 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2016, 16:59
Α’ τηλεοπτική μετάδοση - «Το πατρικό μου»: 13 - 17 Ιουνίου
Facebook Twitter Whatsapp

Ημερομηνία μετάδοσης: Από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016,

έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στις 20:00

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016,

έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στις 20:00

 

Τα επόμενα πέντε (5) επεισόδια της νέας συναρπαστικής δραματικής-πολιτικής σειράς εποχής «Το πατρικό μου» (My Father’s House / Aitaren Etxea), θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν -σε Α΄τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στις 8 το βράδυ.

 

Η σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε δεκαπέντε (15) ωριαία επεισόδια, είναι ισπανικής (βασκικής) παραγωγής 2015.

Σκηνοθεσία: Jabi Elortegi. 

Παίζουν:  Loreto Mauleón, Nagore Aranburu, Josean Bengoetxea, Anartz Zuazua,  Iñaki Beraetxe.

 

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στις 20:00

Επεισόδιο 6ο. Ο πληγωμένος άντρας είναι ο Χοσέ Ραμόν, ο εξόριστος γιος του Χαβιέ. Εμφανίζεται βαριά τραυματισμένος στο ξενοδοχείο, όπου τον κρύβουν και φοβούνται για τη ζωή του. Η Πιλάρ καταφεύγει στο γιατρό πολύ φοβισμένη και του λέει πως πρόκειται για πληγωμένο σκυλί. Αυτός της δίνει φάρμακα και η πληγή αρχίζει να κλείνει. Ο Χοσέ Ραμόν εξηγεί στον πατέρα του ότι έχει μυστικά έγγραφα που πρέπει να τα παραδώσει, ώστε κάποια μέλη της Αντίστασης να μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα.  Στο μεταξύ, ο Λούις μαθαίνει ότι η κόρη του εξακολουθεί να συναντιέται με τον Μάρτιν και έξαλλος της απαγορεύει να βγει από το σπίτι. Αυτή όμως καταφέρνει να ξεφύγει και πείθει τον Μάρτιν να το σκάσουν μαζί, αλλά τους προλαβαίνουν οι μπράβοι του Λούις, χτυπούν τον Μάρτιν και γυρίζουν την Ιρένε στον πατέρα της. Ο Χουάν και η Πιλάρ μόλις βλέπουν τον Μάρτιν, καταλαβαίνουν αμέσως ότι είναι δουλειά του Λούις, όμως ο Μάρτιν τους δηλώνει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Ιρένε.

 

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, στις 20:00

Επεισόδιο 7ο. Η Πιλάρ περιποιείται τον Χοσέ Ραμόν με μεγάλη αφοσίωση και το γεγονός ότι ήταν ο άντρας που θα παντρευόταν πριν αυτός φύγει κυνηγημένος από το καθεστώς, προκαλεί ερωτηματικά σε όλους, αλλά και στην ίδια για τα αισθήματά της για τον άντρα της, τον Χουάν. Η ομάδα της Αντίστασης, με αρχηγό τον Τόμας, ετοιμάζει χτύπημα στη σιδηροδρομική γραμμή. Κάποιος όμως τους προδίδει, πιστεύουν πως είναι ο Μανού και ετοιμάζονται να τον σκοτώσουν, όμως αποκαλύπτεται ότι αυτό που έκρυβε ο Μανού ήταν η ομοφυλοφιλία του. Ο Αλμπέρτο φλερτάρει την Ιρένε, η οποία όμως έχει μάτια μόνο για τον Μάρτιν. Ο Λούις πηγαίνει να βρει τον Χαβιέ και του δίνει τα λεφτά για τη δεξίωση που είχαν κάνει στο ξενοδοχείο για τον Φράνκο, αλλά ταυτόχρονα του ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στη σχέση των δύο νέων. Πολύ ανήσυχος για τον κίνδυνο που απειλεί την οικογένειά τους, ο Χαβιέ μιλάει στον Μάρτιν.

