MEDIA

Τέλος ο Μουλόπουλος από τον ΔΟΛ: Με τις τράπεζες στο τιμόνι, δεν έχω ρόλο

Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2017, 17:48 / Ανανεώθηκε 30 Ιανουαρίου 2017, 19:48
Τέλος ο Μουλόπουλος από τον ΔΟΛ: Με τις τράπεζες στο τιμόνι, δεν έχω ρόλο
Facebook Twitter Whatsapp

Με τις τράπεζες στο τιμόνι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, δεν έχω πλέον ρόλο στον Οργανισμό, δηλώνει ο Βασίλης Μουλόπουλος. Την ίδια ώρα, αίτηση διορισμού ειδικού εκκαθαριστή αναμένεται να καταθέσουν αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες, κάτι που θα σημανει και το οριστικό τέλος του κεφαλαίου «Ψυχάρης» στον ΔΟΛ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με τις τράπεζες στο τιμόνι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, δεν έχω πλέον ρόλο στον Οργανισμό, δηλώνει ο Βασίλης Μουλόπουλος. Την ίδια ώρα, αίτηση διορισμού ειδικού εκκαθαριστή αναμένεται να καταθέσουν αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες, κάτι που θα σημανει και το οριστικό τέλος του κεφαλαίου «Ψυχάρης» στον ΔΟΛ. 

«Είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία παρότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα, απορρίφθηκε. Αυτό δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή, ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου», σημείωσε ο κ. Μουλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η απόρριψη της πρότασης είχε να κάνει με εγγυήσεις και πολύ συγκεκριμένα τραπεζικά δάνεια.

«Δεν ξέρω αν θα κλείσουν τα έντυπα. Για να μην κλείσουν, θα πρέπει οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τον ΔΟΛ, δεν ξέρω αν θα το κάνουν. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην βρούμε τις εφημερίδες στα περίπτερα. Δεν είναι ότι έχουν εξαντληθεί τα εκτυπωτικά, έχουν εξαντληθεί οι άνθρωποι, πολλοί δεν έχουν τα εισιτήρια να πάνε στη δουλειά. Οι κήνσορες έχουν κάνει και λεφτά και έχουν βρει ήδη και άλλες θέσεις, οι 500 εργαζόμενοι δεν το έχουν», πρόσθεσε ο κ. Μουλόπουλος.

«Δεν έχω καταλάβει πότε πρέπει να επεμβαίνει μια κυβέρνηση και πότε δεν πρέπει να επεμβαίνει», είπε ο κ.Μουλόπουλος σχετικά με τις τοποθετήσεις αρθρογράφων του συγκροτήματος που επιρρίπτουν στην κυβέρνηση την ευθύνη για το αδιέξοδο στο ΔΟΛ.

«Εγώ θα μπορούσα να πω ότι έπρεπε να επέμβει η κυβέρνηση, όπως το έχω πει και στο παρελθόν και όχι μόνο γι' αυτή την κυβέρνηση, αλλά εγώ δεν είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς. Είμαι υπέρ της παρέμβασης. Δεν είμαι υπέρ των ανεξάρτητων αρχών, των ανεξάρτητων τραπεζών κλπ Άλλοι είναι, αυτοί που ζητάνε τώρα να επέμβει η κυβέρνηση. Να ρυθμίσει τι; Την ελεύθερη αγορά που αυτοί υποστηρίξανε;», σημείωσε σκωπτικά.

«Εγώ προσπάθησα να παίξω κάποιο ρόλο, αυτό που σήμερα ζητάει το editorial των Νέων -με το οποίο εγώ συμφωνώ απολύτως, για να είμαι ξεκάθαρος. Αλλά πρέπει να θυμίσω στα Νέα ότι την επαύριο της μέρας που ο Τσίπρας βγήκε στη Βουλή και έκανε μια τέτοια πρόταση -την οποία δεν την είχε ζητήσει ο Μουλόπουλος, την είχε ζητήσει η επιτροπή που είχαν ορίσει οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ για να έχει επαφές με τα πολιτικά κόμματα -την άλλη μέρα τα Νέα βγήκαν και δεν έκαναν μια τέτοια έκκληση, βγήκαν για να μας πληροφορήσουν ότι η ενημέρωση δεν είναι γιαούρτι... Ότι δεν είναι εμπόρευμα, κάτι που οι αριστεροί λέγαμε πριν από 30 χρόνια και μας χλεύαζαν γι' αυτό. Τώρα ανακάλυψαν ότι δεν είναι γιαούρτι, ως τώρα ήταν...», ανέφερε.