 

 

 

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στις 20:00

Επεισόδιο 8ο. Μία φίλη του Χαβιέ ζητάει τη βοήθειά του. Ο γιος της, τον οποίο κρύβει σ’ ένα δωματιάκι από το τέλος του πολέμου, είναι άρρωστος και χρειάζεται χειρουργείο. Ο Χαβιέ αποφασίζει να τον βγάλει από τη χώρα, χρησιμοποιώντας τα διαβατήρια που είχε μαζί του ο Χοσέ Ραμόν. Στο μεταξύ, στο χωριό θα γίνει χορός, έπειτα από πολλά χρόνια. Με τη βοήθεια της φίλης της, η Ιρένε καταφέρνει να συναντηθεί με τον Μάρτιν στο άδειο ξενοδοχείο, γιατί όλοι έχουν πάει στο χορό. Πολύ ευτυχισμένοι που είναι μαζί, κάνουν έρωτα και όνειρα για το μέλλον. Ο Χοσέ Ραμόν αγωνιά για τον πατέρα του, ο οποίος προσπαθεί να φυγαδεύσει το γιο της φίλης του μέσα στη νύχτα. Τελικά, ο Χαβιέ επιστρέφει σώος, όμως ένα κοριτσάκι που είναι μαζί με τον πατέρα της, έναν αστυνομικό, βρίσκει το διαβατήριο του Χοσέ Ραμόν.

 

 

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στις 20:00

Επεισόδιο 9ο. Ο δήμαρχος ετοιμάζεται για τα εγκαίνια της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ο Τόμας μαζί με την ομάδα της Αντίστασης τοποθετούν κορμούς στις γραμμές για να σταματήσουν το τρένο. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο ο Ινάξιο και η Καρμέλε, βρίσκουν την αστυνομία να ψάχνει για ταυτότητες. Στην προσπάθειά τους να κρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, βρίσκουν τον αδερφό τους, τον Χοσέ Ραμόν. Έτσι μαθαίνει και ο Χουάν ότι ο αδερφός του κρύβεται στο ξενοδοχείο, αλλά όταν ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον φρόντιζε όλον αυτόν τον καιρό, αναρωτιέται για τα αισθήματά της. Ο Μάρτιν ξέρει ότι η Ιρένε θα παρευρεθεί στα εγκαίνια και υποψιάζεται ότι η Καρμέλε και ο Ινάξιο κάτι ετοιμάζουν, προσπαθεί λοιπόν να το αποτρέψει. Όταν μαθαίνει για τους κορμούς, τρέχει ο ίδιος να τους παραμερίσει, γιατί η Ιρένε είναι μέσα στο τρένο. Στο ξενοδοχείο, η οικογένεια συγκεντρώνεται στο τραπέζι, πρώτη φορά όλοι μαζί έπειτα από χρόνια και με τον Χοσέ Ραμόν. Από την άλλη, ο Λούις μαζί με τις Αρχές γιορτάζει τα εγκαίνια, ενώ ο Αλμπέρτο του ζητάει την άδεια να πλησιάσει την κόρη του, πράγμα που τον χαροποιεί ιδιαίτερα.

 

 

 

 

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στις 20:00

Επεισόδιο 10ο. Η αστυνομία ψάχνει στο χωριό για το φυγάδα, αφού βρήκαν το διαβατήριό του στα βουνά. Ο Λούις από τη φωτογραφία αναγνωρίζει τον Χοσέ Ραμόν και πηγαίνει στο ξενοδοχείο, απειλώντας θεούς και δαίμονες,  αν δεν τον παραδώσουν στην αστυνομία. Ο Χαβιέ δεν παραδέχεται ότι ο γιος του κρύβεται στο ξενοδοχείο, αλλά ο Λούις πλησιάζει τον Χουάν και του ζητάει να προδώσει τον αδερφό του. Στο μεταξύ, ο Χοσέ Ραμόν εξομολογείται στην Πιλάρ τον έρωτά του. Τη συζήτηση αυτή κρυφακούει ο Χαβιέ, η Πιλάρ μιλάει στο Χουάν για τα αισθήματά της για τον Χοσέ Ραμόν και όλα αυτά πυροδοτούν εξελίξεις. Ο Χουάν οδηγεί τον Λούις στην υποτιθέμενη κρυψώνα, όμως τον έχει κοροϊδέψει. Ο Χοσέ Ραμόν καταφέρνει να γλιτώσει, η Πιλάρ λέει στον Χουάν πως τον αγαπά ακόμα και ο Λούις εξαγριωμένος κλείνει το ξενοδοχείο.