«Το θέμα δεν είναι το συγκρότημα Λαμπράκη. Για τον ΔΟΛ, λύση υπήρχε με τους κανόνες της αγοράς. Υπήρξε επενδυτής ο οποίος απορρίφθηκε. Κακώς απορρίφθηκε.  Και δεν είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση γι' αυτό. 

Αλλά συμφωνώ ότι η ενημέρωση δεν είναι γιαούρτι. Αν αληθεύει ότι η ενημέρωση είναι ένας από τους πυλώνες της αστικής δημοκρατίας, θα πρέπει να έχει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. Όχι για τους επιχειρηματίες αλλά για την ίδια την ενημέρωση. Αλλιώς ας κλείσουν όλες οι εφημερίδες και ας μείνουν οι Μπερλουσκόνηδες και οι εκβιαστές», πρόσθεσε ο Β.Μουλόπουλος

Όπως διευκρίνισε, κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να υπάρξει μια πολιτική παρέμβαση «συλλογική, όλων, όχι της κυβέρνησης ή των κομμάτων, αλλά του πολιτικού συστήματος. Δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια», κατέληξε.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος επανέλαβε ότι ήταν προσωπική του επιλογή να εμπλακεί στη διάσωση του ΔΟΛ. «Αυτό το έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο ΔΟΛ. "Κατόπιν πρόσκλησης του κ. Ψυχάρη έγραφε"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Την κυβέρνηση την έμπλεξαν, γιατί αρνούνται αυτό που διεκδικούν για τον εαυτό τους. Όποιος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης, του Τσίπρα, της Β.Κορέας, του Τσάβες, δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου... Όποιος δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει γιατί είναι δημοσιογράφος, δημοκρατικός κλπ Είναι γελοίο», σημείωσε.

«Θυμίζω ότι είμαι πρώην βουλευτής, ούτε στην Κεντρική Επιτροπή είμαι, ούτε σε κάποια θέση κομματική του ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν πρόεδρος της Αυγής. Στο ΔΣ της Αυγής υπάρχουν και μέλη που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει μια δική της αυτονομία. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν υποψίες, αλλά η προσπάθεια να εμπλέξουν την κυβέρνηση... το ξαναείπα, και ο Παντελής Καψής που πήγε στο ΣΚΑΙ τι είναι; Αυτό δεν τους πειράζει. Όταν ο Αλαφούζος πήγε να συναντήσει τον Ψυχάρη για να πάρει το Βήμα και Τα Νέα δεν είδα να ενοχλείται και κανένας», πρόσθεσε ο Β.Μουλόπουλος.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε ζητήσει να γίνει μια γενική συνέλευση όπου να κριθεί, μετά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, τι να γίνει σε ό,τι τον αφορά. «Με απέτρεψε και η ιδιοκτησία και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Η μεν ιδιοκτησία είπε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι την καταργούσα και έβαζα εταίρους τους εργαζόμενους, οι δε συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι -των οποίων σεβάστηκα τη γνώμη, ότι αυτό μπορεί να δημιουργούσε άσχημες εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις μέσα στο συγκρότημα. Αυτό είχε μια λογική», είπε. 

«Και σήμερα λέω ότι θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόκριμα ο ΔΟΛ για ευρύτερες πρωτοβουλίες για τον Τύπο, γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση. Φοβάμαι ότι θα μείνουν στο τέλος είτε πραγματικά δημοσιογραφικός υπόκοσμος όπως ο Αναστασιάδης, είτε οι Μπερλουσκόνηδες. Αυτό πράγματι αφορά όλο το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Β.Μουλόπουλος.